Nove PC, problemy s RAM
- IcePhoenix
- Začátečník

-
Nove PC, problemy s RAM
Dobry den,
mam problem s mym prvnim sestavenym PC, mam podezreni na nefakcici RAM, oni sice bezi,ale vylitavaji mi hry nebo se mi uz objevila modra smrt. V techto programech jsem trosku lama, v Biosu jsem mel nastaveno vse na AUTO, pri testovani v MemTESTu jsem to psychicky nevydrzel nebot jsem mel uz 50 chyb a zdalo se mi jiz zbytecne to testovat. Tak jsem v Biosu manualne nastavil alespon napeti z AUTO (1,6V) na 1,9V(udavana hodnota pameti),pameti ted bezi na 1066Mhz, jinak takt vyrobni je 1600Mhz, pomuze zvednou delicku? abych jel hned na tech 1600Mhz? pameti: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52416 , deska je MSI 790FX-GD 70, procesor Phenom II 955BE. Jinak EVEREST napr pise UNganged MEMORY, jako typ modulu( triple, dual) neni to neco spatneho?
Ted se chci zeptat jaky je dobry program na testovani RAM, ja pouzil ten MEMTEST, ale vice nez 1000MB neslo testovat, a pritom test mel jiz 250
% otestovane, kdyz mam tedy 4GB tak mam ten program zapnout 4x? I to jsem zkusil,ale nikdy mi nebezeli vsechny najednou, max. 3 a posledni zbyli se pripravoval, nebo staci jen tech 1000MB? A jak dlouho to mam nechat bezet? Ja myslel ze staci 100% a bude konec a ono to jede dal. Diky predem za odpovedi.
mam problem s mym prvnim sestavenym PC, mam podezreni na nefakcici RAM, oni sice bezi,ale vylitavaji mi hry nebo se mi uz objevila modra smrt. V techto programech jsem trosku lama, v Biosu jsem mel nastaveno vse na AUTO, pri testovani v MemTESTu jsem to psychicky nevydrzel nebot jsem mel uz 50 chyb a zdalo se mi jiz zbytecne to testovat. Tak jsem v Biosu manualne nastavil alespon napeti z AUTO (1,6V) na 1,9V(udavana hodnota pameti),pameti ted bezi na 1066Mhz, jinak takt vyrobni je 1600Mhz, pomuze zvednou delicku? abych jel hned na tech 1600Mhz? pameti: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52416 , deska je MSI 790FX-GD 70, procesor Phenom II 955BE. Jinak EVEREST napr pise UNganged MEMORY, jako typ modulu( triple, dual) neni to neco spatneho?
Ted se chci zeptat jaky je dobry program na testovani RAM, ja pouzil ten MEMTEST, ale vice nez 1000MB neslo testovat, a pritom test mel jiz 250
% otestovane, kdyz mam tedy 4GB tak mam ten program zapnout 4x? I to jsem zkusil,ale nikdy mi nebezeli vsechny najednou, max. 3 a posledni zbyli se pripravoval, nebo staci jen tech 1000MB? A jak dlouho to mam nechat bezet? Ja myslel ze staci 100% a bude konec a ono to jede dal. Diky predem za odpovedi.
- zombux
- Odborník PCT

Re: Nove PC, problemy s RAM
jak víc než 1000MB nešlo testovat? to mi přijde zvláštní, stáhl jsi z oficiálního webu (Memtest86+, ten je o něco lepší než originál Memtest86), vypálil na CD a nabootoval z něj?
memtest testuje postupně po blocích, a nechat ho musíš jet několik hodin, do 100% je to jen rychlý test který k odhalení závady obvykle nestačí! nech to jet přes noc a uvidíš. pokud není modul vysloveně v háji (to se projeví mrakem chyb skoro okamžitě v prvním průchodu), obvykle to trvá až do třetího nebo čtvrtého průchodu, aby se chyby projevily.
memtest testuje postupně po blocích, a nechat ho musíš jet několik hodin, do 100% je to jen rychlý test který k odhalení závady obvykle nestačí! nech to jet přes noc a uvidíš. pokud není modul vysloveně v háji (to se projeví mrakem chyb skoro okamžitě v prvním průchodu), obvykle to trvá až do třetího nebo čtvrtého průchodu, aby se chyby projevily.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- IcePhoenix
- Začátečník

-
Aha ja pouzil jen MEMTEST, ten co se pouzije ve XP, dobre takze sezenu ten 86+, a to je jako v ISO souboru, to staci jen pres NERO vypalit ne? Nevim ale nejak se mi zazracne neadri si delat CD s bootovanim, vzdy se to snazi najet,ale stejne se pak nabootuje system, asi neumim vypalovat 
- zombux
- Odborník PCT

jasně, přesně tak, vypálíš ISO (někde v menu je Vypálit obraz), to automaticky bude bootovací
ignorelist: kremrole a dezoláti
- IcePhoenix
- Začátečník

-
Takze mam pocit ze se to vyresilo, deska chybne detekovala napeti a misto 1,9V RAMky napajela pouze 1,6V. Ale starosti mi dela Everest i jine diagnosticke programy, ukazuji UNGANGED DUAL CHANELL nebo neco podobneho, co to je? Tim mi chteji rici ze mi nepracuje dual channel? Poradi nekdo posím???
- zombux
- Odborník PCT

- Wuuduu
- Středně pokročilý

Ked su taketo cudzie slova a nie si si isty ich vyznamom, skus vzdy TOTO.IcePhoenix píše:...Ale starosti mi dela Everest i jine diagnosticke programy, ukazuji UNGANGED DUAL CHANELL nebo neco podobneho, co to je? Tim mi chteji rici ze mi nepracuje dual channel? Poradi nekdo posím???
Tak sa dost veci lahko vysvetli.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
- IcePhoenix
- Začátečník

-
jo googlit jo to umim,ale neumim anglicky a kdyz si dam do prekladace text tak mi to stejne vyjede ruzne hlasky, takze je mi to k nicemu,ale diky.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

no, to jo... technicke veci a prekladace veru dobre vysledy neprinesu.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit