Gigabyte P55-UD3 /-UD3R /-USB3 (1156, P55)

Základní desky firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Gigabyte P55-UD3 /-UD3R /-USB3 (1156, P55)

Příspěvek od X-COM »

1) Asi dvě hodiny jsem strávil zkoumáním, proč mi nebootuje nově složený počítač s touto deskou, různě jsem přeskládával komponenty, až jsem zjistil, že primární sloty tato deska nemá klasicky liché počítáno od patice, ale sudé. Beep kódy nepomohly, protože deska spíš souvisle pískala než že by to bylo "1 dlouhý, 1 krátký", jak je uvedeno v manuálu.

2) To ale nebylo nic proti nefunkčnosti 3Dmarků a Indexu ve Windowsech 7. Vkládám sem svůj porod, který jsem psal do threadu o Radeonu 5850 (který jsem původně podezíral):

"Asi jsem úplně blbej, ale ani za nic se mi nedaří spustit 3Dmark na následujícím počítači:
i5 750
Radeon 5850
2x2GB DDR3 1333MHz
500W Seasonic
Win 7 64bit
Nic není přetaktované.

Zkoušel jsem 3DMark06 i Vantage, ani jedno nefunguje.
Oboje jsem mnohokrát přeinstaloval, přeinstaloval jsem i ovladače, dokonce i operační systém.
3DMark06 ani nenastartoval, Vantage nastartoval, ale nešel spustit test a hlásí, že selhal System scan.

Problém částečně vyřešen. Spustil jsem 3DMark Vantage jako správce a už jede. To mě ale překvapuje, protože mám vypnuté UAC a mám administrátorský účet.

3DMark06 ale pořád nic. Někdo nějaký tip? (Mám v110 patch, Systeminfo hotfix a Open AL). Říká to, že mu chybí nějaký splash.bmp ve windows/system32/data/screens Takovou složku jsem ale ani nenašel.

//Edit: Řešení se spuštěním jako správce jsem trochu zakřiknul, teď jsem to několikrát opakoval a neúspěšně. Nicméně jsem přišel na asi nejúchylnější řešení, jaké jsem kdy objevil. Když člověk vysune a zasune dvířka optické mechaniky, a poté se Vantage spustí jako správce, tak to funguje.

//Edit 2: Počítač ani nedokončí Index uživatelských zážitků. Původně jsem ze všeho podezříval grafickou kartu, ale po výměně za Radeon 4350 to dělá totéž. Jdu zkusit Visty."

"Vyzkouším. Každopádně ten problém asi nebude v 3DMarku, když ani "Win7 benchmark" nedojede do konce.
No, teď instaluju Visty a uvidím, jak to bude fungovat na nich (5870 fungoval bez problémů, tak snad bude 5850 taky).

Pokud to bude fungovat, tak nainstaluju Win 7 a ručně stažené ovladače základní desky pro ně."

"Ve Vistách všechno jede, jak má, index se spočítal, 3DMark funguje hned ve výchozím nastavení bez jakéhokoliv kouzlení.
Takže problém jsou Windows 7... Bohužel to vypadá, že tady na fóru moc lidí Gigabyte P55 desku nemá, protože tétama o těchto deskách prakticky nejsou. Jdu googlit, jestli tento problém nemá někdo zahraniční."

Stáhnul jsem všechny ovladače (win7) k této desce z Gigabytových stránek, do čisté instalace operačního systému je nandal v pořadí Chipset, LAN, Gigabyte RAID a Audio. Poté jsem nainstaloval ovladače grafické karty z přiloženého CD. A heleme se, Index zážitku už měří, 3DMarky už fungují, všechno je plně v pořádku. Chyba je tedy asi v instalačním CD k základní desce, které má nějaké špatné ovladače. (Taky na tom CD je "Windows 7 Support" napasné jinou barvou než všechno ostatní).
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Gigabyte P55-UD3

Příspěvek od WoiTa »

Díky za info, plánuju totiž blízký upgrade na Radeon 5850.
Momentálně na této desce provozuju jako nouzovku Radeon X700, ale žádný z problému, co popisuješ, pod Windows 7 nemám. Respektive, vůbec žádný problém s PC nemám :-). Na desce je bios verze F2.
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Ja mam od zacatku zari P55-UD3R a na Vistach vse bez sebemensiho problemu, stabilita ok, s OC jsem spokojen, proste super, Seven jsem nezkousel, mam origo Visty....
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

No, asi jsem dostal nějaké zmršené CD s ovladači, protože jsem hledal všude a nikdo tenhle problém jinak neměl.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Alvareez
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alvareez »

Ad 1. Toto jsem taky řešil celý večer (hodně potu :) ).
Problém stability systému (nestability) se týká BIOSu. Aspoň u mne, měl jsem Visty 64 i 32 a pak Windows 7 64 ve všech systémech blue screen. V PRIME95 jsem zjhistil ze procesor neprojde ani 5 minutivý test. Až toto vyřešilo můj problém.

Kód: Vybrat vše

http://forums.tweaktown.com/f69/ga-p55-ud3-i5-750-windows-7-x64-rtm-very-unstable-34410/
PS: Včera vyšel nový BIOS Version: F4l beta. (Nezkoušel jsem)
Pentagun
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pentagun »

S f4l nefunguje turbo, vrátil sem se k f4i :-)
Ad 1. Taky mi chvíli trvalo než jsem na netu našel řeseni proč to místo naběhnutí deska pípá. Funguje mi jenom kombinace slot 1 + 2 ( nejde dual chanel ), kombinace slot 2 + 4; 3 + 4 deska pípá, kombinace 1 + 3; 1+4 naběhne jenom polovina paměti.
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

jj f4l som dal aj ja prec, ale, naopak,mne drzal v kuse i5 750 na 3,2 /aj po loadu optimalu,aj po safe / pricom vsetko bolo na "auto".este aj memory som mal zrazu 1500/ 1333/-bios auto
Tymto by som chcel poprosit niekoho z vas, ak mozte dat screeny/ alebo aspon popis/ vsetkych tych poloziek biosu co su v tej prislusnej zalozke,ako to mate vy nastavene/popripade pretaktovane/ -- dakujem
" ALANCÉ "
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

alanc píše:jj f4l som dal aj ja prec, ale, naopak,mne drzal v kuse i5 750 na 3,2 /aj po loadu optimalu,aj po safe / pricom vsetko bolo na "auto"
Pomohlo tuším EIST nastavit na Enabled místo Auto.
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Pod to se podepíšu ... sice mám desku UD4, ale řešil jsem stejný problém ... nastaveni AUTO funguje v mém případě jako vypnuto. Stačilo BIOS přehodit na zapnuto a procík (Ci7 860) běhá jak hodinky. S GK problém nebyl,
alanc
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alanc »

X-COM ,dik za tip skusil som ,ale jedina zmena je ,ze teraz mam core 0,848V /predtym 1,225V/, to by sedelo=nizsia teplota ,ale stale mi vsetko ukazuje 3,2......

inac ,MIT -- Advanced Freq. Settings --Advan. CPU core features -- mam Intel Turbo Boost -auto
C1E- Auto ,CPU EIST -enabled ,CPU thermal mon. -auto

System Memory multiplier -mam auto- ,uz ide spravne,Dram voltage - auto - a ukazuje mi to 1,500V je to spravne?
" ALANCÉ "
alisan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od alisan »

Nastav si děličkou RAM na takt jaký mají mít dle specifikací ... mé 1600 OCZ to na AUTO bere jako 1066 s napětím1,5V ... děličkou jsem je dal na 1600, napětí nechal na AUTO (samo šlo na necelých 1,65V) a RAM drží. Kde to jde, dej místo AUTO ENABLE (tedy spořící funkce, bost, ...) a uvidíš, že ti mimo zátěž pěkně klesne (násobič dle CPU-Z 9x) a naopak při zátěži skočí násbičem na nominál. To nastavení AUTO se chová spíš jako DISABLE.
klejnos
Nováček
Nováček

Gigabyte P55-UD3R (1156, P55)

Příspěvek od klejnos »

Prosím o radu mám základní desku Gigabyte GA-P55-UD3R vše mi fungovalo normálně ale po instalaci systému XP mi po naběhnutí systému svítí na desce žlutá kontrolka a bliká kontrolka power led na skříni prosím o radu . Děkuji
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Problém - deska 1156

Příspěvek od Jan Machalík »

klejnos píše:Prosím o radu mám základní desku Gigabyte GA-P55-UD3R vše mi fungovalo normálně ale po instalaci systému XP mi po naběhnutí systému svítí na desce žlutá kontrolka a bliká kontrolka power led na skříni prosím o radu . Děkuji

Odepisoval jsem ti na CZC, tak koukni ;-)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
marcelus
Začátečník
Začátečník

Re: Gigabyte P55-UD3 (1156, P55)

Příspěvek od marcelus »

Mam maly problem aj ked ma nijako neobmedzuje s pouzivanim PC celkom kludny teda nie som :)

Jedna sa o to ze som si vyskladal PC.Doska Gigabyte p55 UD3R.Po nainstalovani OS a vsetkych ovladacov vratane tych co boli k doske mi hry idu dost sekane.Asi kazdych 10 sekund sa hra na pol sekundy sekne a uz potom ide dalej a tak stale dookola.Odinstaloval som ovladace ale nic nepomohlo tak som preinstaloval OS a vsetky aktualne ovladace nainstaloval nanovo.Nepomohlo.Opat som preinstaloval komplet OS ale ovladace dosky som uz neinstaloval.Nechal som W7 nech vyberie najvhodnejsi ovladac sam.Od vtedy ide vsetko bez problemov az na to ze W7 mi HW nedokaze ohodnotit lebo mi vypisuje ze nemam aktualne ovladace.teraz neviem ako z tohto von.Na stranke gigabytu su len ovladace ktore boli aj na Cd k doske a ine sa mi najst nepodarilo.Vsetko sice ide ale ovladace nemam aktualne.Ako dalej? :x

zostava
MB-Gigabyte P55-UD3R
RAM-Kingston Hyperx 4Gb 1333/CL7
CPU-i5 750
GPU-ATI 4870 1Gb
HDD-WD 320Gb/7200
Zdroj-Forton 500w
OS-Win7 64Bit Home Premium
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Měl jsem ve Windows 7 stejný problém. Tuším že za to mohla systémová služba "Služba oznamování událostí systému" anebo "Protokol událostí systému Windows", už nevím. Stačí ji vypnout a problém se sekáním obrazu by měl zmizet.
ronysek
Nováček
Nováček

Příspěvek od ronysek »

Ahoj,

ja resim trosku jinej problem. Ve Win7 64 se mi obcas odpojuji USB zarizeni (flash disk, Blue tooth dongle). Nekdy bohuzel po zasunuti USB mi pocitac zatuhne :o(

Bios mam ve verzi F5. Deje se tak v ruznych USB vystupech (jak front tak back panel). Bohuzel nemam cas zkouset jiny system (WinXP ci Win7 32bit). Do systemu jsem nainstaloval vsechny ovladace. Spravce zarizeni nehlasi zadny konflikt. Na USB jsem vypnul power savings.

Nenarazili jste ciste nahodou na obdobny problem?

CPU: i5 2.6GHZ
RAM: 4GB Kingston 2000 MHz
GPU: ATI Radeon 5770
Power: 500W Seasonic
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

ronysek píše:Ve Win7 64 se mi obcas odpojuji USB zarizeni (flash disk, Blue tooth dongle). Nekdy bohuzel po zasunuti USB mi pocitac zatuhne
Zkoušel jsi aktuální ovladače z internetu?
ronysek
Nováček
Nováček

Příspěvek od ronysek »

Prave ze zkousel :sad: Zatim stale stejne chovani.
tommula
Nováček
Nováček

Příspěvek od tommula »

problem s USB...

Problem spociva v "nefukcnich" prednich USB portech. Zadni USB funguji normalne, mam je obsazene prakticky vsechny, az na 2 a dopredu mam vyvedene klasicky 2 co jsou na case elite 330 + ctecka karet ktera ma 1 USB a zbytek karty, oboji samozrejmne pripojene do desky, a vzheldem k hotovym konektorum v celku i spravne.
Na XPP nebyl zadny problem az ted po preinstalovani pc.. je fakt ze jsem zmenil i hardware ale case a ctecka zustaly puvodni, takze v nich problem neni.

No ale k veci, problem je takovy ze kdyz pripojim flash nebo ext.hdd do prednich usb W7 napise ze zarizeni nebylo rozpoznano. tyka se to flash 8gb Corsair, 160GB ex. disku,16GB Sandisku... vsechno je zarozeni neni rozpoznano, ve spravci zarizeni je unknow device, zkousel jsem odinstalovat nezname zarizeni ale stejne to k nicemu nevedlo, zkousel jsem natvrdo nastavit velkopacitni zarizeni ale taky nic..
az jsem zjistil ze kdyz prvni pripojim 4gb flash (asi A-data) tak ta jede normalne... kdyz 4 gb vytahnu a dam do toho sameho USB bud toho corsaira nebo i exterak tak jiz funguje taky normalne....(i ta druha flash)
pokud ty same veci pripojim zezadu neni zadny problem, mam zezadu natvrvalo pripojenou 4gb corsaira na readyboost a funguje v pohode, takze je to jen tim predkem ale nejak to moc nechapu

ovladace mam aktualni, win update taky pravidelne aktualizuje win, mam je legalne. sestava bezi na i5-750,GA P55-UD3,4GB DDR3,TV Tuner Leadtec.... W7 Proff.64b

nemate nekdo nejaky rozumny tip proc by to????
diky

omlouvam se za slohovku....
cela sestava : Core i5 750,Freezer7 rev2.(uz je objednany SCYTHE SCNJ-2100 Ninja 2 rev. B protoze v klidu se motam kolem 50°C a burn 75°C coz se mi zda i dost).,GA p55-DS3,ATI 5750+Accelero S2,4GB DDR3 1600HyperX,HD WD640, DVD LG,CM Elite 330+2X Noctua S12-800,Ener. PRO82+ 425W,Creative 5.1 ,24" LCD..
PC: i5 4570,Scythe Ninja 2,B85-HD3,ATI 6870 OC,8GB DDR3 1600HX,HD SSD 120GB S3 & WD1TB, BD-RW LG,CM Elite 330+2X Noctua S12-800,Ener. PRO82+ 425W,Crea 5.1 ,24" LCD + 22" LCD TV ..
XBOX360 250GB+Kinect+HTPC:Core i3,GA H55,8GB,320GB,DVD±RW,Wifi,Dell Case,42" Panasonic
NB: Aspire V5-571PG i5 15,6"touch,UB: Acer S3 i5 13,3" / Zyxel NAS210 1TB ..
SE Mini Pro,Nokia C7,Iconia W511
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Recenze na Gigabyte GA-P55-UD3R
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1720
Odpovědět

Zpět na „Gigabyte“