Chystam se po 3dnech vybirani koupit tento kousek od sony, resp model FW41M:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66077
Zejmena me presvedcil svymi parametry jako je procesor P8700 2,53GHz, jelikoz pracuji s videem ocenim tak jeho vykonost pri renderovani, Myslim ze i graficka karta je vice nez solidni! A to vse ve skvelem sasi, jelikoz ntb bude hojne prenasen byla ta jedna z podminek pri vyberu a FullHD displej uz je jen tresnicka na dortu, horsi to je jen s cenou, bohuzel kvalita odpovida i cene:(
No chcel jsem se jen zeptat, zda-li s nim jiz nema nekdo zkusenosti popr. jake? Ocenim jakekoliv postrehy jeste pred koupi. Jak jsem jiz psal, podminky: Vykone cpu a gk v kvalitnim sasi. Pri hledani jsem nenasel jiny notebook, ktery by tyto podminky splnoval.
PS Slysel jsem neco o podtaktovani graficke karty v tomo modelu tj. HD 4650 512 MB GDDR3, co je na tom pravdy? A jak je tedy na tom ve skutecnosti tato gk?
diky
Vaio FW41M- nazory?
Moderátor: Don
- xnown
- Nováček
-
- balaam
- Začátečník
Re: Vaio FW41M- nazory?
Další, co chce přenášet třeba každý den, či každý druhý den (= hojně) 16", 3KG notebook? Dneska je to tu přeplněno sportovci, jak tak koukám. Mimochodem Vaio bylo vždy kvalitní, ale platí se i za značku. Bohužel pokud nutně potřebuješ výkonný notebook, který musíš přenášet, pak ti nic jiného, než těžký, 16" noťas nezbývá.
Grafické karty v noteboocích jsou téměř vždy podtaktované, resp. nikdy to není tak, že klasický desktopový model 4650 = notebookový model 4650. Benchmarky této mobilní karty se najít dají, nic těžkého, takže výkon posoudit můžeš.
Grafické karty v noteboocích jsou téměř vždy podtaktované, resp. nikdy to není tak, že klasický desktopový model 4650 = notebookový model 4650. Benchmarky této mobilní karty se najít dají, nic těžkého, takže výkon posoudit můžeš.
Desktop: CPU:Intel Core i7 920, MB: Asus Sabertooth X58, GK: Sapphire AMD R9 270X 2GB, 12GB RAM, 1.7TBHDD, Zdroj: Corsair GS800 - 800W, Win. 8 Professional 64b. NAS: WD 2TB.
- xnown
- Nováček
-
Re: Vaio FW41M- nazory?
Jasne v tom je ten problem, kdyby se stejnou konfiguraci a kvalitou sasi dali ntb s 15.4 displejem tak samozrejme beru ten. Ale to si clovek nevybere, Uz takhle jsem stravil s vybiranim 3dny a pres vsechny kompromisy jsem nakonec zvolil vaio fw41m, s tim ze nejvetsi minus vidim ve velikosti, ale jak rikas co se da delat...