Divne Bootovani OS

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Deexer
Začátečník
Začátečník

Divne Bootovani OS

Příspěvek od Deexer »

Cus mam problem ohledne bootovani OS nechapu co ej anstaveno spatne.....

takze:

PC nabiha strasne dlouho respektive 5min (docela flustrujici a ubijejici ) - (respektive bootovani OS) ALE to je ta zahada co chci vyresit kdyz pripojim FLASHku a restartuju PC tak naopak je to opravdu ale opravdu rychle....

Mel jsem tam VISTY a ted windows 7 (pri obou to dela) a i na ciste naistlovany OS (takze asi pochubuju ze bude neco spatne nastaveno v OS)

Zkousel jsem se divat do biosu a tam uz koncim (rozhodne co nikdy nechci delat a nechci si zahravat ze zivotem je REINSTALACE BIOSu - na to si neverim)

nevim v cem je hacek za vyreseni problemu snad dam finacni odmenu :D (protoze nevim jak dal)

+(dodatek 2mesice stalo PC odpojeno od site bez GR. po pridani GR. karty se projevil ten to problem - ale nedaval jsem tomu vahu protoze jsem si chtel stejne koupit new DISK)

(Karta je opravdu v poradku - RAM taky - co se tyce ZDROJE i kdyby to neutah tak to na start OS nema vliv to by kleklo hned pri spusteni - ale zdroj slaby neni sestava byla testovana uz i extraBURNU nic) - (kdyz uz se
OS uraci nabootovat tak vsechno beha na 100% bez sebemensiho problemu)

CCA kdyz tu sprumeruju tak veskerej HW je starej 3Mesice (nepredpokladam chybu v HW ale mozny je vsechno)

Ted vazne - kdo vyresi problem jsem schopnej mu posla cca 500,- na ucet. (proste me to sere a chci aby to bylo uz v cajku)

Kdyztak kdyby byla nejaka rada tak Pouzivam momentalne W7 RTM Ultimate 64bit - nastaveni by melo byt stejne jak ve viste takze by nemel byt problem s navigaci :)
facility
Začátečník
Začátečník

Re: Divne Bootovani OS

Příspěvek od facility »

Deexer píše:Cus mam problem ohledne bootovani OS nechapu co ej anstaveno spatne.....

takze:

PC nabiha strasne dlouho respektive 5min (docela flustrujici a ubijejici ) - (respektive bootovani OS) ALE to je ta zahada co chci vyresit kdyz pripojim FLASHku a restartuju PC tak naopak je to opravdu ale opravdu rychle....

Mel jsem tam VISTY a ted windows 7 (pri obou to dela) a i na ciste naistlovany OS (takze asi pochubuju ze bude neco spatne nastaveno v OS)
Presne ti neporadim ale podelim sa zo svojou skusenostou...
mam tiez 2x HDD
500GB baracuda 7200.11
640GB WD 7200 AAKS

Baracuda 500 je starsia 1.2 rok. a botuje do win vista/win 7 cca 1.5 minut :(
WD 640 je cca 7 mesiacov stary a botuje do vin 40-60 sekund .... :)

Osobne si myslim ze to bude neodladenym firmwarom na HDD+bios na zakladke... :?:
tiez som bol rozladeny z dlheho botu OS ale po zakupeni WD640GB AAKS a rozdeleni ho na 70GB system + zbytok na data je to parada....

Momentalne pouzivam primarne na system len ten WD a na Baracude mam zalozny system + Data .....50GB + 450GB...

Byt tebou dam do PC len jeden HDD ten posledny kupeny "Zalohuj data." odstran vsetky particie ...[delete] pri instalaci OS Vytvorit novu particiu cca 100GB na system a instaluj OS.
Ak sa to podari ze to bude fachcit potom si do PC daj druhy HDD .....
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
Deexer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deexer »

Vubec jako..... nema cenu protoze pred tim jsem tam mel 160GB HD seageta (sice vsechno fungovalo) po planovane vymene GR. KARTY (nez k tomu doslo PC byl odstaven na 2mesice i od site)

Po zapnuti uz zacali problemy ale nedaval jsem tomu velkou vahu... jilikoz jsem vedel ze budu menit disk po vymene to same.

(nepredpokladam ze to je HW) - pisu to sem jen jak problem vzniknul....

Co se tyce Baracudy tak stim uprime nesouhlasim 1) jen to ze to jde normalne s flashkou....
2) je to nejrychlejsi disk na trhu aspon to co mam

(BTW: nemam v PC 2disky jen jeden - ponevac uz nemam misto)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Tak přeflashovat BIOS ne? Sice jsi psal že si nevěříš. Ale tak za zkoušku to stojí. Kdyžtak s tím zajdeš někam do servisu kde necháš nejaký love. Jak to pak nepomůže tak to asi nasere. Mě nenapadá nic, až na to co napsal facility s tím firmwarem a deskou.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“