Notebook ničí disky

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
RDan
Začátečník
Začátečník

Notebook ničí disky

Příspěvek od RDan »

Dobrý den, mám problém s diskem na notebooku. Mám notebook Toshiba již tři čtvrtě roku. Před měsícem a půl mi odešel disk Toshiba 160GB 4500ot a jelikož jsem nechtěl čekat na servis koupil jsem si Segate 320GB 7200ot. Stejně jsem to chtěl udělat a takhle jsem zabil dvě mouchy jednou ranou. Starý disk je úplně kaput, byl jsem rád i za tu méně jak polovinu mých dat. Ale z nového disku který mám jen asi měsíc a půl nebo dva se již ozývají divné zvuky jako klepání a podobně. Motivací k tomuto textu byl incident před pár minutami kdy se disk nějak zasekl, něco z něj pravidelně pískalo a nešlo z něj číst a pomohl až reset notebooku. SMART v HD Tune hlásí vše OK. Můj dotaz je: Může základní deska notebooku nějak poškozovat disky v počítači?
Děkuji vám za odpovědi.

Stroj: Win vist32 home premium
řadič: sata-I
starý disk: Toshiba 160GB 4500ot Sata-I
nový: Segate 320GB 7200ot Sata-II
Notebook: Toshiba Satellite L300D

PS: Už když jsem měl notebook nový tak se z něj občas ozval zvuk který se dá připodobnit zvuku připojování vytáčeného internetu přes modem, trvalo to tak sekundu až dvě. Nevěnoval jsem tomu pozornost protože můj notebook je vybavený klasickým modemem a podle soupisu hardware ve správci zařízení má modem co dočinění s integrovanou zvukovou kartou. Proto jsem myslel že se jen nějak omylem aktivoval modem. Ale po tom co disk Toshiba byl prakticky kaput jsem zjistil že onen zvuk vycházel z něj a ke konci byl čím dál tím četnější.
RDan
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook ničí disky

Příspěvek od RDan »

Tak vám tady děkuji všem za odpovědi. Doufal jsem že mi někdo alespoň poradí jestli je to deskou nebo mám smůlu na hard disk ale tady se lidi zabývají jinými články. Na shledanou.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“