Tlačítko na zapínaní Wi fi

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Sebo
Nováček
Nováček

Tlačítko na zapínaní Wi fi

Příspěvek od Sebo »

Dobrý den měl bych takový dotaz jak funguje tlačítko na na zapínání a vypínání Wifi? Wi fi se vypne pouze softwarově nebo ještě uplně nějak jinak?. Jde mi o to že kamarádovi se podařilo to tlačítko vyloupnout a už je nefunkční notebook už není v záruce tak jsem chtěl vědět jestli je nějaká šance ještě tu wifi používat. Děkuju za odpovědi.
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Tlačítko na zapínaní Wi fi

Příspěvek od Pavel.P. »

Myslím, že pouze softwarově...

...
Sebo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sebo »

No to jsem si taky myslel, ale když se podívam do Správce zařízení tak wifi není zakázána nebo je ještě nějaká jiná možnost?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

IMHO (blbě se to dohledává) to řídí BIOS a jakmile se "vypne", tak jí BIOS odpojí z PCIe sběrnice. Co to je za notebook? Pro HP (předpokládám že i pro ostatní) existuje (minimálně pro Vistu) rozšíření ovládacího mobilního panelu právě o tlačítka "zapnout/vypnout Wifi/Bluetooth".
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Sebo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sebo »

Jde o ASUS F3U SERIES pokud máte odkaz a nebo název na ten program byl bych ti moc vděčný, No v tom BIOSu tam toho na nastavení moc není :(
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zkus http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=h4pBLhny3OaES0lc Wireless Console Utility, případně něco jiného s wireless či control. Aplikace existuje, ale nevím, pod jakým názvem.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

v nejhoršim to jde řešit takovým malým hw hackem.Na wifi kartě stačí přelepit jeden kontakt - přizeměním se wifi vypn, jinak má interní puulup a pokud není pin zapojen wifi je aktivní.Úspěšně odzkoušeno jak na mimi pci, tak mini pci express.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
Sebo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sebo »

Dneska zkusím co mi poradil kolega OndraSter snad to bude fungovat. Tvému postupu bych se rád vyhnul, ale pokud to nepůjde jinak asi nebude jiná možnost. :sad:
Sebo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sebo »

OndraSter píše:Zkus http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=h4pBLhny3OaES0lc Wireless Console Utility, případně něco jiného s wireless či control. Aplikace existuje, ale nevím, pod jakým názvem.
Děkuju moc tohle mě nakoplo dobrým směrem 8-) opravdu se použila ta Console utilita. Takže problém vyřešen pro mě :lock: Jinak ostatním děkuju za jejich tipy.
ernst
Nováček
Nováček

Příspěvek od ernst »

dobry den mam MSI CX600X-056CZ a mam podobny problem wifi karta je v pc nainstalovana a pise ze zazizeni pracuje spravne ale nefunguje mi tlacitko na zapinani je uplne mrtve tak jsem se chtel zaptat jestli neexistuje nejaky prikaz ktery by ji dokazal aktivovat (mam win 7 home premium) nebo nejaky programek na zapinani jelikoz na strankach vyrobce jsou pouze ovladace a ty uz mam diky predem za odpoved
kasper551
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kasper551 »

ernst píše:dobry den mam MSI CX600X-056CZ a mam podobny problem wifi karta je v pc nainstalovana a pise ze zazizeni pracuje spravne ale nefunguje mi tlacitko na zapinani je uplne mrtve tak jsem se chtel zaptat jestli neexistuje nejaky prikaz ktery by ji dokazal aktivovat (mam win 7 home premium) nebo nejaky programek na zapinani jelikoz na strankach vyrobce jsou pouze ovladace a ty uz mam diky predem za odpoved
stáhni si tohle a naistaluj mělo by se to rozjet
http://www.msi.com/index.php?func=downl ... pe=utility
klikni na europe a už stahuješ
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit 
Semper Fi
ernst
Nováček
Nováček

Příspěvek od ernst »

tak jsem to stahnul a nainstaloval ale nic se nezmenilo to tlacitko bude asi nejake vadne protoze vubec necvaka chova se to jak kdybych jen mackal plast a ne cudlik ¨:-) existuje nejaka utilitka pro spousteni pres win popř nejaka klavesova zkratka jako je ttreba u HP tam se da pouzit misto tlacitka wifi zkratka tab+caps lock+left ctrl .. uz nevim co s tim mam delat a do servisu se mi moc nechce..

Edit: ten odkaz co jsi poslal je na system control manager ale ten uz mam taky nainstalovany toto se mi zobrazi v cmd (je tam jeste vypsane pripojeni pres kabl)

Kód: Vybrat vše

Microsoft Windows [Verze 6.1.7600]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena.

C:\Users\user>ipconfig /renew

Konfigurace protokolu IP systému Windows

Na zařízení Bezdrátové připojení k síti nelze provést žádnou operaci, dokud je m
édium tohoto
zařízení odpojeno.

Adaptér bezdrátové sítě LAN Bezdrátové připojení k síti:

Stav média  . . . . . . . . . . . : odpojeno
   Přípona DNS podle připojení . . . :

Adaptér sítě Ethernet Připojení k místní síti:

Přípona DNS podle připojení . . . : Belkin
   Místní IPv6 adresa v rámci propojení . . . : fe80::84b0:b4c5:da67:430f%11
   Adresa IPv4 . . . . . . . . . . . : 192.168.2.4
   Maska podsítě . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Výchozí brána . . . . . . . . . . : 192.168.2.1

Adaptér pro tunelové připojení isatap.{FDCDD708-7DFA-476F-83E0-352576E87DF7}: