Problém s dvěma XP
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- zbysek17
- Nováček

-
Problém s dvěma XP
Dobrý den, mám na notebooku nainstalované win XP (na C:), chtěl jsem zkusit nainstalovat druhý operační systém tak jsem na druhý diskový oddíl (D:) nainstalovat opět win XP. Jenže se mi při zapnutí nezobrazí boot menu s výběrem operačního systému a rovnou se načtou ty novější XP z D: , přitom jako primární diskový oddíl je určený C:. Rád bych načítal operační systém z C,Nevíte někdo co s tím? Může to být tím že je D na začátku disku a až po něm C ? Děkuji
- Shit
- Odborník PCT

Re: Problém s dvěma XP
Zedituj "boot.ini".
Pokud nevíš jak, tak sem "boot.ini" pastni.
Pokud nevíš jak, tak sem "boot.ini" pastni.
- zbysek17
- Nováček

-
Můj boot.ini obsahuje :
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS=Microsoft Windows XP Professional noexecute=optin fastdetect
potřeboval bych aby se mi spouštěli jenom ty XP z C:, ten druhý diskový oddíl se chystám poté zformátovat.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS=Microsoft Windows XP Professional noexecute=optin fastdetect
potřeboval bych aby se mi spouštěli jenom ty XP z C:, ten druhý diskový oddíl se chystám poté zformátovat.
- Surgical
- Začátečník

-
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=Microsoft Windows XP Professional noexecute=optin fastdetect
Postřehl jsi rozdíl?
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=Microsoft Windows XP Professional noexecute=optin fastdetect
Postřehl jsi rozdíl?
- zbysek17
- Nováček

-
ano, postřehl
. Děkuji už to funguje.