ATI Saphire Radeon X1950 GT AGP problém pod Windows 7

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ATI Saphire Radeon X1950 GT AGP problém pod Windows 7

Příspěvek od Pedroso »

Zdravím, mám na vás zkušenější několik dotazů:
Vlastím tuto sestavu:
CPU: DualCore AMD Athlon 64 X2, 4200+
Deska: DFI LANParty UT nF3 Ultra-D (poslední verze biosu 6.00 PG)
RAM: 2GB PC3200 DDR
GPU: ATI Saphire Radeon X1950 GT (RV570) AGP
2x Sata disk 7200 ot. (Seagate, Hitachi)
ext. disk Seagate připojený přes 1394
Sata DVD RW mechanika LG
PATA DVD RW mechanika LG
Zdroj: Frotron 400W
Zvuk SB Audigi 4 - PCI
TV karta Leadtek TV2000 Expert - PCI
Tiskárna + nějaké věcičky typu webkamera, BT stick at. do USB
DirectX 11 (součást win 7)

Pod Win XP proff. SP3 vše v pohodě, zkouším přejít na win 7 a zde jsem narazil na následující problém:
Vůbec instalaci a následné provozování win 7 bylo možné provést pouze při snížení command rate z T1 na T2, jinak následovalo zaseknutí při instalaci a nebo modrá smrt (to jen na okraj). Ještě dodávám, že se jedná o čistou instalaci na nový disk - nikoli souběžnou instalaci s win XP a pod. Po nainstalování win 7 se grafice přiřadil ovladač ATI Radeon X1950 GT (Microsoft Corporation - WDDM), jenž ovšem hlásí kód 43. Pokoušel jsem se všemožné nainstalovat ATI display driver od 9.8 až po staré 8.12, ale bez úspěchu. Buď došlo k totální ignoraci ovladače ze strany windows, nebo se ovladač přiřadil, ale se stejnou chybou - kód 43. Catalysty se mi nepodařilo zprovoznit vůbec - sice se korektně nainstalovaly, ale nespustím je. Zajímavý údaj mi vyšel z Everestu co se týče AGP:
Everest.jpg
Nevím, zda je to způsobeno absencí instalace ovladačů k chipsetu (bohužel ke dvé desce jsem nenalezl ovladače pod win vista/7 32bit), tak ponechávám ty, které instalovaly windows 7.

Nenapadá mne jak jinak problém vyřešit... Uvažoval jaem i o koupi nové grafické karty do AGP (výměnu komplet sestavy zatím neplánuji, na to co s PC dělám mi současné vyhovuje). Zde bych chtěl poprosi o radu, kterou kartu vybrat s ohledem na snahu provozovat ji na win 7. Rád bych něco výkonnějšího než stávající (když už by mělo ke koupi dojít) a je mi jedno zda ATI, nebo Nvidia. Díval jsem se na kartu Sapphire HD 3850 AGP 512MB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=51999 která mi přijde zajímavá, ale obávám se dost rozporuplných reakcí na zprovoznění této karty. Nejdůležitější pro mne je bezproblémová funkčnost pod Win 7.
Netuším, zda by ji rovněž utáhl můj zdroj?

Zde bych rád poprosil o vaše rady (ať již jak rozchodit svou stávající kartu - vím tato otázka sem nepatří) případně jakou kartu vybrat jako náhradu za ni (ideálně asi to nejvýkonnější od pro AGP co je, ať se ta koupě vyplatí:))

Předem moc děkuji za rady.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“