x2 na hd video ?
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- chihuri
- Začátečník

-
x2 na hd video ?
zdravim, chtel bych se zeptat jestli se mi vyplati prechod z opteronu 144 [stabilne jezde na 2700mhz real] na X2 4200+ tzn 2200 real taktovaci potencial neznamy
vse je na patici 939
jde mi o prehravani videa, hlavne tykajiciho se hd contentu, 1080p i nektere 720p ripy maji na mem stroji obcas problem, vytezuji procik na 100% pak je obcas scena s vetsi bitrate a rozsynchronovani zvuku je na svete...
pomuze mi v tomhle druhe jadro ?
co se tyce gamesek tak predpokladam zalezi na titulu,ale nove hry sou na tom s podporou vice jader asi pomerne dobre? je mi jasne ze starsi kdyz budu mit mensi frekvenci jednoho jadra pojedou hur..
ale jak rikam jde hlavne o video.
diky predem za odpoved
vse je na patici 939
jde mi o prehravani videa, hlavne tykajiciho se hd contentu, 1080p i nektere 720p ripy maji na mem stroji obcas problem, vytezuji procik na 100% pak je obcas scena s vetsi bitrate a rozsynchronovani zvuku je na svete...
pomuze mi v tomhle druhe jadro ?
co se tyce gamesek tak predpokladam zalezi na titulu,ale nove hry sou na tom s podporou vice jader asi pomerne dobre? je mi jasne ze starsi kdyz budu mit mensi frekvenci jednoho jadra pojedou hur..
ale jak rikam jde hlavne o video.
diky predem za odpoved
- 16cmfan
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- chihuri
- Začátečník

-
Re: x2 na hd video ?
a mohl bys to nejak rozvest ?:) tzn windows xp a vejs umej rozdelovat prehravani videa mezi vice jader ?
- James.Sniper
- Začátečník

-
Určitě si polepšíš, možná nebude nutné ani nic doinstalovávat. Ve hrách si polepšíš (tipuji, že ve všech). Ten X2 4200+ asi o moc výš jak na 2,5GHz nedáš (jen odhaduji, měl jsem X2 4200+ Toledo). Co se týče HD ripů, tak je možné, že na některé 1080p ti nebude stačit (při 2,5GHz).
A na kolik tě výjde ten přechod na X2 4200+? Jestli to má vůbec cenu...
A na kolik tě výjde ten přechod na X2 4200+? Jestli to má vůbec cenu...
- chihuri
- Začátečník

-
tohle bude snad manchester, doufam,ze pujde vejs... ten upgrade vyjde necelych 1500 s tim ze prodam stary tak rekneme litr celkem by to mohlo bejt..
grafiku mam atinu 4670,takze i nejaka ta gameska pustit jde, ramu 3gb, uz mockrat sem to chtel cele vyhodit s a koupit c2d ale nechce se mi davat za upgrade velky penize a jelikoz desku mam dfi sli dr Expert,tak nechci vymenit tenhle skvelej kus za nejakou levnou minor desku at uz s lepsim chipsetem..
kdyz sme zkousel prehravat hd ripy na notasu s nejakym dvoujadrovym athlonem tak se to tvari,ze atezuje rovnomerne obe jadra, takze teoreticky bych si mel hodne polepsit.. ?
grafiku mam atinu 4670,takze i nejaka ta gameska pustit jde, ramu 3gb, uz mockrat sem to chtel cele vyhodit s a koupit c2d ale nechce se mi davat za upgrade velky penize a jelikoz desku mam dfi sli dr Expert,tak nechci vymenit tenhle skvelej kus za nejakou levnou minor desku at uz s lepsim chipsetem..
kdyz sme zkousel prehravat hd ripy na notasu s nejakym dvoujadrovym athlonem tak se to tvari,ze atezuje rovnomerne obe jadra, takze teoreticky bych si mel hodne polepsit.. ?
- Ssnake
- Začátečník

-
1080p potrebuje jako minimum dvoujadro 1.8Ghz + spravny kodek (CoreAVC),chihuri píše:kdyz sme zkousel prehravat hd ripy na notasu s nejakym dvoujadrovym athlonem tak se to tvari,ze atezuje rovnomerne obe jadra, takze teoreticky bych si mel hodne polepsit.. ?
C2D(1.
na te atine bys mohl rozjet i DXVA, takze by to taky neco mohlo pomoct
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- chihuri
- Začátečník

-
dxva sem rozjel podle tohodle navodu http://nunnally.ahmygoddess.net/watchin ... sing-dxva/
a skutecne to pomaha hodne, nicmene ne vzdy funguje coz by u prociku odpadlo
a pojede mi s dvoujadrem ffdshow na tom x2 rekneme na 2,5ghz plynule ?
a skutecne to pomaha hodne, nicmene ne vzdy funguje coz by u prociku odpadlo
a pojede mi s dvoujadrem ffdshow na tom x2 rekneme na 2,5ghz plynule ?