Mrtvy bios v Acer Aspire 5520

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Mrtvy bios v Acer Aspire 5520

Příspěvek od Radeon9550 »

Dobry den,po nahrati noveho 1.33 biosu ze stranek Aceru mi notebook po zapnuti nereaguje vubec na nic, ani se nerozsviti displeje,jde u tohoto notebooku nejak spustit Bios Recovery nebo tak?Dekuji moc za informace
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Mrtvy bios v Acer Aspire 5520

Příspěvek od Lokomotiva »

Nevím o žádné rozumné možnosti.

Pokud je v záruce, pošli ho do Brna do servisu s klasickým popisem závady:

"Večer jsem ho normálně vypnul a ráno už nic, tma."

Pokud v záruce není, bude to stát cca 8k (deska s výměnou).

Tak schválně jestli jsi klikař: máš ho v záruce?
Radeon9550
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Radeon9550 »

no tak zaruka je sice komplikovana,ale je,jen me zarazi ze takovych threadu o tom,ze tento notas zdechnul po nahrati noveho biosu ze stranek acer je na internetu fakt spousta,tak si myslim ze vina je asi nekde na vyvoji toho noveho biosu
PROCA:IntelP42.8@3.4ghz-TT BigWater,LGA775,ASUS P5P800,512MBDDR 400 kingston,80GB Maxtor,Case:Mercury Elite prid.vetrak Arctic Fan 3,GeCube9550Gt 128MB-128bit-526/256(512) koupim pravou bocnici(Zpohledu ze predu) na tuto case http://www.alzasoft.cz/DetailPage.asp?D ... d=18842945
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

jednou jsem resil podobny problem na Extensa 5220. po dlouhym patrani na netu jsem na jednom foru nasel programek, ktery (v pripade, kdy book dokazal bootovat z CD) provedl bez zasahu uzivatele re-flash na jiny (funkcni) BIOS. bohuzel to nebyl pripad myho kousku (ten byl se po zapnuti ihned vypnul), takze jsem to neresil. druha moznost je odpajet CMOS chip a flashnout BIOS na programatoru. to jsem mel v planu puvodne udelat s tou 5220, ale nenasel jsem nikde fyzicky na desce CMOS chip. je mozny (a pravdepodobny), ze je BIOS soucasti chipsetu tzn. CMOS chip respektive EEPROM pamet pro BIOS je fyzicky implementovana primo do IO chipsetu. v tom pripade vidim reflash na programatoru jako nerealnou zalezitost...
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Tak to dost neprijemne,.,. hmky a preco si updateoval bios???
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Radeon9550 píše:no tak zaruka je sice komplikovana,ale je,jen me zarazi ze takovych threadu o tom,ze tento notas zdechnul po nahrati noveho biosu ze stranek acer je na internetu fakt spousta,tak si myslim ze vina je asi nekde na vyvoji toho noveho biosu
Gratuluji.

Jo, je to tak.

Je jedno jestli ho stáhneš z toho FTP serveru nebo ne.

Kontrolní součet nedostaneš, tak se musíš spolehnout, že bude OK.

Jenže v (odhadem 20%) řadě případů není.

Tak zanech skrupulí a v pohodě reklamuj.

Až bude mít ACER BIOSy ke stažení OK, bude klid.

U jiného výrobce se mi to nikdy nestalo.

A tak BIOSy ACER odmítám flashovat u noťasů, které už nejsou v záruce.
Lukike
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukike »

Ja som si tiez flashoval bios na mojom Acery (6935) a bez problemov,mozno maju problemovy bios iba na danom modeli,.. kazdopadne by som ich kontaktoval nech sa nepopali viac ludi :idea:
NB Acer AS6935G Core 2 duo 2,26Ghz,320GB HDD,RAM 4GB,GeForce 9600 GT 512MB
NB Asus F2HF Celeron 1,8Ghz, 80GB HDD RAM 2GB
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Muzes vyzkouset tento navod. Autor clanku to zkousel na notebooku s cpu od intelu, ale v diskuzi pod clankem je psano i o variante s cpu od amd + odkazy na jine navody. Sam jsem to take zkousel, ale na notebooku byl problem s grafikou a novy bios nepomohl. Otazka asi bude, jestli zkouset ten posledni bios nebo jiny.
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

bude tam SPI flash (malý SO8 obvod).naprogramování není problém.
TO -- DiL -- : u ex5220 je to také tak, v chipsetu flash není.Akorát už se nepoužívají klasické paralelní flashky.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

petr_ píše:bude tam SPI flash (malý SO8 obvod).naprogramování není problém.
TO -- DiL -- : u ex5220 je to také tak, v chipsetu flash není.Akorát už se nepoužívají klasické paralelní flashky.
super, thx m8 za info. nebylo by jeste oznaceni? mam tu ted zrovna z 5220-ky jednu mrtvou desku prave po neuspesnem flashovani, takze bych zkusil prehrat BIOS na programatoru :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

obvykle x25xxx, bývá přelepený a poblíž super IO.Jednu 5220 tu m ám teď taky, ta flash tam je, ale běží a rozdělávat se mi ji kůli tomu označení nechce.Jinak většina programátorů tyto flash neuní, je to celkem novinka já používám zbastlený z http://spiflash.org/ .Jinak tu paměť poznáš i tak, že bývá vyšší než obyč SO8 pouzdra.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“