Instalace Winx XP ze skrytého disku na Lenovo S10e
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- slivamichal
- Začátečník

Instalace Winx XP ze skrytého disku na Lenovo S10e
Dobrý den,
doufám že se zde objeví někdo kdo mi v tomto dokáže poradit.
Před půl rokem jsem si pořídil netbook Lenovo S10e, kde je součástí instalace Win XP Home.
Ta je uložena na skryté partition disku.
Vzhledem k mému testování Win 7 a Linuxu jsem ale přišel o zavaděč, který umožňoval v případě potřeby z tohoto disku provést reinstal systému.
Je tedy nějaká šance, jak se dostat k systému pro možný reinstal? Nejlépe opět v podobě
položky při zavádění systému?
Děkuji předem všem za rady.
Slivamichal
doufám že se zde objeví někdo kdo mi v tomto dokáže poradit.
Před půl rokem jsem si pořídil netbook Lenovo S10e, kde je součástí instalace Win XP Home.
Ta je uložena na skryté partition disku.
Vzhledem k mému testování Win 7 a Linuxu jsem ale přišel o zavaděč, který umožňoval v případě potřeby z tohoto disku provést reinstal systému.
Je tedy nějaká šance, jak se dostat k systému pro možný reinstal? Nejlépe opět v podobě
položky při zavádění systému?
Děkuji předem všem za rady.
Slivamichal
- myom
- Středně pokročilý

Re: Instalace Winx XP ze skrytého disku na Lenovo S10e
takovouhle obnovu jsem jeste nedelal, ale asi bych zkusil pri startu NB zmacknout F8 a vybrat boot z te zkryte jednotky... teda pokud bude videt.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- slivamichal
- Začátečník

Tak odzkoušeno a bohužel tam ta instalace (po zmáčknutí F8) ze skrytého disku vidět není 
Nějaká další možnost? Nakonec budu mít legální instalaci, ale nebudu ji moci použít?
Nějaká další možnost? Nakonec budu mít legální instalaci, ale nebudu ji moci použít?
- balaam
- Začátečník

Pokud tím "přišel o zavaděč" myslíš to, že máš grub a jen proto ti to nejde, tak to stačí odpálit Linuxy i W7 a nainstalovat znova W7 (popř. i XP), které si ten zavaděč sami zavedou. Pak už stačí zmáčknout to tlačítko pro rychlou obnovu. Pokud máš na mysli jiný zavaděč, pak s tím nebude mít zkušenosti pravděpodobně nikdo, kdo nepracuje v servisu, nebo nedělá přímo instalace těchhle ntb-> pokud mermomocí chceš mít tuhle fci, můžeš to poslat do servisu, aby ti tam vše nainstalovali, ale bude tě to stát penízky
Mimochodem, ono grub se dá odstranit i bez instalace windowsů, ale pokud nejsi linuxák, tak by to pro tebe bylo asi obtížné. Můžeš však zkusit nabootovat Mandrivu a až se ti zobrazí obrazovka, jestli chceš instalovat linux, nebo tak, tak tam by mělo být nějaké nastavení a přímo položka obnovit windowsácký zavaděč.
Mimochodem, ono grub se dá odstranit i bez instalace windowsů, ale pokud nejsi linuxák, tak by to pro tebe bylo asi obtížné. Můžeš však zkusit nabootovat Mandrivu a až se ti zobrazí obrazovka, jestli chceš instalovat linux, nebo tak, tak tam by mělo být nějaké nastavení a přímo položka obnovit windowsácký zavaděč.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- slivamichal
- Začátečník

Tak linux, ten jsem odpálil už dávno. Nyní mám stále original instalaci XP (co byla nainstalována v době nákupu netbooku) a na další partition mám W7. Grubu jsem se zbavila a nyní tam je boot manager windows (ten co se zavedl s W7).
Takže myslíš, že jediný způsob jak se dostat ke skryté obnově dat (reinstalaci) je odnést netbook do servisu? No to je tedy paráda. Kdyby to raději vypálili na jedno DVD a bylo by po problému
.
Takže myslíš, že jediný způsob jak se dostat ke skryté obnově dat (reinstalaci) je odnést netbook do servisu? No to je tedy paráda. Kdyby to raději vypálili na jedno DVD a bylo by po problému
- zombux
- Odborník PCT

řešení by mělo být tady - http://www-307.ibm.com/pc/support/site. ... MIGR-46088 ale momentálně jim to nefunguje, zkus tam kouknout časem
ignorelist: kremrole a dezoláti
- slivamichal
- Začátečník

Děkuji, zkusím se tam podívat.
Dneska jsem se právě snažil na jejich stránky podívat a zkusit najít řešení přímo u nich, ale jak píšeš, tak stránky nefungují.
Dneska jsem se právě snažil na jejich stránky podívat a zkusit najít řešení přímo u nich, ale jak píšeš, tak stránky nefungují.
- zombux
- Odborník PCT

co jsem matně pogoogloval, tak by mělo při spuštění notebooku fungovat F11 a nebo to jejich access tlačítko, ale linux to zřejmě zboří tak je potřeba to spravit - a návod je právě na tom momentálně nefungujícím odkazu
ignorelist: kremrole a dezoláti
- slivamichal
- Začátečník

Tak jejich stránky jsou již funkční.
Tak na těch stránkách píšou o zavaděčích Grub a Lilo. Grub jsem tam měl, tak už je mi jasné, že to on mi rozhodil přístup k té obnově. Momentálně mám ale instalován dualboot Win XP a Win 7.
A z toho návodu jsem nějak nepochopil, jak by mi to mohlo pomoc v tomhle případě.
Pomalu si myslím, že zkusím ten disk odkrýt a potom z toho disku ty data vypálit na DVD. To by mělo přeci potom také fungovat nebo se mýlím?
Tak na těch stránkách píšou o zavaděčích Grub a Lilo. Grub jsem tam měl, tak už je mi jasné, že to on mi rozhodil přístup k té obnově. Momentálně mám ale instalován dualboot Win XP a Win 7.
A z toho návodu jsem nějak nepochopil, jak by mi to mohlo pomoc v tomhle případě.
Pomalu si myslím, že zkusím ten disk odkrýt a potom z toho disku ty data vypálit na DVD. To by mělo přeci potom také fungovat nebo se mýlím?