Ovladače pro WIN 7

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
patriot8891
Nováček
Nováček

Ovladače pro WIN 7

Příspěvek od patriot8891 »

Na svém stolním PC jsem nainstaloval WIN 7 prof. 32bit (původně WIN XP pro).

Sestava: A64 3000+, 1 GB RAM, K8N NEO FSR nforce3 250, GF 7600GS Golden Sample 256 MB DDR3 AGP.

Problém je v tom, že pokud nainstaluju ovladače s podporou WDDM (vše pro visty, 7 a nejnovější i pro XP), tak veškeré hry jsou nehratelné a dxdiag mi ukazuje, že grafika má 504 MB paměti, při jiných ovladačích občas ukazuje 488 MB.
Že hry jsou nehratelné, tím myslím např. že u CSS spadlo fps ze 120 na 20. Problém je stejný i u her využívajících D3D i u her s OpenGL. Zkoušel jsem doinstalovat i DX 9, ale problém přetrvává.

Nakonec jsem nainstaloval starší ovladače pro win XP. Hry běží normálně, akorát není podporováno AERO, což mi vadí. Při hodnocení systému jsou testy grafiky přeskočeny a mam u herní grafiky i u grafiky pro aero 1. Na to se sice nikdo nedívá, ale je vidět, že systém s těma staršíma ovladačema nespolupracuje na plno. Když zapnu Nvidia control panel, tak v něm nemám žádné možnosti nastavení, ani informace o grafice, tudíž nemohu připojit a nastavit televizi, což je druhá věc, která mě štve. A 3. věc je ta, že grafika občas není rozpoznána v OC utilitách (rivatuner, atitool).

Nemáte někdo stejný, nebo podobný problém s ovladači? Co by ste mi radili ještě vyzkoušet?

Budu rád za každou odezvu.
Krezz
Začátečník
Začátečník

Re: Ovladače pro WIN 7

Příspěvek od Krezz »

Zkus vypnout Driver Signature Enforcement, me to pomohlo ale mam 64bit

CTRL+ALT+DEL>new task>gpedit.msc>user configuration>administrative tools>system>driver instalation a posledni radek je Code signing for device... otevri to a dej na enable a dole ignore. Accept a restart, pak to zkus nainstalovat znovu. A jinak rivatuner na 7-32bit jede normalne, na 64bit musis mit digitalni podpis. To se da udelat touhle utilitou.

Kód: Vybrat vše

http://www.ngohq.com/home.php?page=dseo
patriot8891
Nováček
Nováček

Driver signature enforcement mám vypnuté, to by mi jinak Atitool nešlapalo. Jde tam o to, že když mam ovladače pro Xp, tak mi to občas nerozpozná grafickou kartu.

Potřebuju jen vědět, jak vyřešit to, abych měl ovladače pro W7 s podporou WDDM a hry na tom šlapaly normálně. Když mám driver s WDDM, tak odpadá problém a nvidia control panel a i s atitool a rivatunerem.

To, že tam mám ovladače pro Xp vidím zatím jako přechodné řešení.
Krezz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Krezz »

Tak ovladače od NV s podporou WDDM jsou 185.85 WHQL a vyšší, takže pokud stáhneš ty co jsou na oficialním webu NV resp 190.62 tuším tak ti to musí šlapat. Zároveň už jsou i 191.00 WHQL viz.

Kód: Vybrat vše

http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=94&t=146548&sid=14287fc8b33b5b6b2317d7be7d9f2e87
takže zkus tyhle.
patriot8891
Nováček
Nováček

WDDM ovladače jsou samozřejmě i starší, než uvádíš ty. Ale já nepotřebuju vědět, které ovladače WDDM podporují a které ne. Můj problém je ten, že s WDDM ovladačema mi fps ve hrách rapidně klesne. To je můj problém.

Jinak proč mi dxdiag ukazuje 504 MB paměti už vím. Je to právě těmi WDDM ovladači a není to chyba, ale je to účelné. Ale stejně to můj problém neřeší.
Krezz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Krezz »

Tak to je docela logické. Tvoje grafika uz je stare zelezo a ma malo pameti, takze si k tomu pripocti co ti sezere Aero jako vykonu Gk tak Vram, tím pádem se ti nemusí do VRam vlízt obsah her (textury atd) takže se to automaticky cpe do RAM.

Schvalne si zkus pouzit W7 ovladace s WDDM a vypni vsechny grafický efekty ve windows a uvidis jestli ti to pomuže, pokud ne je ma uvaha spatna.

PS: Nechapu smysl toho prechazet se strojem jako mas na W7, kdyz XP je vic než vyhovujici a na hry tuplem.
patriot8891
Nováček
Nováček

Klasický vzhled jsem samozřejmě zkoušel. Se vzhledem klasické nastavení se framerate zlepší v CSS o 10 až 20, což je pořád málo.

Ano, je to starší železo, ale minimální požadavky bohatě splňuje, grafická karta je certifikována na W Vista (v podstatě bych řekl, že je s win 7 velmi podobná), tak zde by problém být neměl.

Samozřejmě jsem zkoušel hry pouštět i s režimem kompatibility, i se zaškrtlou položkou "zakázat motivy".

Co jsem porojížděl zahraniční fóra při řešení mého problému, tak jsem nikde nezaregistroval, že by měl někdo, i s horší sestavou, nějaké problémy s výkonem ve hrách. A opravdu nechci hrát nějaký nový pecky. Jen chci, aby mi i "staré" CSS šlapalo bezproblémově.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“