Vyskytl se mi opravdu nepříjemný problém. Rozhodl jsem se přejít z XP na windows 7.
Instalaci jsem se rozhodl řešit samozřejmě přes BIOS z důvodu zformátování disku.
Již zde nastal problém, po nabootování windows 7, při možnosti Where do you want to install Windows? Na žádný z nabízených disků to nešlo nainstalovat, jeden, pravděpodobně z důvodu dynamického typu. A u mého původního, kde jsem měl windows XP, pravděpodobně že nebyl zformátovaný.
Tak jsem ho chtěl zformátovat, ale jak? opět v nabídce Where do you want to install Windows? Jsem pod svým diskem C rozklikl nabídku a zkusil dát formát, to však nic neudělalo.
Tedy jsem to zkusil zformátovat přes instalační cd Windows XP, kdy jsem se tedy dostal do možnosti, kde buď enterem zvolíte kam chcete windows instalovat, poté by se měla ukázat možnost zformátovat, avšak když jsem dal enter tak to napsalo: K instalaci systému Windows XP na zvolený oddíl je nutné zapsat několik spouštěcích souborů na následující disk: ................ tento disk však neobsahuje oddíl kompatibilní se systémem windows XP. Nevím, co si o tom mám myslet. Disk C je zformátovaný, předtím na něm běžel windows XP, jednu dobu i Vista, teď však nejde nic
Tedy jsem zkusil klávesou D smazat celý svazak, to jsem udělal, vytvořil nový. Kde bylo napsané nezformátovaný. Dal jsem opět enteer, kdy by se měla ukázat možnost zformátovat. Opět nešlo.
Dostal jsem se tedy do situace, že smazáním svazku jsem znemožnil spuštění windowsu + mi nijak nejde zformátovat žádný disk.
To jsem tedy vyřešil, že jsem vzal celý HDD ke známému, který mi ho přes windows normálně zformátovat.
Co se však nestalo.Když však dám insttalovat (windows7) tak mi to píše: Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition. See log files for more information.
Takže to stále nejde, i když je zformátovaný HDD.
Doufám, že se mi nějak podařilo objasnit problém.
Předem díky za rady
Nelze nainstalovat žádný windows
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Battlefield
- Začátečník

-
Nelze nainstalovat žádný windows
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
- trodas
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nelze nainstalovat žádný windows
Nechci te od Windows 7 ejak zrazovat, ale pokud delaji takove problemy... nebude lepsi se na ne vykaslat?
Jinak zkus pred Hiren Boot CD pouzit Acronis Partition manager (NE a nikdy Partition Magic! Ma chybu!) a cely disk smazat a nastavit znovu a uz nezkouset dynamicke svazky.
Jinak zkus pred Hiren Boot CD pouzit Acronis Partition manager (NE a nikdy Partition Magic! Ma chybu!) a cely disk smazat a nastavit znovu a uz nezkouset dynamicke svazky.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway