________plocha_______load 100%
+12V_____0,5A_________0,9A
+5V______2,0A_________2,8A
+3,3V____1,2A_________ 2,3A
+5Vsb____0,15A________0,15A
________--------________--------
_________21W__________34W
Mechaniku jsem do toho nepočítal, ta si bere skoro 1A při roztáčení média a potom proud kolísá kolem 0,5A. Takže když se to veme tak je v měření zahrnuta spotřeba MB + HDD. První měření je jen když byl PC najetej na plochu a nic víc nedělal a druhý měření je při maximálnim zatížení jak CPU tak GPU. Vybraný spínaný stabilizátory mají účinnost v průměru kolem 75% a při propočtech budu v teplo vyzařovat kolem 3,5W v nezatíženym PC a 6W v plnym zatížení což jsou vcelku dobrý výsledky protože se to dá uchladit vcelku malejma chladičema. Taky jsem řešil zapínání PC. Při vypnutým PC je MB napájena jen +5Vsb zdrojem a po zmáčknutí zapínacího čudlu se na pinu ATX konektoru zapínající zdroj objeví 0V (log. 0) a tím se zapne zdroj. Při vypnutým PC je na tomto výstupu +5V (log. 1). LM2576 maj ON/OFF vstup a při uzemnění tohoto vstupu se stabilizátor zapne a při přivedení asi 0,5V (asi) až do velikosti vstupního napájecího napětí se vypne. Tahle vlastnost je naprosto perfektní, protože stačilo propojit zapínací pin ATX konektoru s patřičnym vývodem stabilizátoru a vše fungovalo jak mělo. Jedinej stabilizátor generující +5Vsb běží furt aby napájel MB když je vypnutá. Potom jsem řešil napájení mechaniky. Byla tu možnost jí připojit na +5V větev, ale při maximálním zatížení PC kde je odběr skoro 3A se mě to nechtělo riskovat s přetěžováním stabilizátoru, takže jí napájim pomocí +5Vsb zdroje. Ale aby do ní nešlo napětí i při vypnutym PC tak jsem tam ještě přidal relé který spíná hlavní +5V větev. Takže když zapnu PC, tak se zapne +3,3V a +5V stabilizátor a ten sepne relé přes který jde napájení mechaniky z +5Vsb zdroje. Chladiče jsou za běhu vlažný nebo trošek víc teplejší, takže žádnej větrák není potřeba. Napájecí konektor z adaptéru jsem záměrně použil CINCH a to z důvodu kvalitního spoje s minimálním přechodovým odporem. Všechny součástky jsem nakoupil v GESu krom chladičů který jsem použil svoje, ze zásob. DPS jsem si navrhl a vyrobil taky sám. Na závěr bych asi řekl že jsem dosáhl toho čeho jsem chtěl a s příkonem 24,5W při nezatíženym PC a 40W při 100% vytížení jsem spokojenej jak blecha. V PC je jedinej 80mm větrák kterej běží na 600 - 800ot\min a jen prohání vzduch v bedně, takže není absolutně slyšet. Jedinej hluk dělá HDD kterej je i v noci sotva slyšitelnej. Doufám že tahle malá recenze s návodem někoho inspiruje a postaví si podobnou věc
Tady jsou nějaký fotky: