První stříbrný CPU vodní blok

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

První stříbrný CPU vodní blok

Příspěvek od Cawedog »

Zdravím všechny příznivce vodního chlazení,po nějaké době jsem konečně dokončil 3 verzi chladiče se kterou jsem konečně spokojen.Momentálně je na finálních testech u Highlandera v CTTL.
Rád bych touto cestou požádal o srovnání Vašich stávajících bloků s mým na Vašem železe.
Kdyby měl někdo zájem tak se mi ozvete na mejl a nebo skajp.

Vodě zdar a ještě přidávám pár obrázků

Email: cawedog@seznam.cz
http://WWW.cawedog.wz.cz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: První stříbrný CPU vodní blok

Příspěvek od Vivec »

bez fotek vnitřku to je o ničem, celá základna je ze stříbra, nebo jen postříbřená měď?
jinak ale pěkná práce, jen tak dál, to se vždy cení :)

+přesun do podsekce
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Taky bych rad fotky vnitrku bloku. Docela mi zaujal, zvenku vypada na poctivou pracicku.
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cawedog »

Základna je celá ze stříbra,sám sem ho odlíval.
Vnitřek bych zatím nechal zahalen tajemstvím,jelikož jsem ho celý vymyslel sám a nic podobného na trhu není.
A do jaké podsekce bys to chtěl přesunout?
Krovax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krovax »

Cawedog píše:Základna je celá ze stříbra,sám sem ho odlíval.
Vnitřek bych zatím nechal zahalen tajemstvím,jelikož jsem ho celý vymyslel sám a nic podobného na trhu není.
A do jaké podsekce bys to chtěl přesunout?

Nice pokud vím tak už jeden stříbrný blok byl od swiftechu.

A jaká je plánovaná cena téhle nádhery? :D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

stribrne bloky tu uz byly, to je pravda. jinak klidne tu dej fotku vnitrku, ono se uz moc funkcnich novinek vymyset neda, tak by me to zajimalo.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Stribrnej byl prvni G4 Storm od Cathara tak pred 4 ci 5 lety, jestli ne vic :razz:

Uvnitr byla modifikovana verze cascady (cize jet-inject vody do direk) ... co mas uvnitr ty a jaky vysledek (delta temp proti okolni teplote) to dosahuje s jakym radiatorem a kolikati fany :)
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cawedog »

Výsledky měření se dozvím tento týden.
Stará verze pouze s měděnou základnou se vyrovnala výsledkům bloků Wroom 3.1,Stixion i Fuzion ale měl jsem problémy s velkou tlakovou ztrátou,která dosahovala hodnot 3,6PSI při průtoku 1,5 GPM. :sad:
Toto jsem jak doufám vylepšil a už jenom čekám na výsledky 8) .

PS: bohužel jsem nedopsal v názvu "vyrobený v ČR"
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

A neukáže a neukáže. :)
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Je to odlevane, takze necekej uvnit moc slozitou konstrukci. Preci jen pak jeste obrabet stribro by vyslo dost draho.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cawedog »

No dovol,
odléval jsem polotovar a pote ho kompletně obrobil,bohužel jsem nepočítal s tak velikým smrštěním , což je taky na hraně vidět.
Obráběl jsem ho sám a nikdo neříká, že je to levná věc.Proto taky nemluvím o ceně dokud nebudu znát výkon chladiče.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Je to tak, jak říká Cawedog - hoši vůbec netušíte, co tento borec dokáže, tak tu neplácejte nesmysly.

Do měření stříbrného bloku se pustím koncem týdne, pokud bude Cawedog chtít, tak recenze bude na CTTL.cz
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Tak v recenzi pevne doufam od chvile, kdy jsem si precetl, ze ho budes testovat.
Stribrny blok tu dlouho nebyl. Kazdopadne doufam, ze bude velmi vykonny.
Celkem by mne pak zajimala cena(samozrejme az po testech). No snad se zadari :)
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cawedog »

Jelikož tady není nikdo kdo by byl ochoten vyzkoušet u sebe můj chladič,tak aspoň nadnesu že cena každopádně nepřesáhne 4000 kč a moc by mě zajímalo kolik by pro Vás byla přijatelná cena?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

já bych nedal 4k za blok ani kdyby chladil o 5°C líp, je to hezká kuriozita, ale nevidím pro ní na trhu velkýho uplatnění
než investovat tolik do bloku tak bych radši nakoupil víc radiátorů a výsledek bude lepší
v čechách je imho limit 1000,- na blok, usa je jiný kafe...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

JJ Presne tak. Spousta lidi se do tehle ceny chce vejit s kompletem.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Spo.On
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Spo.On »

Taky si myslím že je to až moc.... i když je jasné že to stříbro něco stojí, ale stejně komu v dněšní době výkonově nestačí blok za 1000,-? Ale zároveň si myslím že se najdou i takový který jsou ochotný za něj zaplatit i tuto částku.
Tak si říkám jestli by nebylo marné vyzkoušet udělat vodní blok z grafitu. Teplná vodivost je asi tak 2x vyšší než u stříbra. Ale nejspíš je to nesmysl. :oops:
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Cawedog píše:Jelikož tady není nikdo kdo by byl ochoten vyzkoušet u sebe můj chladič,tak aspoň nadnesu že cena každopádně nepřesáhne 4000 kč a moc by mě zajímalo kolik by pro Vás byla přijatelná cena?
Ja ho klidne vyzkousim, ale obavam se vysoke restriktivity. Zapojil bych ho do okruhu s morou a ta je restriktivni az dost.
Muj hlavni pc se mi rozdelavat nechce. Jenom presunuti do mensi case, kvuli upravam CM HAF932 mi zabralo peknej par hodin.
Vzhledem k tomu, ze bych mohl pouze srovnat teploty proti D-Tek Fuzion 2, nevim jestli se ti to vyplati. S timhle blokem bude urcite srovnavat i hgi.
Ale na vnitrni konstrukci bych se kouknul rad 8-)

Jinak k ty cene. Je mi jasny, ze je to stribro a ze sis s tim dal moc prace, ale 4000 je pro hodne lidi proste moc.
Musel by podavat o moc lepsi vysledky nez Heatkiller HK, ktery se ale prodava za necelych 1900.
Drobek'
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Drobek' »

podle mě je realná prodejní cena do 2000.víc jak za2 ho neprodáš.i když pár lidi se podle mě taky najde:)
Omlouvám se za hrubky!!
Občasné zobrazovadlo pro noťasy 40" 1920x 1020
NB: Atom & GM3150 & 1GB & 250 GB & 10" 1024x600
Game Notebook: Phenom II BE X4 & HD5850 & 6GB & 2x500GB & 17,3" 1600x1200
Fandím LIQUIDTECH//AQUACOOL//CAWEDOG
Nokia N8 (4gb+16gb) + T-Mobile G1 (2gb)
Cawedog
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cawedog »

Vono se s cenou nedá moc dělat když to nechcu dělat zadarmo,či dokonce to dotovat.
Bohužel vše ukáží testy,ale pátek už je za dveřma.
Odpovědět

Zpět na „Voda“