takze deska p5w dh deluxe a do vcerejska funkcni s 2x sata + 1 x pata
koupen dísk 750(o ten ani nejde)v sate
vyhodil jsem "PATu" a nainstaloval do serveru(odtud ted pisu)
jde oto ze na serveru nemam jakoukoliv "rom"tak aniz bych odpojil ostani disky v sate na pracovnim pc...v biosu jsem zrusil AHCI a nastavil standart ide a a dal jsem botovat normal z cd-rom..a "predinstaloval si system" na serverovy disk v "PATA"....
to probehlo v pohode....az na to ze mi na pracovnim pc objevila modra smrt
tak si rikam "jsem vul" proc jsem ty diskyradsi neodpojil atd...ale co.... preinstaluju system jako vzdy...
instalacni cd(uz sintegrovanyma AHCI ovladacema) se kterym jsem vzdy instaloval xp v rezimu ahci
najednou jaksi nefunguje jako vzdy...nemyslim ze je chyba na instalacnim cd
takze misto klasickeho...stisknete libovolnou klavesu pro spusteni cd..a pote klasickeho nacitani ovladacu.....coz jeste probehne do doby kdy se nachvilku"standartne" prepne na cernou obrazovku..a potom BY MELO dal klasicky instalovat zbytek ovladacu...tak ouvej...kamen urazu a modra smrt.
jinak normal kdyz dam disk v biosu spoustet jako IDE.. instalace bezproblemova
problem nechci resit dodatecnym zapnutim ahci...
a ted zacnu spekulovat ....
je mozne...kdybych ted servrovy disk obetoval....nainstaloval ho znova na pracovni pc.....nasledne na nej nainstaloval win a ve win bych ten SATA disk zformatoval
tak se asi dostanu tam kde jsem ted ze...a to...
takze prozatim stagnuju ....a kdyz nic tak me to stejne donuti vyzkouset...zformatovat treba partition magikem na neurcitej oddil......a doufat ze modra smrt me nepotka.
(jen dodam ze vse by bylo snazsi kdyby "stařík"server mel SATA)
kdyby nekdo vedel jak "predejit smrti" tak pisnete
pokud se to blbe cte a jeste hur chape omlouvam se ale server neni zrovna pohodlna zalezitost...bez mista...bez svetla a 14monitor :X
EDIT:
dalsi otazka me napadla..respektive i mozna reseni...co se tyce zformatovani.....
nevi nekdo o malym "DOSu" kterej by se vesel na FDD..a zaroven by rozeznal i NTFS?
EDIT2:
instalacni cd s AHCI je v poradku......(zkousel jsem pres FDD dostat ovladace AHCI....hlasi
ze uz zminovane obsahuje)
EDIT3:
reseni
mit moznost jinam pichnout disk....
ve windows>ovladaci panely>nastroje pro spravu>sprava pocitace
pote zvolit v pravo "sprava disku" dotycnej disk oznacit pravym a vybrat"odstranit oddil"
tot vse....zadny formatovani at uz na cokoliv..... ...
ac to vypada na zbytecnej thread....snad nekomu pichne
pls lock