HD4350 - problém s aktivací TV out dohromady s D-SUB

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
capo56
Nováček
Nováček

HD4350 - problém s aktivací TV out dohromady s D-SUB

Příspěvek od capo56 »

Mám LCD s pouze analogovým vstupem (D-SUB) a také TV s pouze analogovým vstupem. Zakoupil jsem tedy kartu, která má TV out i D-SUB a snažím se to rozchodit tak, aby primární zobrazovací zařízení byl D-SUB a TV byla rozšířenou plochou.
Bohužel se mi ale nedaří aktitovat rozšířený desktop - ať to zkusím ve WINXP, nebo v catalystech (zkoušel jsem je i odinstalovat a znovu nainstalovat), vždy dám "enable", monitor zhasne a rozsvítí se, a volba extended desktop se vrátí zpět do neaktivního stavu.
Netušíte, jak to donutit fungovat? TV out sám o sobě funguje bez problémů, pokud nastavím TV jako primární zobrazovací zařízení, pak funguje.

Začínám se bát, aby ten tv-out nešel aktivovat společně jen s DVI, místo s D-SUB....
Karta je tato: http://www.lan-shop.cz/powercolor-r71bl-ne3s-69001 , případně info od výrobce: http://www.powercolor.com/global/produc ... uctID=4680
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: HD4350 - problém s aktivací TV out dohromady s D-SUB

Příspěvek od Krteq »

Řešení je celkem jednoduché...
no-X píše:Řešení: Radeony mají primární a sekundární analogový výstup. Sekundární je sdílený pro TV-out, což znamená, že pokud používáte analogový monitor a televizi, je třeba, aby monitor byl připojen k primárnímu výstupu. Bylo zvykem, že primární výstup je ten vlevo (pokud sedíte před počítačem). Na sérii X1x00 je (u referenčních karet) primární výstup vpravo //blíž k základní desce//. Tzn. pokud vám TV-out nefunguje jak bylo popsáno (ani po zapnutí force TV detection), vypněte počítač, připojte monitor k druhému konektoru, restartujte a TV-out pojede.
Rozdělení Primární/sekundární výstup se od dob X1xxx nezměnilo, takže stačí přepojit monitor z VGA výstupu na DVI -> VGA redukci, restartovat, nastavit požadovaný mód a mělo by to jet.
capo56
Nováček
Nováček

Re: HD4350 - problém s aktivací TV out dohromady s D-SUB

Příspěvek od capo56 »

Zas ten restart :D .
Zapojit to přes DVI-D-SUB redukci mě samozřejmě napadlo (díky bohu jsem měl jednu doma), ale monitor se nerozsvítil (protože mě nenapadlo restartovat PC), takže jsem to zavrhl jako slepou kolej.
Mylně jsem se domníval, že u DVI už v dnešní době nejsou zapojené analogové obvody...¨
Díky za rychlou radu.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“