Dobry den
Zrovna o prazdninach sem si rekl ze si koupim lepsi procesor misto meho Athlonu X2 5400+ , Phenom II X4 940.Mam desku Gigabyte FX790-DS5 , Bios jsem flashnul na F7 takze mi ho zakladni deska bez problemu detekuje, ale problem nastal v tom ze se mi PC nedokazalo po normalnim zahrati vubec rozjet a nedostal jsem se ani do biosu, jako prvni moznost co me napadla ze to bude ramkama, ramky mam A-DATA GAMING 800Mhz 4x2GB, tyto ramky jsem podtaktovaval a zhorsoval i casovani a zvysoval i napeti ale nic nepomohlo porad to delalo to co na zacatku, pri chladnem PC normalne naskoci do windowsu pak asi za cca 10 minut PC spadne jen se mi vypne obraz ale PC se ani nerestartne ,takze musim rucne vypnout a zapnout, pri opetovnem zapnuti se nedostanu ani do biosu a musim pockat nez PC vychladne a pak zase znova muzu zkouset, zkousel jsem i jinne ramky co mi donesl kamos nejake Geily a na nich to delalo uplne to same co na mojich.Prvni me zmátlo to ,ze pri zahratych ramkach se ten PC nerozjede a az schladnou ramky tak se zase rozjede ale neni to vzdy pravidlem mozna bude problem v prehrivani procesoru ale teplota byla max 50 stupnu nez se mi stacil PC seknout.Jak u mojich tak u kamosovych ramek to dela uplne to same takze problem bude nekde jinde nezli v ramkach.
Otazka je cim to muze byt? jestli si s tim procesorem zakladni deska nejak nevi rady, coz ale v testech a u ostatnich lidi s timto procesorem funguje normalne a nebo ze mam zrovna vadny procesor?
diky za odpoved
Phenom II X4 940 problém na desce Gigabyte FX790-DS5
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- A.J
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- KamonCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Phenom II X4 940 problém na desce Gigabyte FX790-DS5
Ahoj měl jsem problém rozjet na této desce Phenom II X4 805 z 30 pokusů se rozjel asi 2x ale dva cpu co jsem tu měl (Sempron a Athlon X2) naběhli pokaždé ani žadny jiny bios nepomohl, tak jsem se jí zbavil a pořídil jinou, chtěl jsem ňákou novou co je podporuje od prvního biosu. Teť ma tu v popisu.
CPU: AMD PhenomII X4 960T - Zalman CNPS9700 LED, MB: Gigabyte MA790X-UD3P, Ram: 2 x 2GB Kingston HyperX 1060 MHz, VGA: Saphhire HD5750 1024MB, HDD: OCZ Agility 30GB system, Seagate 80GB, DVD: ASUS DRW-2014L1T, POWER: Enermax Liberty 400, MONITOR: LCD Samsung 940BW 19" widescreen
- A.J
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
jj to je taky mozne ze si s tim ta zakladni deska nevi rady ale ostatni lide to na te me desce rozjeli. a bouzel nemam ani kamose ktery ma AM2+ u ktereho bych to mohl vyzkouset 
Edit: ale u me je problem ze az se ten procesor zahreje tak pak ten PC nenahodim, pri studenych startech PC nabehne 100% do windowsu, asi ma male napeti nebo uz fakt nevim.
Zdroj mam Seasonic S12 500W takze v nem bych problem nevidel.
Edit: ale u me je problem ze az se ten procesor zahreje tak pak ten PC nenahodim, pri studenych startech PC nabehne 100% do windowsu, asi ma male napeti nebo uz fakt nevim.
Zdroj mam Seasonic S12 500W takze v nem bych problem nevidel.
- l.zdvorak
- Žlutá karta Bazar

-
Zdravim me to dalo taky spis bych to videl na problem procesoru pametovej radic v nem kdyz nejde tak si nerozumi s pametma a tim padem nenabehne cerna obrazovka do windows mi to nekdy najelo a pak zamrzlo a hlavne mi to dalo v dual rezimu.dal sem ho na reklamaci a otestovali a uzanaly.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
A pasta atd je dobře nanešená? Jaké se nastavily hodnoty v BIOSU po flashi? Nejsou tam třeba nějaké Gigabytem chybně nastavené? I v BIOSu totiž může být chyba...Zkusil bych s tímto dotazem někam na xtremesystems forum, kde je větší pravděpodobnost, že někdo měl stejný problém a bude vědět řešení, případně zkus napsat do Gigabytu na support.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora