ovladače pro ATI X1950 GT pod Win 7
Moderátoři: morke, Walker1134
- Cimrmanek
- Nováček

-
ovladače pro ATI X1950 GT pod Win 7
Můžete mi prosím někdo poradit jak a jestli vůbec jdou nainstalovat nové ovladače na tuto grafickou kartu pod Win 7 RC? Nainstaloval jsem ATI Catalyst 9.3, ale ten nejde spustit a ovladače zůstaly nejspíš ty co nainstalovaly Windowsy (nevim jak to presne poznat, ale verze i datum ovladace jsou jine). Kazdopadne bych potreboval aby mi fungovalo open GL a pod tim ovladacem co nainstaloval windows to nefunguje.
Pod XP vse fungovalo.
Diky za jakoukoliv radu.
Pod XP vse fungovalo.
Diky za jakoukoliv radu.
- zombux
- Odborník PCT

Re: ovladače pro ATI X1950 GT pod Win 7
ne, ovladače pro tyhle řady ještě pro win7 neexistujou a je otázka jestli budou někdy existovat
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Cimrmanek
- Nováček

-
Aha, když jsem je stahoval tak mi to právě tyhle nabídlo. No tož uvidím, ale zase tak stará ta karta přece není
Každopádně díky za info.
Každopádně díky za info.
- zombux
- Odborník PCT

no, já ať koukám jak koukám na web AMD, tak pod Windows 7 je podporovaný pouze Radeon 2XXX a výše (sám jsem v podobné situaci, v jednom PC mám X1950Pro, ve druhém integrovaný X1250, AMD pod Windows 7 nepodporuje ani jeden)
- Cimrmanek
- Nováček

-
No na seznamu je, sice pod Vistama ale prý by to mělo být stejné, navíc se tam dostaneš i když si vybereš W7. Ale nic naplat, nefunguje to.
- zombux
- Odborník PCT

není to stejné, viz
Note: AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7. If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7. Please be aware that none of the new Windows 7 graphics driver (WDDM 1.1) features are supported (as the Windows Vista level graphics driver is limited to WDDM 1.0 level support). Using the ATI Catalyst Windows Vista driver under Windows 7 is not officially supported by AMD, and as such AMD will not provide any form of customer support for users running in this configuration
- Cimrmanek
- Nováček

-
Hmm to mi uniklo, ale stejně nechápu proč to nepodporují. No snad s tím ještě něco udělají, i když to vypadá, že se na nás nejspíš vyprdnou 
- Pedroso
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jsem ve stejné situaci se stejnou kartou (ATI X1950 GT AGP) - navíc jsem zkoušel instalovat různé verze display driverů od 9.8 po 9.2 (ovladače pro Vista 32bit) a instalátor se v pohodě zpustí, ale tvrdošijně mi tvrdí, že mám jinou verzi HW než jaké se snažím instalovat ovladače a schroupne až ovaldač verze 9.1 po jehož instalaci a následném restartu ovšem win 7 skončí v modré smrti při náběhu. Momentálně je grafice přiřazen nějaký ovladač Microsoft corporation - WDDM, který ovšem hlásí chybu s kódem 43 s tvrzením, že zařízení bylo zastaveno (ale dále zobrazuje). Rovněž zvláštní je, že správce HW hlásá, že grafika je umistěna na sběrnici PCI 2 i když je v AGP... Tak si nějak s tím nevím rady.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Viz. Zombuxova citace ze stránek AMD...
Zkus tyhle - ATI Catalyst™ 9.8 Legacy Display DriverAMD píše:AMD’s DirectX 9 ATI Radeon graphics accelerators are not officially supported under Windows 7. If the user chooses to, they can install the ATI Catalyst Windows Vista graphics driver under Windows 7...
- Pedroso
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak jsem zkoušel doporučené ovladače - viz odkaz výše (grafika Radeon x1950 GT v AGP verzi), ale bohužel opět bez úspěchu... Při instalaci jako správce navíc zůstane po restartu PC složka ATI Technologis (kam se instalace ukládám v program files) prázdná a win 7 si tvrdošíjně dál tlačí nefunkční ovladač ATI Radeon X1950 GT (Microsoft Corporation - WDDM), jenž hlásí kód 43. Při snaze spustit instalátor ATI catalyst v režimu kompatibility se ovladač naistaluje (stejně jako v případě instalace v režimu správce) a zůstane nainstalován ve složce ATI technologis, ale stejně nefunguje. Nespustí se ani CCC do system tray, ani ručně nelze spustit. Rovněž při ručním "vnucování" ovladače si win 7 dále melou svou o nejvhodnějším (nefunkčním) již nainstalovaném ovladači. Co mě rovněž zaráží je fakt, že je nalezen pouze primární zobrazovač - sekundární jak tomu bylo pod win XP se vůbec nezobrazuje... S tím souvisí špatná podpora přehrávaného videa (o hrách ani nemluvím). Štve mě, že pro "pitomou" myš od Geniusu a klávesnici od Logitechu za pár kaček, které by s drobnými omezeními fungovaly i nadále je možné vydat fungující ovladače a na grafiku za pár tisíc se firma AMD (ATI) vyprdne:(
- Alenn
- Nováček

No mam 1950Pro, a je to uplně stejný, prostě se na to AMD vykašle a do vánoc dlouho
mam win 7 a vizuálně je nej ten od Microsoftu, ale když si spustim něco staršího a chci vyhlazování hran apod., tak to samozřejmě nejde, protože to automaticky dělal software
který ted nejde.
Škoda, že nejde mezi ovladači přepínat, nebo jo ?
Škoda, že nejde mezi ovladači přepínat, nebo jo ?