Podpora 130M na Windows 7

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Draket
Nováček
Nováček

Podpora 130M na Windows 7

Příspěvek od Draket »

Ahoj lidi.
Mám problém s touto grafickou kartou. Předem říkám, že se v počítačích nevyznám, proto žádám o trpělivost :). Koupil jsem si NB Acer Aspire 5935G, s Windows Vista a funkcí HybridPower u grafické karty. Pak jsem si nainstaloval Windows 7 professional, většinu věcí jsem rozchodil, ale funkce přepínání mezi graf. kartami zmizela. Zkoušel jsem přeinstalovat ovladače, ale vždycky to píše chybu (jako bych tu g. kartu v NB neměl).
V Device Manager mám pod Display Manager výstražnou zprávu u Standard VGA Graphics Adapter, druhá položka (Mobile Intel(R) 45 Express Chipset Family) je v pořádku.
No snad jste to nějak pochopili a dokážete mi poradit. Budu vděčný za každou radu...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Podpora 130M na Windows 7

Příspěvek od Krteq »

Chybí ovladače právě pro tu GeForce 130M. Stáhni a nainstaluj poslední WHQL ovladače - NVIDIA Driver Downloads (vyber GeForce 100M series, operační systém který používáš a vyber English UK - obsahují i češtinu). Stáhni je a nainstaluj.
Draket
Nováček
Nováček

Příspěvek od Draket »

Díky za radu. Vyzkoušel jsem to již předtím, ale vyběhla chybová hláška. Přesto jsem to teď udělal ještě jednou (třeba jsem se předtím spletl), ale opět mi to napsalo:
Program nastavení NVIDIA nenalezl žádné ovladače, které jsou kompatibilní s vaším současným hardwarem. Nastavení bude nyní ukončeno.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

To je nějaký divný, tohle je v .inf filech ovladačů 186.81 (poslední notebookové WHQL):
NVIDIA_DEV.0652.01 = "NVIDIA GeForce GT 130M"
NVIDIA_DEV.0652.04 = "NVIDIA GeForce GT 130M"
NVIDIA_DEV.0652.06 = "NVIDIA GeForce GT 130M "
NVIDIA_DEV.0652.07 = "NVIDIA GeForce GT 130M"
Jakou verzi Windows 7 používáš (32/64-bit)?

//Stáhni si a spusť GPU-Z a podívej se, jaké údaje máš v položce Device ID a napiš je sem.
Draket
Nováček
Nováček

Příspěvek od Draket »

10DE - 0652
Pokud vím, požívám 64
Draket
Nováček
Nováček

Příspěvek od Draket »

Nikoho nic nenapadá? Trochu mi to přepínání chybí, dala se tím protáhnout výdrž NB až na 4hod 30min...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Můžeš zkusit ještě NVIDIA Mobility Modder, postup je tam popsán do puntíku - NVIDIA Mobility Modder
Ronik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ronik »

Bohužel mám stejný problém - nejde nainstalovat nejnovější ovladač na graf. kartu 130M ani přes NVIDIA Mobility Modder - na konci instalace mi instalátor nahlásí, že soubory nebyly zaktualizovány a to je celé. Mám předinstalované Visty Home Premium, notebook ASUS N7 series. Pokud se snad někomu zadaří a zná řešení, předem díky za odpověď
Gava
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gava »

Zdravím,
měl jsem podobný problém, než jsem na jednom anglickém fóru našel odkaz na http://www.laptopvideo2go.com/. Princip je v tom, že si stáhnete normální ovladače a k tomu modifikovaný *.inf file...pak přepíšete původní inf file v adresáři ovladače a mělo by to jít bez problému nainstalovat...tedy mě to šlo.
/G\Anarchy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od /G\Anarchy »

Taky stejný problém u M9600GT, stačí stahnout ovladače+modifikované .inf (někdy se stáhne jako exe soubor - stačí změnit příponu na .inf) z http://www.laptopvideo2go.com/drivers rozbalit soubor s ovladači, poté přepsat .inf soubor a nainstalovat, někdy píše že není ovladač ověřený, ale to neřešte... :)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“