Acer aspire one A110 výměna HDD

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
tomkis
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Acer aspire one A110 výměna HDD

Příspěvek od tomkis »

Dobrý den,
mám doma notebook Acer A110 bohužel obsahuje 8GB SDD + 8GB flash paměti, problém u tohoto stroje je že již při zakoupení (Win XP) ukrutně pomalý. Tak pomalé win XP jsem neviděl ani na P2 222Mhz prostě jsou normální swapy na 5-10Min. Na internetu jsem se dočetl že určitou zábranou v rychlostí je právě onen SSD disk, kde Acer do tohoto ntb natlačil nejpomalejší možný SSD disk. Napadlo mě, že bych koupil jakykoliv normální HDD který bych dal místo něj, máte nějake zkušenosti? Bylo by to vůbec možné ? Předem děkuji za odpověď
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Acer aspire one A110 výměna HDD

Příspěvek od smoula »

Kolik máš paměťi?
Vytáhni to SSDčko a koukni se jaký rozměry má(1,8 nebo 2,5) a podle toho si vyber lepší disk.
Zlord
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zlord »

Zdravíčko, tak jestli se do toho můžu vložit. Mám ten samej netbook (neboli sráče) :D . Koupil jsem ho s předinstalovaným operačním systemem linux. Ten jsem v zápěti přeinstaloval na win xp. Ale to jsem ještě netušil, že windowsy budou nabíhat 10 minut a než se člověk dostane na net tak se může jít mezi tim projít na docela pěknou procházku třeba do lesa:D Každopádně k věci: Už jsem hledal a pokoukával jak bych se mohl netbooku zbavit a v tom ejhle...narazil jsem na docela zajímavou diskuzi o programu zvaném "FLASHPOINT" neboli akcelerátoru SSD a HDD disků:)Bohužel už se nedá sehnat jelikož byl přejmenován na "FLASHFIRE" Ze začátku jsem byl k tomu spíše otočený tak trochu zády, ale řekl jsem si že to zkusim. Prográmek jsem stáhnul a do netbooku nainstaloval. Po restartu sem se nestačil divit:D Windowsy nabíhají rychleji než u desktopu a po naběhnutí můžete okamžitě s netbookem pracovat - internetová stránka nabíhá do 3 vteřin ať už youtube nebo facebook a další náročnější servery prostě cokoliv ...odezva netbooku je naprosto nepopsatelná co se týče před instalací akcelerátoru. Prostě super:) Na nějaký kuchání se vykašli a skoč rovnou sem : http://flashfire.org/xe/?mid=downloadex
Nevim jak je to s tím flashfirem já jsem ještě někde vykopal flashpoint ale zkusit to můžeš:) good luck
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.
reskator
Nováček
Nováček

Příspěvek od reskator »

Nazdarek Ten SSD disk je upne naprd nejlepsi je to vymenit za HDD.My jsme to udelaly nasledovne,vyndaly jsme ssd disk a daly tam Seagate Momentu​s 5400.6 ​- 250GB

Jinak postup je zde...

Kód: Vybrat vše

http://www.theacerguy.com/2009/01/aspire-one-a110-25-sata/
Opravdu to funguje na 100%
Jsem rad ze uz tam nemam 15 GB SSD nybrz 250 GB Seagate Momentu​s 5400.6 ​- 250GB
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“