Taktovani AMD

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Cybernetic
Nováček
Nováček

Taktovani AMD

Příspěvek od Cybernetic »

zdravim vsechny, mel bych dotaz.mam :
-- DualCore AMD Athlon 64 X2, 3143 MHz (15 x 210)
-- 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-4-4-10 @ 266 MHz)
-- Asus M2N-VM DVI

a chtel bych to pretaktovat.protze hry na ktery splnuju i doporuceny pozadavky tak musim hrat na minimalni hodnoty aby mi sly celkem plynule.Ovladace mam novy.Ja vim ze je tu uz dost navodu na taktovani ale potreboval bych primo na tenhle procesor..Zkousel jsem nainstalovat ten overlocker od AMD ale to mi pise ze nemam chipset AMD 7- series.Tak ze ten nemuzu pouzit.Chtel bych z toho dostat co nejvic.Bud pres nejaky program nebo pres bios.Napiste mi PLS kolik z toho muzu vymackat co nejvic.DK
Fenris
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Taktovani AMD

Příspěvek od Fenris »

A co máš za grafickou kartu? Případně řekni jaké hry a v jakém rozlišení hraješ.
Cybernetic
Nováček
Nováček

Grafickou kartu mam GeForce 8500 GT..co se tyce her, tak treba uvedu priklad nainstaloval jsem si NfS most wanted a nemuzu to hrat na full protoze to laguje jak svin i kdyz bych normalne mohl..
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

X2 na 3140MHz nebude pro vesinu her brzdou a pretaktujes ji max o par dalsich MHz, vykon ve hrach se nezmeni. Problem hledej spis v grafice, 8500GT je opravdu hodne slaba karta a na vetsinu novych her je nedostatecna.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Cybernetic
Nováček
Nováček

me prave dosti zarazi to, ze kdyz dam ve vistach to hodnoceni hardwaru tak mi to procesor hodnoti na 5,5 (hodnoceni jako ve skole pro ty co nevedi) a grafiku pro hry a 3d aplikace mi to ukazuje na 5,2. tak nevim jestli mam verit tem vistam...vim ze mam malou ramku tu budu ted dokupovat ale i tak NfS MW aby to nerozjelo ?
Fenris
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fenris »

Jak píše o kus výš Baneshee, procesorem to není. V tvém případě to není ani malou operační pamětí, i když už dnes většina hráčů má 3 nebo 4GB RAMky, 2GB pořád ještě dostačují. Úzké hrdlo je grafika. GeForce 8500GT není nijak moc silná a nedalo se na ní pořádně hrát ani v den vydání. Teď je otázka, jakou verzi té karty máš, jestli s DDR2 nebo DDR3 paměťma. Pomoci si můžeš přetaktováním karty, ale ideální by bylo místo paměti vyměnit právě grafiku. Kdyžtak mrkni do sekce k NV kartám, tam určitě najdeš jak na její taktování (RivaTuner...).
Cybernetic
Nováček
Nováček

OK dikes moc za informace. mam DDR2 pameti v grafice.
Fenris
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fenris »

Cybernetic píše:OK dikes moc za informace. mam DDR2 pameti v grafice.
Měl jsem dřív v ruce 2 8500GT s DDR2 a šly poměrně obstojně přetatovat. To jádro má i dobrý potenicál a hodně tak záleží na paměteh, které jsou pro něj do značné míry brzdou. Jestli na ní máš aktivní chladič, mělo by to jít přetaktovat na hranici 900MHz na GPU a pokud půjdopu paměti třeba ze 400 na 450, tak si zásadně polepšíš. Třeba NFS:MW se z nehratelné hry staly pohodlně hratelnými, viz tohle.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“