Dobrý den, mám problém s DVR-RAM..
Toto dvd používám už dlouho,je naformátované v in cd a vždy vše ok...
Nedávno jsem toto dvd vložil do mechaniky u mého NB,něco jsem zkopíroval,vyndal, uložil...
teď jsem ale toto dvd vložil do mého PC a zjistil jsem, že nemůžu na něj nic zapsat ani smaza-jen kopírovat-píše to, že je disketa chráněná proti přepsání...(mám win vista na PC i NB)
když však vložím toto dvd do NB tak vše funguje-zápis,mazání i čtení...
co s tím?
P.S.:vím, že mechanikou to není-ta dvd-ram umí a uměla-ještě nedávno to fungovalo
Edit: tak ani na druhém pc (kde jsou win xp pro sp2) to nefunguje (a fungovalo), takže si NB asi něco zapsal, aby k tomu měl přístup jen on, teď ale jak to zrušit...
problém s dvd-ram
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: problém s dvd-ram
tak jsem si udělal zálohu toho co tam na to bylo a zkusil zformátovat-šlo to zformátovat pouze v NB, v jiných PC to píše, že je to dvd chráněné proti přepsání...
Po zformátování funguje zápis na toto dvd-ram opět pouze v NB....
Jak to mám odblokovat?díky za odpověď.
Po zformátování funguje zápis na toto dvd-ram opět pouze v NB....
Jak to mám odblokovat?díky za odpověď.
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
No tak si s tím už hraju přes den a pořád nic-V notebooku mi to bezvadně funguje, ale v PC mito hlásí, že je disk chráněn proti přepsání...
Už vážně nevím co s tím.Prosím poraďte...
Už vážně nevím co s tím.Prosím poraďte...
- Václav Sedlář
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to vyřešený-pomohl DVD-ram driver pro XP...:
Ano jsem ho neinstaloval, jen použil DVD-form, který je jeho součástí-musel jsem ale ve vistách u toho program navolit kompatibilitu pro XP SP2, pak už se to rozběhlo a zformátovalo...Teď už ale raději to DVD-ram nebudu dávat do NB, aby se to neopakovalo...
Ano jsem ho neinstaloval, jen použil DVD-form, který je jeho součástí-musel jsem ale ve vistách u toho program navolit kompatibilitu pro XP SP2, pak už se to rozběhlo a zformátovalo...Teď už ale raději to DVD-ram nebudu dávat do NB, aby se to neopakovalo...