Asi pred pul rokem, kdyz jsem mel dost vibrujiciho harddisku a tim cele bedny, nemoznost umisteni 120mm ventilatoru do predni casti case, spatne manipulace s hardware kvuli prostoru uvnitr atd. Zacal jsem hledat nejakou jinou case, ale ty co jse mi libily byli cenou uplne nekde jinde. Tak jsem se rozhodnul vyrobit si vlastni skrin rozmeru ktere mi vyhovuji. Zacal jsem planovat a vse si zakreslovat do sve hlavy:D
Hned me napadl hlinik, je lehky a dobre se opracovava. Koupil jsem 12 metru L profilu 20x20x2mm, imblus srouby a pomalu zacal sestavovat konstukci, kdyz uz jsem mel jasno a vedel presne rozmery nechal jsem si narezat 1.5mm tlusty hlinikovy plech do ktereho jsem nasledne udelal potrebne otvory primocarou pilou. Pak prisel na radu predek, ktery jsem vyrobil z plastoveho krytu reproduktorove bedny stejne jako jsou na Hlavnim nadrazi:) a jako
vypln jsem pouzil derovany plech z bezpecnostniho krytu elektromotoru. Vse jsem musel nekolikrat prekitovat a prebrousit aby byl vysledek co nejlepsi. Ted prislo na radu kompletni sesroubovani, kdyz vse sedelo jak melo zas jsem to rozebral. A zacal se pripravovat na lakovani. Jenze o tom jsem vedel kulovy a o nejakym mokrym brouseni pod vodou a plnicim spreji jsem slysel poprve (diky tomu kdo udelal ten tutorial v lakovani). S finalnin nastrikem
je tam asi 5 vrstev cerne matne barvy a 2 plnice.
Jako zaklad odhlucneni jsem pouzil Silentmaxx Silma KF-25

Druha vrstva je 15mm tlusta PROTIHLUKOVÁ DESKA, TYP 501 - S PU FILMEM

Pred ventilatory jsem pouzil vzduchotechnickou hadici od stare digestore prumer 12cm a vyrobil ramecky na uchyceni ventilatoru.
Pouzite ventilatory: intake - 2x Nexus 120mm a 1x Nexus 80mm, outtake - 1x Nexus 120mm a ve zdroji Noctua NF-S12-1200
Kos na HDD jsem vyrobil z kusu modreho plexi a do nej koupil 2x Acutake ACU-Darkdisc2 v domeni, ze nadobro umlici tu moji vibracni brusku ale i po nainstalovani harddisk vibruje jak prase. Nakonec jsem to vyresil gumovymi pruchodkami, ktere odstranily vibrace na 99%:)

Prachvy filtr jsem vyrobil ze slabeho vlakna, ktera se pouziva do vzduchovych filtru (bohuzel bila, cernou jsem jeste nesehnal) Mechanika je skryta perforovanym plechem

Uchyceni bocnic jsem vyresil pomoci imbus sroubu a dvou matek. Do konstrukce je udelal jednoduche zamky, takze bocnici staci nasunout a tahem dolu zacvaknout.

Rozmery case: 600x530x260mm
Chtel jsem co nejvice odhlucnit PC a neprijit o chlazeni, coz se s casti povedlo az na urvanou grafickou kartu na kterou moc chladicu neni, tak mi nezbiva nez cekat:)