Asus Rampage II GENE (1366, X58 + ICH10R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

n0thInG
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asus Rampage II GENE (1366, X58 + ICH10R)

Příspěvek od n0thInG »

stavim kamaradovi nove PC - nasledujici sestava:
i7 920
asus rampage II Gene
3x2GB OCZ 1800MHz
evga GTX285
atd.

PC sem slozil a po spusteni se roztoci ventilatory, rozsviti ledky, ale nic se nedeje (speaker nic,monitor nic), jedina informace je displeji, co davaj k desce a to sice "locked". Po prekontrolovani zapojeni, kabelu atd. stejny vysledek. Zacal sem tedy vyndavat komponenty a jedina zmena je pri vyndani RAM, to uz speaker neco hlasi (chybi ram :) ), ale na displeji opet "locked" a PC defakto mrtve. Ruzne kombinace slotu a poctu modulu RAM bez vysledku. clear cmos bez vysledku. ze zahranicnich for jsem se dozvedel akorat, ze pri tyhle hlasce muze byt deska KO.. mel by nekdo nejaky napad, co jeste zkusit? Pripadne jestli nekoho potkal stejny nebo podobny problem. diky

P.S: vsechny komponenty jsou uplne nove - vyndaval jsem je primo z krabic
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus Rampage II Gene - problem s novou deskou

Příspěvek od spajdr »

Pokud to nenajede vůbec, tak to bude na reklamaci, jelikož jsem podobný problém neměl. Kdyby jsi už měl nataktováno a pc by nechtělo naběhnout na první start, tak to je známá chyba, kterou ale pořeší jeden nebo dva restarty přes tlačítko.
Ještě můžeš zkusit clear cmos tlačítko co ja na zadní straně desky, u konektorů USB, pár sekund ho podrž.
n0thInG
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n0thInG »

spajdr píše:Pokud to nenajede vůbec, tak to bude na reklamaci, jelikož jsem podobný problém neměl. Kdyby jsi už měl nataktováno a pc by nechtělo naběhnout na první start, tak to je známá chyba, kterou ale pořeší jeden nebo dva restarty přes tlačítko.
Ještě můžeš zkusit clear cmos tlačítko co ja na zadní straně desky, u konektorů USB, pár sekund ho podrž.
nene, k zadnemu taktovani nedoslo, v podstate sem se nedostal ani do biosu. restarty a clear cmos jsem zkousel. jeste zkousim uplne reset biosu vyndanim baterky (psali to v nejakem zahranicnim foru).

edit: tak reset biosu nepomohl, jeste jsem zkousel jeden pametovej modul v kazdym slotu, porad stejny vysledek. Blby je, ze nikdo v okoli i7 nema, tudiz to nemuzu vyzkouset, abych mel 100% jistotu, ze to dela deska, i kdyz tomu zatim vse nasvedcuje.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

a zdroj máš jaký vlastně? máš zapojeno vedle cpu socketu i ten 8pin konektor a né jenom 4pin? Jelikož oni to tam někdy zakryjou půlku konektoru plastovou krytkou, lidi tam šupnou 4pin a pc se jim nerozjede.
n0thInG
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n0thInG »

zdroj fortron black power 750W, uplne poprve jsem mel zapojeny jen ten 4pin jak rikas, protoze pulka byla zakryta. ale to byla hned prvni vec, ktera me napadla, takze potom uz jsem mel zapojeny komplet 8pin.

kamarad zitra jede primo k prodejci na test deska+cpu+ram, ale osobne, po precteni dalsich zahranicnich for, hlavne teda primo asusackyho, si myslim, ze na 90% to bude opravdu deska. dam potom vedet, jak to dopadlo. nicmene dekuji za rady.

edit: tak deska vyzkousena technikem a opravdu nechodi, nasledne vymenena za novou, ktera byla rovnou vyzkousena s cpu a RAM. takze to snad uz bude behat.
n0thInG
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n0thInG »

mno, takze saga pokracuje. dnes jsem vyreklamovanou desku dal do PC a nastala uplne ta sama situace jako poprve, takze deska nejspis opet v haji :(( co me zarazi je, ze je to primo ta, kterou techniku zkousel (procesor v ni zustal) a RAMky taktez vyzkousene primo na danym kusu. jedina vec co me napada je, ze je nejakym zpusobem vadnej zdroj, protoze to je jedina vec, ktera se od vyzkouseni zmenila.Cili ze deska byla v poradku i prve,ale zdroj ji po prvnim spusteni odpali. Myslite si, ze je to vubec mozny? nebo delam nejakou chybu, ale co se da zkazit na prisroubovani desky do case, nacvakani tri pametovych modulu a pripojeni dvou konektoru, ktery stejne jinak pripojit nejdou?? s pocitacema uz nejakej patek delam, ale tohle se mi jeste nikdy nestalo, fakt netusim, kde muze byt chyba.
dtswiss
Nováček
Nováček

Příspěvek od dtswiss »

Zdravím.
No je to zajímavý. Já osobně mám taky Asus Rampage II Gene , dále je tam, Core i7 920, Corsair Dominator 1866Mhz 3x1GB, zdroj Corsair HX1000W. Je to přetaktovaný na 4GHz, FSB 200MHz, ramky 2005MHz, momentálně asi 5 měsíců naprosto bez problémů.

Jedinej problem byl při prvním spuštění po složení..... PC jsem zapnul, roztočily se větráky a nic, černa obrazovka, tak jsem přehodil ramky z bílých slotů do modrých slotů a od té doby už to jede perfektně.

Teoreticky by to mohl dělat ten zdroj.
asty22
Nováček
Nováček

Asus Rampage II Gene

Příspěvek od asty22 »

ahoj,chtel sem se zeptat jestly je zapotřebý nejakej programek aby mi šel LCD Poster mne to ukazuje jen cas nic víc..a mam ho v pc zaplej moc...dík
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus Rampage II Gene

Příspěvek od OsirisII »

Skúšal si sa pozrieť v biose?
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
asty22
Nováček
Nováček

Příspěvek od asty22 »

v Biosu by to mnelo bejt zaplé..tam mi to zapínal chlápek co mi delal PC jinak se v Biosu vubec neviznám :(
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

V biosu si právě vybíráš co tam chceš zobrazit.
asty22
Nováček
Nováček

Příspěvek od asty22 »

a neni nekde prosim vás navod nebo tak neco?? v Biosu se mi moc hrabat nechce mam stim špatná skušenosti
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Ale no tak... :?

To snad přeci neni takovej problém vlézt do biosu,ne :x
Mohlo by to být:Vlez do biosu("Del" to snad víš),pak záložka "Advanced", a záložka "LCD Poster And Onboard Led Control."
Tam si navolíš co bys chtěl aby ti to psalo,nebo i podsvícení LCD Poster.

Hele ten LCD Poster je beztak akorát pěkná hovadinka a prakticky to k ničemu není,maximálně když se ti zasekne post,tak uvidíš kde se to p*sralo,ale spíš to je uplně na prt :blee:
asty22
Nováček
Nováček

Příspěvek od asty22 »

moc dík mam to nastavený i kdys to ukazuje blbosti celkem :D
kujab
Nováček
Nováček

Příspěvek od kujab »

Nikdy jsem s asusem neměl problémy, ale tato deska těmito neduhy zřejmě trpí. Minule jsem si ji taky koupil a dělalo mi to to stejný. První start se sice podařil, ale do prvního restartu. Potom jak říkáte - větráčky se točí, ale nic z toho. Zkoušel jsem vše a nakonec jsem desku musel odvézt k reklamaci. Teď právě čekám, jak to dopadne. Rozhodně pokud mi desku vrátí opravenou, první co udělaám po spuštění, tak updatuju BIOS. Někde jsem četl, že tady ty první desky pro socket 1333 (i desky pro quad xeony) měly ty první biosy dost neodladěný. Takže pokud nemáš poslední revizi BIOSu, tak do toho určitě jdi.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

desku taky mam, funguje bez problemu ale jedna vec co me zarazila je to ze po stisknuti Power tlacitka se vse roztoci ale bios pipne asi az za 5-6 vterin, coz jsem u pc nikdy nevidel, ale jak rikam jinak funguje
kerbcrawler
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kerbcrawler »

keistown píše:desku taky mam, funguje bez problemu ale jedna vec co me zarazila je to ze po stisknuti Power tlacitka se vse roztoci ale bios pipne asi az za 5-6 vterin, coz jsem u pc nikdy nevidel, ale jak rikam jinak funguje
Zdravicko...ono celkove asusacky desky pro i7 a i5 cpu najizdeji dlouho,zejmena ramape II extreme a II gene,pri kazdem prvnim spusteni nebo po clear cmos najizdi obraz asi po cca 10-20 sekundach..behem te doby se pocitac asi 3x restartuje(nedojde ani k rozsviceni obrazovky),tezko rict co se odehrava uvnitr desky ale pripada mi to ze ziskava bios informace o komponentech a cpu aby snimi mohl pracovat
AMD Phenom II X2 550 Black Edition 3,1@3,9GHz,Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,HYUNDAI 17" LCD IQ B71A,RAM OCZ 2GB Reaper HPC (kit 2x 1GB) 1600MHz,VGA Gainward HD 4850 GLH 512MB DDR5,HDD Samsung 80GB+WD Caviar 300GB,SB Audigy 4,Genius SW-5.1 Home theater
G4Rb11
Nováček
Nováček

Re: Asus Rampage II GENE (1366, X58 + ICH10R)

Příspěvek od G4Rb11 »

caute mam tuto dosku a mam problemy s teplotami north bridge, mam tam okolo 66stupnou vo win 7,, pri GTA4 cez 70 potom hra vacsinou zamrzne a ide do modrej obrazovky+ restart pc

neviem si stym dat rady
seriousjoker
Nováček
Nováček

Příspěvek od seriousjoker »

Zdravim všechny, jsem už strašně zoufalý pořídil jsem asus extreme II rampage + i7920+295gtx+3X2gb corsair z QVL na asus stránkách, když zapnu počítač ukáže se v biosu že je pouze 4gbUSABLE , mám windows 7 a vnich taky se ukaže pouze 4gb, ale v everestu, CPU-Z, sandře se ukáže že zapojené jsou , kde jsou ty 2GB, pora´dte mi prosím už opravdu nevim jak na to
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

seriousjoker píše:Zdravim všechny, jsem už strašně zoufalý pořídil jsem asus extreme II rampage + i7920+295gtx+3X2gb corsair z QVL na asus stránkách, když zapnu počítač ukáže se v biosu že je pouze 4gbUSABLE , mám windows 7 a vnich taky se ukaže pouze 4gb, ale v everestu, CPU-Z, sandře se ukáže že zapojené jsou , kde jsou ty 2GB, pora´dte mi prosím už opravdu nevim jak na to
co zkusit zapnout v BIOSu Memory remap feature? pokud to nepomůže, tak máš buď vadný slot na desce a nebo spíš vadný paměťový modul
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
Odpovědět

Zpět na „Asus“