Asi nějaký "trojan" - potřebuji pomoc

Problematika virů a antivirů, zabezpečení PC - firewall, spyware, atd.
Odpovědět
bobkoc
Nováček
Nováček

Asi nějaký "trojan" - potřebuji pomoc

Příspěvek od bobkoc »

Mám zavirovaný počítač, antivirus Norton ho sice našel, ukázal okno s názvem viru, ale to hned zmizelo. Teď mi to antivirový program pořád vypíná, buď se vůbec neukáže ikona, když jo a chci na ní kliknout, tak zmizí, nebo je červeně škrtnutá. Zkoušel jsem antivirus online, ale vzhledem k mé angličtině neangličtině se mi to nějak nedaří. Co s tím ?? Díky.
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Projeď to ad-awarem (www.lavasoft.de) a Kaspersky AV5 (www.kaspersky.com) :wink:
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

www.viry.cz :
Pokud je infikovaná příloha uživatelem spuštěna, virus Win32/Bagle.AI se na případný "protiúder" dosud neaktualizovaného antiviru důkladně připraví... některé běžící antiviry v paměti rovnou ukončí, u jiných se postará o to, aby vůbec nenastartovaly po restartu Windows. Antivirus se tak nebude schopen zaktualizovat na novější verze, která bude schopna tento virus detekovat.
s pozdravem, vas virus Win32/Bagle.AI....

:wink:

...ehm, jednoucelova medicina je tady: http://securityresponse.symantec.com/av ... Beagle.exe

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
Lemra
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Lemra »

Pokud NAV ukázal okno s názvem viru, tak ho zná... a killnutí AV procesů umí řada wormů/virů/trojanů... takhle na dálku radit, když nevíš, o co jde, rozhodně nejde. TADY máš odkaz na soubor infikovanej i-wormem Bagle.AI - stáhni si ho do lokálního odresáře a zkus ho nechat dálkově proskenovat, jestli ty okna budou stejný... :)

Jinak, jestli chceš kvalifikovaně poradit, potřebuju PŘESNÝ informace. Opiš to z těch oken dálkovýho scanu a postni to sem. Pokud aspoň víš název toho infikovanýho souboru, zazipuj ho a pošli. Jinak dálková diagnóza selhává a o efektivní léčbě nemůže být vůbec řeč.
..
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry a bezpečnost“