Asus P7P55D /Pro /Premium (1156, P55)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Asus P7P55D /Pro /Premium (1156, P55)

Příspěvek od Mirek Koci »

Vzhledem k tomu že majitelé této desky budou růst geometrickou řadou, piště vaše postřehy ohledně desky samotné (hlavně OC) a v případě komplikací s touto deskou uvádějte zde do tématu vaše problémy a společně snad příjdeme na onu komplikaci.

Obrázek

K vlajkové loďi Asus P7P55D Premium, bude Asus dodávat Turbo Key (externí taktovací nástroj), na této desce se poprvé objeví rozhraní SATA 6 Gb/s.

Obrázek
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus P7P55D Premium - zkušenosti, rady, názory ...

Příspěvek od Mirek Koci »

Cena tohoto luxusu se pohybuje kolem pouhých 6000 Kč, cena je skvělá ..

Obrázek

Obrázek
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Trek
Začátečník
Začátečník

Re: Asus P7P55D Premium - zkušenosti, rady, názory ...

Příspěvek od Trek »

Koukal jsem se do schématu k tý desce a oni ty P7P55D maj konektor pro připojení čelního audia až vzadu dole, tam by mi nedošáhl ten kábl, protože ho ve skříni nemám tak dlouhej. Daj se koupit nějaký prodlužky, nebo je to DIY situace.
zhor
Začátečník
Začátečník

Re: Asus P7P55D Premium (s1156, P55)

Příspěvek od zhor »

Tahle deska je naprd protoze ma blbe rozmisteny PCI sloty. Lepsi je P7P55D-DeLuxe nebo P7P55D-PRO (mam ji doma) ktera ma stejny rozmisteni slotu a pritom je asi o 900Kc levnejsi, akorat nema takovy vopicarny jako dalkovy ovladani a ma 'jen' 12+2 fazovy napajeni. Nejvetsi vyhoda jsou tri PCIe sloty takze je mozny treba k SLI dat jeste treti kartu na PhysX. Podle me je P7-PRO z rady Asus-P55 idealni kompromis mezi vybavenim a cenou. Divim se akorat ze jsem se zatim oni v recenzich moc nedocet krome tady...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 970 Evo Plus 1T+SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=EVGA GTX980 SC | SSD=Samsung 850 Evo 250G | OS=Kubuntu |
lubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubik »

Do ktorych slotov sa osadzaju ramky,ked su len dve,do modrych alebo do sivych?
A musi sa pouzit tlacitko MemOK?
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

lubik píše:Do ktorych slotov sa osadzaju ramky,ked su len dve,do modrych alebo do sivych?
A musi sa pouzit tlacitko MemOK?
Podle mě se nic nezměnilo a stále je to jedno, pokud osadíš ramky do stejných barev pojedou v Dual-Chanellu
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
lubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubik »

Tak si precitajte toto.

Prvé a tretie zásuvky sú tmavo šedé, zatiaľ čo druhý a štvrtý sú svetlo modré. Na dosiahnutie maximálnej výkonnosti, mali by ste nainštalovať dve alebo štyri pamäťové moduly s cieľom umožniť dual-channel architektúre. Ak sa jedná iba dva moduly používané uistite sa, že ich inštalájete na modre zásuvky. Ak nainštalujete je na tmavo šedé tie počítač nejde zapnúť a pamäťové diagnostika LED bude trvale zapnutý.

ASUS P7P55D PRO prichádza s stavaný z-do pamäte kompatibilita tester s názvom MemOK!. Pre aktiváciu tejto funkcie všetko, čo potrebujete urobiť, je stlačiť tlačidlo sa nachádza v blízkosti hlavného doska konektora (pozri obr 6) po dobu niekoľkých sekúnd po zapnutí počítača až uvidíte červená LED vedľa nej začnú blikať. Potom sa doska bude, či je Vaša pamäťové moduly sú kompatibilné s vašim CPU a zobrazí sa správa na obrazovke po niekoľkých sekúnd (pozri obrázok 7). Ak táto LED je trvalo zapnutý a systém nevykazuje správu aj po počkajte jednu minútu, potom nainštalujete moduly na zlé zásuvky (pozri text vyššie), sú vaše moduly nie je správne nainštalovaný / mať zlý kontakt s objímkami , sú nezlučiteľné, alebo sú poškodené.

Tak ako to je?
Keelio
Nováček
Nováček

ASUS P7P55D,Windbond W83667HG, Speedfan 4.4 Prosím poraďte

Příspěvek od Keelio »

Dobry den,
chtel bych pozadat kohokoliv kdo ma tuto desku P7P55D jestli by byl tak laskav a mohl mi poslat původní nastaveni ( jen ti, kdo jej nemenili) pro Windbond W83667HG, staci nainstalovat speedfan v configure odrazka Advanced a oznacit Windbond W83667HG, udelat screen a poslat mi to na mail, nebo odpoved skrz forum, zda to ma stejne jako ja Dekuji moc.
Cervene hodnoty jsem menil. Jeste jednou diky za odpoved jelikoz si opravdu nevim rady tak kdo ma tuto desku,nebo zna defaultni nastaveni linknete ho prosim.

W83667HG (ID=$C1) found on ISA at $290
-> Temperature sensor diode 1 : Thermistor 2N3904
-> Temperature sensor diode 2 : PII diode
-> Temperature sensor diode 3 : Thermistor diode
-> FAN1 divisor : 128
-> FAN2 divisor : 16
-> FAN3 divisor : 128
-> FAN4 divisor : 8
-> FAN5 divisor : 128
-> PWM 1 mode : <reserved>
-> PWM 2 mode : Thermal Cruise *
-> PWM 3 mode : Thermal Cruise *

-> PWM 1 Type : PWM output
-> PWM 2 Type : PWM output
-> PWM 3 Type : PWM output
-> Sys Fan PWM Base Freq. : 23,4 KHz
-> CPU0 Fan PWM Base Freq. : 23,4 KHz
-> Aux0 Fan PWM Base Freq. : 23,4 KHz
-> Temperature 1 offset : 0
-> Temperature 2 offset : 0
-> Temperature 3 offset : 0
-> FAN1 mult : 1
-> FAN1 div : 1
-> FAN2 mult : 1
-> FAN2 div : 1
-> FAN3 mult : 1
-> FAN3 div : 1
-> FAN4 mult : 1
-> FAN4 div : 1
-> FAN5 mult : 1
-> FAN5 div : 1
-> Reverse PWM01 logic : OFF
-> Reverse PWM02 logic : OFF
-> Reverse PWM03 logic : OFF

//edit Wilik - upraveno
zudy
Nováček
Nováček

Re: Asus P7P55D Premium (1156, P55)

Příspěvek od zudy »

Zdravim mam problém stouto deskou není to sice deluxe, ale je to Asus P7P55 ale myslím si, že to ničemu nevadí. Můj problém nastal při prvním zapojení do sítě, když jsem chtěl zapnout pc. Na základovce se mi červeně rozsvítila červená ledka od cpu a nevíte někdo co s tím???
dzefo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dzefo »

ja mam zas problem s pro verziu vzdy mi pri hrani hier hodi ciernu obrazovku nahodne raz do minuty niekedy do 10 minut grafika je inno3d 285 gtx skusal som na tom moju 295 gtx a ta tam ide skusal som druhu 285 gtx tiez inno3d a to iste cierna obrazovka cim to moze byt?
Intel core i9 14900K Corsair iCUE H150i RGB ELITE Pamet:Kingston FURY 64 GB KIT DDR5 6 400 MHz CL32 Renegade MB:ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO VGA:ASUS TUF Gaming RTX 4090 OC Edition Hdd:Samsung 990 Pro + 2x Seagate SSHD 4TB 8GB SSD Zdroj CORSAIR RM1000 Monitor:Dell Alienware AW3821DW+Htc Vive Keyboard+mouse:Corsair K100 + iCUE NEXUS Logitech G502 Hero:Logitech G29 Driving Force Win 11 x64 Pro
smoke77
Nováček
Nováček

P7P55 LX (1156, P55) - front panel

Příspěvek od smoke77 »

Mam taky problem,pri zapojeni headsetu na front panel,mi niekedy ide a niekedy nejde mikrofon.Neviem cim to je a uz ma to pekne stve.Mam dosku P7P55 LX s VIA biosom.Ten manazer HD audio deck mi sice ukze ze je microfon zapojeny,ale nerozziari sa ten jack a ani na sluchatka.Teamspeak microfon nasiel ale nikto ma nepocuje a ani na skype to nefunguje pritom mam v nastaveniach zapnute nahravanie naplno.Ked zapojim headset na zadny panel tak microfon ide na skype,ale teamspeak zas ziadny nevie najst.A niekedy to zas ide uplne bez problemov.

poradte je to biosom,alebo je nejaky lepsi manazer na ovladanie zvukovych zariadeni,predtym som mal realtek na straom pocitaci ,ale tu mi toto dalo samo a stoji to za h...Mam zapnute automaticke detekovanie a nevidetekuje nic,pritom vsak vsetko ide az teda na ten mikrofon,ale sluchatka idu.

diky moc za pripadne rady
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

zdar, ja mam ASUS P7P55D-E a zatial mam jeden dost zavazny problem

mam este staru PATA DVD-RW mechaniku LG 4167B
ak do nej dam medium, zvuk zacne neskutocne trhat a mat plechovy zvuk
toto so starou doskou a integrovanym realtekom vobec nerobilo
taktiez sa uz potom neda otvorit DVD mechanika
ani v nej nenajde disk, iba velmi rychlo blika dioda aj 20 minut

v Linuxe samozrejme ziaden problem
mam legalny Win7 x64 Professional
nestretol sa s tym niekto?
ten VIA vynil mi pripada ako riadny shit :(
...
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Ahoj. Snad to sem mohu dát ...

Na desce P7P55D-E mi BIOS vrací teplotu CPU (Ci5 750) cca. 41C. Na jiné desce od GB a dvou jiných procesorech (Ci5 750 a Ci7 860) pak cca. 34C. Bohužel to má neblahý vliv na otáčky ventilátoru chladiče CPU. CoreTemp ale ukazuje na všech deskách i CPU zhruba 27C až 30C. Tedy podezírám desku z špatného měření teploty. BIOS jsem stáhl a instaloval nejnovější.

Obě Ci5 750 jsou chlazeny shodným chladičem a Ci7 860 pak silnějším, ale taky maličko víc topí, tak se to srovnává.

Máte s touto či podobnou deskou také takovou zkušenost?
Případně jaké teploty na jakém CPU Vám deska vrací v BIOSu?

Díky předem za odpovědi.
Enemy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enemy »

Nemam sice presne tuhle desku ale u me Asus P7P55D-EVO je myslim naprosto stejny pocet PCI-E linek tedy 16x. Zajmalo by me jak se linky rozlozi kdyz budu mit v jednom PCI-E grafarnu a do nejakego dalsiho bych dal treba USB 3.0 radic nebo zvukovku nebo cokoli jineho....
Jde mi o to jestli potom bude graficke karte prirazeno jenom 8 linek nebo je to nejak jinak ?
Intel core i7 860, Asus P7P55D EVO, 2x2GB Kingstone 1600Mhz CL8, Gigabyte Nvidia GTX580 SOC, 2x 320GB Samsung, Seasonic M12D 750W, ThermalRight Ultra 120Extreme ("lapovano") + Arctic Silver 5 + 4x Noctua NF-P12 + Thermaltake Swing

AMD Phenom II X2 555 BE 4300Mhz, MSI 790FX-GD70, 2x1GB Patriot 1333Mhz CL7, Gigabyte Radeon HD5850 970Mhz, 250GB Seagate, Enermax Liberty 500W, ThermalRight IFX-14 ("lapovano") + Arctic Silver 5 + ThermalTake Tsunami
jcdenton12
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jcdenton12 »

a v com kontrolujes frekvenciu pamati?

lebo v idle idu aj mne na 667, no pri zatazi sa vyskocia na 1333, lebo v idle je cpu podtaktovany
...
Krtechekk
Nováček
Nováček

Re: P7P55 LX (1156, P55) - front panel

Příspěvek od Krtechekk »

smoke77 píše:Mam taky problem,pri zapojeni headsetu na front panel,mi niekedy ide a niekedy nejde mikrofon.Neviem cim to je a uz ma to pekne stve.Mam dosku P7P55 LX s VIA biosom.Ten manazer HD audio deck mi sice ukze ze je microfon zapojeny,ale nerozziari sa ten jack a ani na sluchatka.Teamspeak microfon nasiel ale nikto ma nepocuje a ani na skype to nefunguje pritom mam v nastaveniach zapnute nahravanie naplno.Ked zapojim headset na zadny panel tak microfon ide na skype,ale teamspeak zas ziadny nevie najst.A niekedy to zas ide uplne bez problemov.

diky moc za pripadne rady
V BIOSU dej on board confuguration,front panel a změň to z HD audio na AC97
Ywo
Nováček
Nováček

Asus P7P55D PRO /CPU LED/ problém po čištění

Příspěvek od Ywo »

Zdravím.
Dneska jsem čistil svůj PC. Odmontoval jsem jen chladič z CPU vyčistil žebra složil zapl a jen začala blikat cpu ledka a to je vše, ale 5 minut před čistěním šlo vše v pohode. Procesor Intel I5.

Deska:
http://www.czechcomputer.cz/product....FcJXmAodxQyFuQ
Procesor: (neni na 99% nejsem totiz doma) ale natom zase tak nezalezi.
http://www.alza.cz/intel-core-i5-760...re-d178836.htm

/edit: vydelat baterku a resetovat cmos nepomohlo
opilejpes
Žlutá karta
Žlutá karta

Re: Asus P7P55D PRO /CPU LED/ problém po čištění

Příspěvek od opilejpes »

zapojil si vetrak do spravneho konektoru?(cpu fan), zkus sundat chladic , ocistit, dat novou pastu a vratit. jeste me napada co to zkusit jen s jednou ram. a prip. zda si neodpojil omylem neco navic (treba pridavne napajeni do desky?)
Ywo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ywo »

vetrak je zapojenej dobre, ramky zkouseny, jeste to napajeni je mozne ze se nějak pohlo. No dnes koupim novou pastu a zase to budu zkouset :(
Možna jsem to napajeni odpojil, protože mi upladli ty matičky co drží chladič.
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

v nejhorším dej CLR CMOS a poté ještě vypni, zapni zdroj. Když jsi čistil, jakým způsobem? Nemohlo dojít k přenosu statické elektřiny?
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Asus“