GF 8800GTS - nefunguje obraz po pádu PC z výšky

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
chroustov
Nováček
Nováček

GF 8800GTS - nefunguje obraz po pádu PC z výšky

Příspěvek od chroustov »

Včera mi upadl počítač asi z metru na zem. Po překontrolování a zapojení vypadlé grafické karty a následném zapnutí počítače vše fungovalo asi 2 hodiny bezproblémově. Ovšem po dvou hodinách se počítač párkrát natvrdo vypnul a monitor se už nespustil, ale počítač fungoval.

Zkoušel jsem to přehodit do jiného slotu, dát jiný kabel napájení ze zdroje, resetovat bios, ale nic nepomohlo. Potom jsme kartu přehodili do kamarádova počítače místo GeForce 8800, ve kterém fungovala! Jeho kartu jsme dali do mého počítače, a světe div se, vše fungovalo! S takto přehozenými kartami jsme hráli asi 6 hodin a nebyl s tím jediný problém.

Nesetkali jste se někdo s tímto problémem? Pokud byste mi dokázali poradit, co bych s tím ještě mohl provést, tak bych vám byl velmi vděčný. Děkuji
Naposledy upravil(a) Thellwin dne pon 28. pro 2009, 12:41, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Presun do podsekcie NVIDIA GK. + upraven název threadu
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Kuriozní problém s nVidia 8800gts

Příspěvek od crashPC »

asi bude nějakej mechanickej problém ve spojení slotu a golden fingers na kartě, popřípadě jiné využití kontaktů těch karet. Co má on za kartu? jak je na tom zakončení "konektoru" na kartě? občas PCB přesahuje dost přes plošky a je tam ještě seříznuté do špičky aby šlo lépe zasunout, ale kartu pak nelze zasunout tak hluboko. S dnešními minikonektory jsem zažil, že se spojení kontaktů neuskutečnilo :-)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
SMartyCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Kuriozní problém s nVidia 8800gts

Příspěvek od SMartyCZ »

pochopil jsem, ze kdyz jsi dal svoji kartu do kamosovyho kompu a jeho kartu do svyho kompu, ze oboum fungovalo. Fungovalo i kdyz jsi pote svoji kartu vratil zpet, nebo to uz ne?
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“