Porovnání ATI vs Nvidia v ovladačích
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Porovnání ATI vs Nvidia v ovladačích
Často se poslední dobou setkávám s názorem, že ATI má horší ovladače - ve stabilitě a kompatibilitě - než Nvidia (když má rychlejší karty, tak alespoň tohle
). Bylo by možné otestovat několik různých karet od ATI a Nvidie s různými verzemi ovladačů?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Porovnání ATI vs Nvidia v ovladačích
karf píše:Často se poslední dobou setkávám s názorem, že ATI má horší ovladače - ve stabilitě a kompatibilitě - než Nvidia (když má rychlejší karty, tak alespoň tohle). Bylo by možné otestovat několik různých karet od ATI a Nvidie s různými verzemi ovladačů?
muj nazor: dnes je na tom nVidie i ATI co se do kvality ovladacu tyce uplne stejne... ze jedna nebo druha firma ma horsi ovladace muze rict(obvykle poukazuje na chyby te urcite verze ovladacu a ukonci to slovy: "ovladace nanic") jen ten, kdo je zahleden do te sve oblibene jedine firmicky....
proto si myslim, ze neni ani duvod nejaky test delat, ten kdo ma doma karty od obou firem jiste vi, ze u nVidie jsou nejlepsi ovladace XX.XX zatim co u ATI by pouzil X.XX....a obe dve karty mu jiste funguji bezproblemu....i ja jsem prisel do styku s kartami od obou firem a nikdy jsem zadne vetsi problemy nemel....(mozna jsem jen dite stesteny
ale kazdopadne takovy test by byl jiste zajimavy, ale radil bych ho mezi ty mene dulezite a nechal spise az nebude co testovat
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- miho
- Čestný člen

-
Nevim jaka je situace ve windows (tam si pamatuju, ze s Rage byly docela potize, dal jsem jednou rozchazel TV kartu od ati a bylo to totalne k zblazneni (instalace rozesirala system do te miry ze nesel nastartovat ani v nouzovem rezimu) a jeste jsem mel chvilku Radeona 9700Pro a tam blikaly stiny v Mafii a svitily svetla pres stenu v Serious Sam a spousta dasich srandicek ale to uz je vic jak pul roku situace se mohla zmenit.) tak o tom nebudu psat.
V Linuxu jsou ale ovladace od ATI velmi problematicke porad
Nuti k pouziti starsi verze XFree, nemaji podporu pro rozhrani xv pro prehravani videa, problemy s AGP... A take vychazeji pro nove karty s velkou prodlevou (majitele 9700Pro cekali tusim pres pul roku). Oproti tomu ovladace od nVidie fungujou v pohode, vychazeji vcas, vyvojari reagujou pruzne na pripominky uzivatelu.
Abych jen nechvalil- nVidia neposkytuje takovou podporu pro vyvojare open source ovladacu jako ATI. A poskytuje ovladace jenom ve forme binarky coz take neni moc vhodne.
V Linuxu jsou ale ovladace od ATI velmi problematicke porad
Abych jen nechvalil- nVidia neposkytuje takovou podporu pro vyvojare open source ovladacu jako ATI. A poskytuje ovladace jenom ve forme binarky coz take neni moc vhodne.
- Paja
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
abych upresnil udaje - ano mluvil jsem o ovladacich pro WINDOWS (posledni dobou pouze XP, drive jsem mel i 98 ) a hlavne jedna se o poslednich par mesicu....jiste vsichni pamatujeme dobu drivejsi kdy ATI a ovladace neslo k sobe ani v tom nejmensim...aspon ve WIN se to velmi zlepsilo.....
2miho: co se tyce MAFIE mam dojem ze uz 3.4 mely v sobe opravu pro tuto hru (ale tady byl hlavni problem pruhledne textury, kdy jste videli pouze CHODCE a predek auta.....zbytek byla krasna bila
)
2miho: co se tyce MAFIE mam dojem ze uz 3.4 mely v sobe opravu pro tuto hru (ale tady byl hlavni problem pruhledne textury, kdy jste videli pouze CHODCE a predek auta.....zbytek byla krasna bila
And ye shall know the truth and the truth shall make you free
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- Butch
- Středně pokročilý

Jo Ati má fakt vymakané nastavování výstupů a výkonu karty v Control panelu. Vše je tam velice přehledné a snadno nastavitalné. A ovladače už jsou taky hodně stabilní a kompatibilní.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- liquidfunk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ATI. vs nVidia
Sice vlastnim kartu ati ale i za posledni dobu jsem opet musel proklinat programatory ATI za jejich nekompatibilitu s nekterymi gamesami. propadak 3.5 (problem s openGL) je znamy (i kdyz existuje fix). Na 3.6 mne zase nejel u R9100 unreal 2. Toca race driver a kostry aut misto celyho auta jsou znamy. Ze by ati zapominala na svy stary GPU? U Vidie jsem se zatim s problemem nesetkal, at u nove ci stare karty, vse ok. Inu mozna jsem mel stesti. 
7800x3d@6800XT
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
Mé články na Vašem serveru Mé články na Vašem serveru 2
Právě poslouchám http://www.last.fm/user/liquidphunk
- G.O'S
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ati a nVidia? To vyjde vcelku na stejno.
Ja s Unreal II na Radeonu 9100 s Catalysty 3.6 nemam absolutne zadny problem. Ten ToCa racedriver me ale uz pekne s.re. Catalyst 3.5 byl opravdu peknej shit. Jinak jsem si od Catalystu 2.3 nemohl na nic stezovat. Kdyz byl problem, tak ho vetsinou v dalsi verzi opravili. U nVidie jsem mival trochu vetsi problemy. Vzdy jsem musel vyzkouset nekolik verzi Detonatoru nez jsem nasel ty prave nejmene problemove. Ale az jsem je nasel, tak jsem byl taky nad miru zpokojen, ale jen horko tezko me nekdo premluvi abych stahnul zase nejakou novejsi verzi, zatimco u Ati se toho nebojim. U Ati stahuju kazdou verzi a kdyz nefunguje tak se vratim k predchozi a pockam si na dalsi. U nVidie to same, az na to ze nekdy cekam i tri verze nez se objevi ovladace me vyhovujici. Uz mam par dni stahnutej Catalyst 3.7 tak ho testuju. Zatim jsem ale nemel moc casu na testovani, ale zatim mi to jede OK. Uvidime.
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
- mae
- Nováček

- johny5v
- Nováček

Mel jsem Radeon 8500 LE (koupen pres inzerat, na CD jakesi Catalysts 1.5), pokud jsem nainstaloval jakekoli Catalysts 3 - 3,6, ve hrach jako Gothic,Vice City, Morrowind se zobrazovali podivne graficke artefakty, spojnice NPC, spojnice crosshairu a nejblizsiho rohu. Casem jsem prisel, ze se starsimi ovladaci ze stranky Hercules to bezi v poho. S temi novymi ale uz take ne.
DFI LP NF4-Ultra , A64 3000+ (Venice), Seagate Barracuda 7200.+ 160GB SATA, GainWard GF6600 ,Chill 410W , AOC 7A+
- Wilik
- Administrátor

Pro "starsi" karty, jako prave Radeon8500 atp. staci directX 8.1 + Catalysty 2.4/2.5. Ty novejsi (3.x) jsou urceny hlavne pro karty postavene na DirectX9.johny5v píše:Mel jsem Radeon 8500 LE (koupen pres inzerat, na CD jakesi Catalysts 1.5), pokud jsem nainstaloval jakekoli Catalysts 3 - 3,6, ve hrach jako Gothic,Vice City, Morrowind se zobrazovali podivne graficke artefakty, spojnice NPC, spojnice crosshairu a nejblizsiho rohu. Casem jsem prisel, ze se starsimi ovladaci ze stranky Hercules to bezi v poho. S temi novymi ale uz take ne.
- Wiruss
- Středně pokročilý

Re: Porovnání ATI vs Nvidia v ovladačích
Ja bych byl pro, nebo alespon ukazat rozdily mezi novými a starýmí třeba jeden, dva benchmarky a par jpg. Jestli se zmenila grafika...karf píše:Často se poslední dobou setkávám s názorem, že ATI má horší ovladače - ve stabilitě a kompatibilitě - než Nvidia (když má rychlejší karty, tak alespoň tohle). Bylo by možné otestovat několik různých karet od ATI a Nvidie s různými verzemi ovladačů?
- Woyta
- Středně pokročilý

Rekl bych ze taky zalezi jak kterej vyrobce vyrabi kvalitni karty. Stava se mi ze sehra sekne po urcite dobe nebo se odmita spustit. A to je v detonatorech 3x.xx 4x.xx a 5x.xx.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
- Krevety
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nvidia je rozhodne lepsi pac at sem mel jakykoliv detonator tak rozhodne lepsi a to o tech ati vim pac kamos to ma a treba v ut2k4 nevidi nektere textury vozidel a tak
jinak co se tyce tv-outu tam ma ati naskok ale zase ati tv tuner je nekdy dobrej podes 
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
- Shit
- Odborník PCT

- Woyta
- Středně pokročilý

Hra se sekne ale do windovs v pohode pomoci ALT-TAB vlezu. Takze pameti to asi nebudou.Shit píše:Je ale otázka, jestli za to nemůžou paměti na desce.Woyta píše:Rekl bych ze taky zalezi jak kterej vyrobce vyrabi kvalitni karty. Stava se mi ze sehra sekne po urcite dobe nebo se odmita spustit. A to je v detonatorech 3x.xx 4x.xx a 5x.xx.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25
- miho
- Čestný člen

-
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
Muzeto byt cokoliv z HW (deska, CPU, RAM, grafika) nebo klidne i chyba ve hre. ALe to uz jsme trochu mimo tema.Woyta píše:Hra se sekne ale do windovs v pohode pomoci ALT-TAB vlezu. Takze pameti to asi nebudou.Shit píše: Je ale otázka, jestli za to nemůžou paměti na desce.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
- Lucifer
- Začátečník

Nemas pravdu, v novych Catalystech jsou mnohdy i opravene chyby u R8500 family v mnoha hrach, porad ma vyznam i pro R8500 family (= 8500/9000/9100/9200...) pouzit cim aktualnejsi ovladace...Wilik píše:Pro "starsi" karty, jako prave Radeon8500 atp. staci directX 8.1 + Catalysty 2.4/2.5. Ty novejsi (3.x) jsou urceny hlavne pro karty postavene na DirectX9.johny5v píše:Mel jsem Radeon 8500 LE (koupen pres inzerat, na CD jakesi Catalysts 1.5), pokud jsem nainstaloval jakekoli Catalysts 3 - 3,6, ve hrach jako Gothic,Vice City, Morrowind se zobrazovali podivne graficke artefakty, spojnice NPC, spojnice crosshairu a nejblizsiho rohu. Casem jsem prisel, ze se starsimi ovladaci ze stranky Hercules to bezi v poho. S temi novymi ale uz take ne.
Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.