Zamrzani

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
krejcar
Nováček
Nováček

Zamrzani

Příspěvek od krejcar »

zdravím
tak sem si nainstalovat final verzi a mam problém se zamrzáním (nebo jak to nazvat) jde o to ze bezi nejaka aplikace a ta přestane pracovat (činnost procesoru jde na minimum) a po delsi chvíli opět jede (někdy pomuze jen restart) ale je zajimave ze jina aplikace (třeba miniaplikace na ploše) fungujou do te doby nez na ne kliknu
zkoušel sem nastavit zobrazeni pro vykon a nic
pak sem dal novej bios a nic

nevi nekdo cim to je??

moc dik
kufus
Začátečník
Začátečník

Re: Zamrzani

Příspěvek od kufus »

Taky zdravím, nejspíš budu mít podobný problém se systémem.
Myslím si, že to začalo po tweakování v programu MZ Vista Force.

Projevuje se to podobně, jak psal kolega výše - zamrzání minimalizovaných her (neodpovídá-spuštěno-neodpovídá..), které obvyklým způsobem nejdou přepnout zpět, jenom přes správce úloh "Přenést do popředí" + když prohlížím net a mám více oken(záložek), občas musím pro jejich přepnutí klikat několikrát, prostě jako kdyby zásek, to samé při zavírání záložek (Firefox, i Chrome).
Dále se někdy v liště vedle nabídky Start "třesou" aplikace, které mám spuštěné (také při přepínání záložek).

MZ Vista Force jsem dal pryč (házel chyby NET Frameworku), projel to TuneUpem, jestli to nevylepší a nic, nainstaloval jsem nový ovladač grafiky (dělalo to i bez ovladače). Teploty mám v normálu. Viry taky nic. Pokud vypnu aero, dělá to to samé.

Tak už fakt nevím co s tím.
Díky za případné rady.
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
Notebook: HP ProBook 4510s
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kufus píše:MZ Vista Force jsem dal pryč (házel chyby NET Frameworku), projel to TuneUpem, jestli to nevylepší
přeinstalovat a nesnažit se to co nejvíc rozbořit rádobytuningovým softwarem. Windows 7 tohle prostě nepotřebujou, nechápu co jste na tom chtěli ještě "potůnit".
ignorelist: kremrole a dezoláti
kufus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kufus »

Takže je tady možnost, že jsem s tím něco podělal a zůstalo to tak, i když jsem to dal zase zpátky? Teda doufám že všechno...
Jinak chtěl jsem tím vyřešit rychlost bootování a vypínání. 3 minuty byly dost.
Pro to bootování byste něco doporučil? Nepotřebné položky po spuštění samozřejmě dávám pryč.
CPU C2D E4400 @ 2,7GHz MB GIGABYTE P35 DS3L RAM 2 x 1GB Kingston 800Mhz GK X1950PRO + Accelero S1 + 120 mm Xilence HDD WD2500YS Caviar + WD6400AAKS TV DTV2000H Monitor Acer 1916Csd ZDROJ KME 400W -> EC350W -> Corsair VX450
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hmm... uvažoval bych spíš o režimu spánku nebo hibernace.
kufus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kufus »

Tohle používám víceméně permanentně :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

pak ale podle mě nebude až takovej problém v jednotlivých službách, ale ve výkonu sestavy - pokud použiješ hibernaci, ta uloží obsah celé operační paměti na disk. čili nezáleží vůbec na tom, které služby nebo programy jsou spuštěné. ale především na rychlosti disku a velikosti operační paměti. máš 2GB, čili rychlost probuzení bude zhruba odpovídat rychlosti přečtení 2GB z disku, plus nějaká režie která zůstává pořád přibližně stejná.

ad doba náběhu nebo vypnutí - tři minuty jsou už hodně drsné, mě Win7 na staré plečce s Athlonem X2 a 4GB paměti nabíhají za nějakých 20 sekund, vypnutí je skoro instantní. jsou to téměř čisté Win7, doinstalovaná je snad jen Opera a Office. z toho je třeba vycházet - ukazuje to, že systém jako takový nemá smysl nějak dolaďovat, samotná rychlost je naprosto ok.

problém tedy může být v hardwaru, nebo nějakém obskurním softwaru - určitě ne v komponentách Win7.
kufus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kufus »

Windows 7 používám na noťasu -> 4 Gb paměti. Obnovení z hibernace je v pohodě. Je pravda že jsem tam měl více aplikací, které se spouštěly s Winem, ale ty jsem vyházel z Runu, takže teď je start docela rychlý. Ale kvůli tomu mrznutí ho stejně budu muset reinstalovat...
Teď mě napadá jestli nejde nějak obnovit původní nastavení systému a registrů?

EDIT// Ještě bych mohl zkusit klasické obnovení systému.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“