Dostal jsem od kamaráda HDD Samsung HD103UJ (1000GB) a k tomu "dokovací" zařízení, které umožňuje připojit tento SATA disk i pomocí USB 2.0 což je můj případ, mám starší základovku a nemá SATA, tak to chci propojit právě takto přes USB. Chci tento HDD využít na zálohování fotek, videí atd.
Po připojení k mému PC se ve Win vpravo dole u hodin objevila ikonka nalezen nový hardware, nainstalovalo se to, a nakonec napsalo, Nový hardware je nainstalován a připraven k použití.
Nicméně problém je v tom, že HDD není nikde vidět!!! Ani v tento počítač, ani v total commanderu, prostě nikde! Jediné kde jsem ho nalezl je v Tune up utilities, ve zobrazení systémových informací o PC. Samsung je uvedený mezi diskovými jednotkami. Nicméně s ním nelze nic dělat, kliknout na něj, nějaké info, prostě nic. Jen je tam napsaný. Prosím vás o pomoc, co mám dělat? Jak to udělat aby byl HDD klasicky vidět v Total Commanderu a v Tento počítač? A aby se s ním dalo pracovat. Na jiném PC vše funguje OK. Nevím kde je u mě problém, prosím pomozte...
Zkoušel jsem i odebrat USB drivery a pak je znovu natáhnout z CD které jsem dostal k základovce. Nepomohlo to bohužel...
Mám sestavu: Intel Celeron 2,8 Ghz, RAM 512MB, Nvidia GeForce FX5500, deska ASUS P4VP-MX, bios AMI, Windows XP professional.
Takto vypadá ten "dok" s HDD
Takto to vypadá, pokud HDD připojím k mému PC přes USB, objeví se ikonka vedle hodin, ale po chvilce hned zmizí a po HDD nikde ani stopy. Proč?
kliknutím na obrázek - zvětšíte
Takto vypadá "Tento počítač" nový HDD Samsung tam prostě nikde není...
V Total Commanderu to samé, po HDD ani památky, je tam C: (můj starý interní IDE harddisk), D: (vypalovačka), A: (disketovka)
A tady je jediné místo, kde jsem našel alespoň malou zmínku o tom, že jsem si připojil HDD Samsung. Je to v Tune Up Utilities. Bohužel je to jen zobrazení názvu disku, nic víc se s tím dělat nedá!
Moc vás všechny prosím o pomoc s řešením tohoto problému. Prosím napište mi co a jak kde případně nastavit, aby to fungovalo tak jak má...
DĚKUJI VŠEM ZA POMOC A ZA JAKÉKOLIV RADY!!!
Přikládám výpis o mé PC sestavě z EVERESTU (htm, txt)
formát htm
Kód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz/stahni/17766/Report.htm_1.3MB.htmlKód: Vybrat vše
http://www.edisk.cz/stahni/79741/Report.txt_64KB.html