Gigabyte MA785GMT-UD2H (AM3, 785G+SB710)
Moderátor: Eddward
- Valen
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Gigabyte MA785GMT-UD2H (AM3, 785G+SB710)
Recenzie a Testy :
http://www.bit-tech.net/hardware/mother ... h-review/1
http://www.trustedreviews.com/motherboa ... MT-UD2H/p1
http://www.nexthardware.com/focus/scheda/119_0.htm
http://www.bit-tech.net/hardware/mother ... h-review/1
http://www.trustedreviews.com/motherboa ... MT-UD2H/p1
http://www.nexthardware.com/focus/scheda/119_0.htm
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- Valen
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gigabyte MA785GMT - UD2H skúsenosti, testy, nazory, OC
Takže urobil sam par testov na tejto mATX kvalitnej doske
(OC) X3 Phenom 720 Black Edition 2.8@3.8GHz bez problémový chod bez navýšenia napätia
IGP HD4200 500@1000MHz teplota stúpla cca 15 spupnou nič vážne systém 100% stabilný
testy AquaMark IGP 4200 / 500Mhz -37955 bodou , 1000Mhz -52202 bodou testovane na Windows 7 home premium
(OC) X3 Phenom 720 Black Edition 2.8@3.8GHz bez problémový chod bez navýšenia napätia
IGP HD4200 500@1000MHz teplota stúpla cca 15 spupnou nič vážne systém 100% stabilný
testy AquaMark IGP 4200 / 500Mhz -37955 bodou , 1000Mhz -52202 bodou testovane na Windows 7 home premium
CPU - Ryzen 5950X/ MB - Gigabyte GA-X570 AORUS ELITE/ RAM - G.SKILL 64GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Trident Z Neo AMD / GPU - Sapphire NITRO+ RX 7900 XT Vapor-X / HDD - Gigabyte M.2 512GB SSD, Western Digital Purple 6TB, Power Supply Seasonic Prime Gold 1300W
- doonio
- Nováček
-
Uvažuji nad touto deskou, jelikož nyní mám 8 letýho staříka, tak nuntě potřebuji upqrade.Hry hraju vyloženě svátečně, důležitá je pro mě pracovní stránka. Jsem student takže mi plně vyhovuje jak její cena, tak i výkon.jen se chci zeptat, zvládne to integrovaný jádro i třeba zpracování videa?
Zkoušel jsem to na mým staříkovi ve Pinnacle Studio s 64Mb grafikou, a konečný video se dosti sekalo.Náročnější aplikace se nebudou konat.Je to možno k tomu použít?
Díky za reakce
PS: I když jsem sváteční hráč, přece jenom si neodpustím otázku, jaké hry rozjedu a které už ne?Třeba COD 4 na low details?
Zkoušel jsem to na mým staříkovi ve Pinnacle Studio s 64Mb grafikou, a konečný video se dosti sekalo.Náročnější aplikace se nebudou konat.Je to možno k tomu použít?
Díky za reakce
PS: I když jsem sváteční hráč, přece jenom si neodpustím otázku, jaké hry rozjedu a které už ne?Třeba COD 4 na low details?
- Maxtor
- Začátečník
-
Tak pokud se nepletu, tohle je prace pro CPU, tzn. pojede to tak, jak bude stihat prave procesor.. jak je to s COD4 nevim, ale to uz bude orisek.. obecne pocitej s nizsimi rozlisenimi.. resp. kdo je ze staryho PC zvyklej parit v 1024, ten si na tom zahraje zhruba vsechno do prelomu let 2008/09.. problem neni ani tak v samotnem jadru (to lze bez sebemensiho problemu pretocit z 500MHz na 1GHz - bez teplotniho narustu), jako spise v pametech.. i kdyz grafice priradis 512MB, nestiha propustnost.. tzn. hra pojede a co 1sec si skubne.. a to dost neprijemne.. tzn. v podstate jakakoli hra, pro kterou doporucujou 256MB grafiku ti v nizsich rozlisenich pojede..
- Valen
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
(doonio) COD4 ide na medium detailoch 1024x768 bez problémov skušal som demo full hru nemám a čo sa tyka so spracovaním videa zavisí od procesoru ako píše užívateľ (Maxtor) ja mam X3 Phenom 720 Black Edition a ide mi convert a strihanie videa bez problémov 

- adis
- Začátečník
-
Gigabyte MA785GMT-UD2H - co je to na obrazku?
Zdravim,
prosim Vas co sa nachadza na obrazku - chladic s napisom Gigabyte... nenapisem co si myslim ze to je....
chcel by som vediet ci sa da vymenit ten chladic lebo mam problem pri pozerani suborov mkv.... asi po Hodine a pol mi pc zamrzne kvoli vysokej teplote (asi - na dotyk je poriadne horuci chladic) alebo ako najdem hodnotu tejto teploty v biose alebo v nejakom programe....
prosim Vas co sa nachadza na obrazku - chladic s napisom Gigabyte... nenapisem co si myslim ze to je....
chcel by som vediet ci sa da vymenit ten chladic lebo mam problem pri pozerani suborov mkv.... asi po Hodine a pol mi pc zamrzne kvoli vysokej teplote (asi - na dotyk je poriadne horuci chladic) alebo ako najdem hodnotu tejto teploty v biose alebo v nejakom programe....
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jarino269
- Začátečník
Re: Gigabyte MA785GMT-UD2H - co je to na obrazku?
na obrázku je severný mostík
- adis
- Začátečník
-
a kvoli comu sa tak zahrieva? da sa niekde zistit jeho teplota? (upravit?)
- jarino269
- Začátečník
ako si zistil že sa práve ten severní mostík zahrieva ?
Skús pozrieť teploti CPU ( napr. v evereste ) , ten severní mostík môže mať v pohode aj 50 C .
// edit.
Inač ten chaldiš na severnom mostíku sa dá vymeniť ale pokial viem prídeś s tým o záruku
Skús pozrieť teploti CPU ( napr. v evereste ) , ten severní mostík môže mať v pohode aj 50 C .
// edit.
Inač ten chaldiš na severnom mostíku sa dá vymeniť ale pokial viem prídeś s tým o záruku
Naposledy upravil(a) jarino269 dne sob 27. bře 2010, 13:09, celkem upraveno 1 x.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jsi si jistý, že se nepřehřívá třeba CPU? 

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- adis
- Začátečník
-
CPU ma teplotu 45 stupnom, pri hrani hier a mkv suborov 60 stupnov.
A zistil som ze sa zahriva preto lebo po pozerani mkv suborov viac ako 2 hodiny pc zamrzne a ak sa chytim toho chladica severneho mostika tak je zeravy - az pali!
skrinu mam otvorenu.. ziadnu .. zatial
A zistil som ze sa zahriva preto lebo po pozerani mkv suborov viac ako 2 hodiny pc zamrzne a ak sa chytim toho chladica severneho mostika tak je zeravy - az pali!
skrinu mam otvorenu.. ziadnu .. zatial
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já chci vyloučit všechny jiné možnosti, protože ještě jsem neviděl desku od GB, která by se přehřávala, až by zamrzal nebo se restartoval PC
Zkus třeba program Linx a nastav problémový blok 14000 a 15 runs a měř teplotu CPU CoreTempem. Protože při hraní her většinou CPU nejede na maximum.
btw. když už jsme u toho, mohl bys napsat sestavu, protože takhle ani nevím, o jaký CPU se jedná
EDIT: A nebo na zkoušku můžeš můstek ofukovat nějakým ventilátorem a uvidíš
teploty určitě spadnou dolu 

btw. když už jsme u toho, mohl bys napsat sestavu, protože takhle ani nevím, o jaký CPU se jedná

EDIT: A nebo na zkoušku můžeš můstek ofukovat nějakým ventilátorem a uvidíš

PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- adis
- Začátečník
-
doska: Gigabyte MA785GMT -UD2H
Procesor: AMD Phenom II2 550 - 3,1GHz (Taktovany 3,5)
RAM : Kingstone 2G 1333MHz
disk, DVD mechanika, zdroj....
Procesor: AMD Phenom II2 550 - 3,1GHz (Taktovany 3,5)
RAM : Kingstone 2G 1333MHz
disk, DVD mechanika, zdroj....
- adis
- Začátečník
-
a kde mam tu teplotu v Linx-e kontrolovat? pouzil som easy Tune
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vždyť jsem psal v CoreTemp (program). zaznamenává nejnižší a nejvyšší teplotu CPU + ukazuje okamžitou teplotu
Ale Linx si nastav, jak jsem říkal
Zajímá mě hodnota té nejvyšší teploty, ono to v průběhu docela dost skáče 
EDIT: A nebo jak jsem říkal, zkus ten pasivní chladič můstku ofukovat ventilátorem a zkus znovu tu činnost, při které to padalo
Tím se ukáže, jestli to je opravdu tím
Ale podle mě ne, zvlášť když vidím tu teplotu desky v Easytune 

EDIT: A nebo jak jsem říkal, zkus ten pasivní chladič můstku ofukovat ventilátorem a zkus znovu tu činnost, při které to padalo

- adis
- Začátečník
-
este by som sa chcel spytat ci mozem dokupit dalsiu graficku kartu k tejto doske.. teda isto mozem ale ci bude fungovat tak ako ma...
ci podporuje ...crossfire..alebo tak nejak sa to vola..a grafika by mala byt ATI Radeon 4670
ci podporuje ...crossfire..alebo tak nejak sa to vola..a grafika by mala byt ATI Radeon 4670