Průměrná životnost záložního zdroje
- Lojza
- Začátečník

Průměrná životnost záložního zdroje
Zdar, jaká je prosím průměrná životnost záložního zdroje? Nemyslím teď baterií v něm, ale obecně toho samotného zdroje
Díky
- HacIPex
- Začátečník

-
Re: Průměrná životnost záložního zdroje
Mám zkušenost, že ups od APC (od 400VA obyč, až po silné 3000VA) mají 10 let a pořád běží, pouze jednou za několik let dojdou baterky...
//když je kvalitně udělana elektronika (za co se u APC platí), tak teoreticky vydrží tak dlouho, jak dlouho vydrží transformátor a filtry...
//když je kvalitně udělana elektronika (za co se u APC platí), tak teoreticky vydrží tak dlouho, jak dlouho vydrží transformátor a filtry...
- Lojza
- Začátečník

Aha, díky za informaci. Totiž sestřenice se mě ptala, co udělat se starším UPS (tuším, že to je taky APC), odhadem asi 8 let, že jí prý přestal fungovat. Nevím přesně co tím myslí že "přestal fungovat", ale pokud by to byly jen baterie, zda má ještě smysl kupovat nové. No ale teda je možné, že tam něco odešlo ve vnitř.
- Aigor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Asi tak, čím starší (cca 6-10 let) tím kvalitnější, ty nový nám v práci haluzí i od APC. Doma mám 8 roků starou UPS, kam po 3 letech koupím nový akku.