K7T Turbo - problem pri zapnuti nebo restartu PC
Moderátor: Eddward
- Jaromir Obr
- Nováček

-
K7T Turbo - problem pri zapnuti nebo restartu PC
Obcas se pri zapnuti nebo restartu PC rozsviti pouze HDD kontrolka a PC na nic nereaguje (obrazovka je cerna, POST status je ale READY). Je nutny HW reset nebo znovuzapnuti - pak je slyset pipnuti a BIOS normalne nabehne.
Zdroj jsem daval silnejsi, tim to neni.
Jinak je PC stabilni (i pri pretaktovani), vadi mi to vlastne jenom proto, ze pri naplanovani zapnuti PC na cas (kvuli nahravani TV) nemam jistotu, ze system opravdu nabehne.
Nemate nekdo zkusenosti s T-Bredem na tehle desce ? (je tedy pravda, ze deskou K7T Turbo oficialne podporovany neni)
Predtim jsem mel Duron 750MHz a vse fungovalo O.K., problem zacal az po vymene CPU.
CPU : Athlon XP 1800+ (Thoroughbred), nepretaktovany
MB : K7T Turbo (rev. 3)
chipset : KT133A
Jinak je PC stabilni (i pri pretaktovani), vadi mi to vlastne jenom proto, ze pri naplanovani zapnuti PC na cas (kvuli nahravani TV) nemam jistotu, ze system opravdu nabehne.
Nemate nekdo zkusenosti s T-Bredem na tehle desce ? (je tedy pravda, ze deskou K7T Turbo oficialne podporovany neni)
Predtim jsem mel Duron 750MHz a vse fungovalo O.K., problem zacal az po vymene CPU.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Athlon XP - problem pri zapnuti nebo restartu PC
Pre mna je zahadou, jak ti moze KT133A podporovat 133MHz procik.Jaromir Obr píše:Obcas se pri zapnuti nebo restartu PC rozsviti pouze HDD kontrolka a PC na nic nereaguje (obrazovka je cerna, POST status je ale READY). Je nutny HW reset nebo znovuzapnuti - pak je slyset pipnuti a BIOS normalne nabehne.
Skus vyskusat iny procik(na 133Mhz) a ak to bude robit, proste chyba v doske.
Kup velmi lacnu bazarovu ale za to s vynikajucim chipsetom dosku-mam na ymsli KT266A-ta podporuje 133Mhz ale nepodporuje 166Mhz.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jo a taky bude muset vyměnit pamětipromecon píše:Kup velmi lacnu bazarovu ale za to s vynikajucim chipsetom dosku-mam na ymsli KT266A-ta podporuje 133Mhz ale nepodporuje 166Mhz.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jo dobry dotaz on ma asi len sdram, ze?-HNY- píše:Jo a taky bude muset vyměnit pamětipromecon píše:Kup velmi lacnu bazarovu ale za to s vynikajucim chipsetom dosku-mam na ymsli KT266A-ta podporuje 133Mhz ale nepodporuje 166Mhz.(pokud by se řídil tvojí radou)
No kazdopadne podla mna kt133A nepodporuje 133Mhz prociky ale mozo ze je daky novy bios-to fakt nevim, proto se ospravedlnujem a neprijmam kritiku, ak to tak nie je, nex ma admin oslovi a ja to zmenim(alebo nech to urobi on) a ty mu co navrhujes? Podla mna ta doska ten procik nezvlada.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2 ''promecon'':promecon píše:Jo dobry dotaz on ma asi len sdram, ze?
No kazdopadne podla mna kt133A nepodporuje 133Mhz prociky ale mozo ze je daky novy bios-to fakt nevim, proto se ospravedlnujem a neprijmam kritiku, ak to tak nie je, nex ma admin oslovi a ja to zmenim(alebo nech to urobi on) a ty mu co navrhujes? Podla mna ta doska ten procik nezvlada.
2 ''Jaromir Obr'': doporučuji si o nékoho půjčit Palomino 1700+
2 nebo 3 tyhle desky jsem měl v rukách, ale nikdy jsem v nich nic nezkoušel než Spitfiry a Thunderbirdy
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
VIA KT133A oficialne podporuje 133Mhz ( 266Mhz efektivne FSB...... ) ........ asi si to pletiez z VIA KT133 ta 133MHz FSB nepodporovala...!!!!!!promecon píše:No kazdopadne podla mna kt133A nepodporuje 133Mhz prociky
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Jaromir Obr
- Nováček

-
S koupi T-Bredu to byl risk, ale na webu par lidi psalo, ze jim s deskou MSI K7T Turbo funguje.
Jine CPU asi nesezenu, ale zkusim jeste vymenit pametovy modul - stejne jsem se k tomu chystal.
Mam tam 2x128MB (oba 133Mhz), z toho jeden modul neznackovy.
To : -HNY-
Jak je stare Palomino ? T-bred jsem kupoval asi v rijnu 2003. Posledni podporovany CPU Thunderbird jsem v te dobe uz nesehnal a Palomino tehdy v te MSI tabulce kompatibility snad vubec nebylo.
Jine CPU asi nesezenu, ale zkusim jeste vymenit pametovy modul - stejne jsem se k tomu chystal.
Mam tam 2x128MB (oba 133Mhz), z toho jeden modul neznackovy.
To : -HNY-
Jak je stare Palomino ? T-bred jsem kupoval asi v rijnu 2003. Posledni podporovany CPU Thunderbird jsem v te dobe uz nesehnal a Palomino tehdy v te MSI tabulce kompatibility snad vubec nebylo.
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- zombux
- Odborník PCT

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jaromir Obr
- Nováček

-
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Je celkem možný, že ''umírá'' jestli seš nenáročnej uživatel tak si kup MSI KT4V. Tady v bazaru do ní seženeš paměti za celkem solidní cenu.Jaromir Obr píše:Asi pred tydnem jsem ho menil.-HNY- píše:Napadámě ještě jedna věc zrada může být i ve zdroji. Co je zač jak je starej?
Puvodni byl 200W (znacku nevim), novy je Eurocase SuperSilent 350W.
Nic se ale nezmenilo.
Zacinam premyslet o nove desce ...
- Wilik
- Administrátor

Pro me je zas zahadou co delas v tehle sekci, kdyz o tom nic nevis...promecon píše:Pre mna je zahadou, jak ti moze KT133A podporovat 133MHz procik.
K problemu - moznost, ze je problem ve zdroji tu je, ale pokud jsi ho menil za novy, tak je to celkem nepravdepodobne...
Asi to bude samotnym procesorem a jeho podporou v dane desce, ale jeste zkus vypojit vsechny disky a v biosu zakazat vsechna pridavna zarizeni (audio, sit, atp) a nech system netaktovany startovat jen do dosu (pres disketovku)... tohle by melo vyloucit vetsinu ostatnich vlivu... a pokud by byla moznost, tak zkusit to i s jinym cpu...
Jo a Palomino je jadro prvniho Athlonu XP - tj. po Thunderbirdovi a pred Thoroughbredem...
- Jaromir Obr
- Nováček

-
- Shit
- Odborník PCT

Zkoušel's poslední BIOS http://us-download.msi.com.tw/support/b ... 330v36.exe ?
- Jaromir Obr
- Nováček

-
Jo, ten mam. Ale preci jenom, je uz skoro 2 roky stary - novejsi s podporou T-bredu uz asi nebude.Shit píše:Zkoušel's poslední BIOS http://us-download.msi.com.tw/support/b ... 330v36.exe ?
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: K7T Turbo - problem pri zapnuti nebo restartu PC
Tbred 1800+ rev. A0, BO na te desce bezi bez problemu...Jaromir Obr píše:Obcas se pri zapnuti nebo restartu PC rozsviti pouze HDD kontrolka a PC na nic nereaguje (obrazovka je cerna, POST status je ale READY). Je nutny HW reset nebo znovuzapnuti - pak je slyset pipnuti a BIOS normalne nabehne.
Tohle mi pripada jako typicky problem MSI, drive jsem delal hlavne MSI, ale KT7Turbo byla posledni poradna deska ....
Problemy desek KT266-KT400A + nForce2 a Intel (KT600- nevim to uz jsem se MSI vyhybal) spocivaly v tom, ze se postavilo nove PC a po pul roce provozu prestala deska bootovat, a delala presne co popisujes, nekdy nabehla a pak bezela stabilne .....
Problem se dal resit takto:
1. Nekdy pomohl flash biosu
2. nekdy (a to bylo ucinejsi) vymena zdroje ...!!! (problem se ale mohl opakovat)
3. vetsinou nepomohlo nic .....
Od te doby jsem taky vypozoroval, ze MSI desky nicily zdroje, proste treba do roka byl zdroj KO a dal se novy a za chvili zase a tak dodolecka, nikdo se se mnou o tom nechtel bavit, reklamace ale uznavali ....
Takze jsem sel od MSI ....
Je mozne, ze to zacala delat i KT7 Turbo tobe, nevim ale mozne to je....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- svaca
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To taky sedi, ale problem nikdy nebyl v procesoru, jen proste deska nebyla schopna inicializovat CPU (problem stavy, nejspis, nebo BIOSu, ale delal to Award i AMI, takze asi proud)Jaromir Obr píše:Sorry, ten POST status jsem si spletl, pri zamrznuti sviti 4 cervene ledky - tedy ne status "READY", ale problem s procesorem (alespon podle manualu).
I to ukazuje na problem "deska <-> procesor".
Pamet uz jsem take vymenil, bez efektu.
MSI melo vetsinou na deskach zapnutou volbu pri vypnutem PC "odpojeni" CPU od napajeni, proto taky MSI nebyly a nejsou vhodne na taktovani, nebot, pri brutalni voltazi to funguje tak, ze u MSI najede procesor na default Vcore a pak se nestavi Vcore z BIOSu -> nemuzes brutalne taktovat, paklize procesor potrebuje kvuli velkemu taktu i velkou voltaz (duroni, Thunderbird a Palmonimo a tbred A0)
To u poradnych OC desek neplati (Abit, EPoX), tam zmacknes a mas ihned 2V kdyz chces... a u novych Abitu jde taky nastavit ODPOJENI CPU pri vyplem PC (to ale pouze kdyz netaktujes = setris CPU)
No a treba v tomhle byl vzdycky nejaky bug, nevim ....
Atari Falcon030,Phantom acccelerator,CT63@MC68060@50Mhz,256 MB TT-RAM,14MB SDRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
- Shit
- Odborník PCT

Já jsem se s tím setkal taky párkrát u KT133A od několika výrobců. Nebo třeba deska neviděla myš atd.
2Svaca: Jak píšeš "Problemy desek KT266-KT400A + nForce2 a Intel (KT600- nevim to uz jsem se MSI vyhybal) spocivaly v tom, ze se postavilo nove PC a po pul roce provozu prestala deska bootovat" - To bych tak rozhodně netvrdil, to bych měl desky od všech svých známých furt na stole, což nemám.
2Svaca: Jak píšeš "Problemy desek KT266-KT400A + nForce2 a Intel (KT600- nevim to uz jsem se MSI vyhybal) spocivaly v tom, ze se postavilo nove PC a po pul roce provozu prestala deska bootovat" - To bych tak rozhodně netvrdil, to bych měl desky od všech svých známých furt na stole, což nemám.