Uvolněný chladič
- Crusad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uvolněný chladič
Zkoušel jsem kvůli teplotám zatížit procesor v orthosu a najednou jsem se divil, že mám až 100 stupňů u procesoru E8200 - netaktovaném. Tak jsem dneska všechno vyčistil a přitom jsem zjistil, že jsem měl nedocvaknutý jeden ten knoflík v desce a chladič se celkem vyklal. Všechno jsem vyčistil, chladič docvakl a teď má v zátěži kolem 58 stupnů. Mám měnit pastu na chladiči, když jsem celkem dlouhou dobu neměl chladič docvaknutý?
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Uvolněný chladič
Nemusíš.
Ovšem pokud je tam jen ta pasta, která je na BOXu nanesená už Intelem, je výměna vhodná.
Obvykle je tam té pasty moc a moc silná vrstva.
Takže pokud ji odstraníš z chladiče i procesoru a naneseš tenkou vrstvičku pasty nové, chlazení se ti ještě trochu polepší.
Ovšem pokud je tam jen ta pasta, která je na BOXu nanesená už Intelem, je výměna vhodná.
Obvykle je tam té pasty moc a moc silná vrstva.
Takže pokud ji odstraníš z chladiče i procesoru a naneseš tenkou vrstvičku pasty nové, chlazení se ti ještě trochu polepší.
- Crusad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Uvolněný chladič
Ok, tak to nechám. Pastu jsem tam kdysi přidával Arctic Cooling. Kdybych se to rozhodl taktovat, tak bych stejně musel koupit lepší chladič než BOX a pak bych ti případně vyměnil.