Genius SW-HF 5.1. 6000 - pomoc
Moderátor: CageJ
- Maty727
- Nováček

-
Genius SW-HF 5.1. 6000 - pomoc
Ahoj, dneska se mi podarilo odprasnout tyto bedny Genius SW-HF 5.1. 6000
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... -5-1-6000/
vyhulil jsem je naplno i bas byl uplne naplno a najednou se to vypnulo, tak jsem vymenil pojistku a tim to nebylo jak jsem to zapnul tak ji to vymlasklo znova, no tak jsem to otevrel a byl znicenej zesilovac, je uplne upalenej tranzistor a temer vsechny kondenzatory, tak by jsem moc potreboval kdyby jste mi pomohli najit
schema celeho vnitrniho zesilovace ovladaci jednotky
Predem DEKUJI za pomoc
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... -5-1-6000/
vyhulil jsem je naplno i bas byl uplne naplno a najednou se to vypnulo, tak jsem vymenil pojistku a tim to nebylo jak jsem to zapnul tak ji to vymlasklo znova, no tak jsem to otevrel a byl znicenej zesilovac, je uplne upalenej tranzistor a temer vsechny kondenzatory, tak by jsem moc potreboval kdyby jste mi pomohli najit
schema celeho vnitrniho zesilovace ovladaci jednotky
Predem DEKUJI za pomoc
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: Genius SW-HF 5.1. 6000 - pomoc
Maty, je tam nějaké klasické zapojení, případně by někdo mohl porovnat a změřit na hotovém, ale ujišťuju tě, že nějaké kvalitní definitivní řešení bude stát třeba 1500Kč, néli víc. Tak někomu za dvě kila prodej tu soustavu jako torzo, a kup uplně novou. Pro představu - jedno kvalitní TDA (nevím co tam je, ale je to pajc z číny) 70-120Kč za kus, pokud vím, jsou tam čtyři? Pár rezistorů a trandů, to máš za pade, filtrace a můstek do zdroje 300Kč, kvalitní kondíky místo těch šmejdů - 8-20Kč za kus, odborná práce při přenastavení zesilovače, aby se neodkurvily ani ty dobré součástky 400Kč. To jsme opravdu tak na 1200-1400 při střízlivé opravě. Mohl bys to taky udělat za 500 a za dva měsíce, nebo nedejbože hned po zapnutí si to ještě zopáknout.
Takže konečný verdikt: prodej to, a kup něco nového, lepšího než genius
Mám s tím bohaté zkušenosti jak s 2.0 tak 5.1, Hoří to všecko.
Takže konečný verdikt: prodej to, a kup něco nového, lepšího než genius
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Maty727
- Nováček

-
no ono jde o to, ze nejspis je tam znicenej jen ten basovej zesilovac a ve skole jsem si vybral jako celorocni maturitni praci nizkofrekvenci zesilovac a tady to praci muzu krasne uplatnit, takze chci postavit zesilovac takovej aby si rozumel stim zbytkem veci co v ty bedne zustaly a hlasitost basu se dala i nadale regulovat na dalkovem ovladaci
- crashPC
- Mírně pokročilý

to by sice šlo, ale je to cesta do pekel, ve které tě nebudu podporovat. Tyto zesilovače jsem měl na stole, a odmítám na nich ztrácet i svůj ušmudlaný amatérský čas. Má to až příliš velkou šanci, aby bylo pokaženého něco co nevidíš, nebo aby brzo zařvala nějaká dosud žijící část...
- Maty727
- Nováček

-
ja potrebuju to schema abych vedel jak funguje ta ridici jednotka a mohl k tomu postavit poradnej zesilovac jen na ten bas
- srna
- Středně pokročilý

vykasli se na to, navrhni si nejakej rozumnej zesilovac na sub, do toho puvodniho basaku stejne nemuzes pustit vyssi vykon bez vymeny reproduktoru, coz by znamenalo upravu ozvucnice a buhvi co jeste.
souhlasim s crashPC-em, pouzij zbytky jako pasivni k nejakymu jinymu zesiku nebo to prodej
souhlasim s crashPC-em, pouzij zbytky jako pasivni k nejakymu jinymu zesiku nebo to prodej

- crashPC
- Mírně pokročilý

Maty - nepotřebuješ... 
- Maty727
- Nováček

-
hosi to jste mi zatim moc nepomohli
jamel namysli ze udelam lepsi zesilovac aby zase neshorel, ja skutecne potrebuju najit to schema budu to delat jako maturitni praci tak potrebuju aby se ten zesilovac bavil stema ostatnima vecma co zustali v te bedne, budu vam moc vdecny kdyz na to nekdo narazi....ja uz netusim kde to najit hledal jsem kde jsem mohl
- crashPC
- Mírně pokročilý

To jsme ti právě pomohli, jen ty to stále vůbec nechápeš. Sháněj se po uplně jiném řešení a jiných zesilovačích, nejlépe sice za draho, ale kvalitně na Aldax.cz . V podobných situacích (se stejnými reproduktory!!!) jako jsi byl ty, jsem byl já, i jiní tady, a už jsme si tím dávno prošli, a můžem ti kvalifikovaně říct, že děláš špatnou věc a řítíš se do pekel. Kdy to pochopíš?
- srna
- Středně pokročilý

aldax si ale s tema bednama rozumet nebude...minimalne vykonove
ty zesiky se tvarej hodne poctive....nemit ru zesilovacu az moc tak bych do toho urcite sel

- crashPC
- Mírně pokročilý

Mít výkon, a použít ho, to je diametrální rozdíl výkladu. Bohužel tady využít nepůjde, takže bude opravdu relativně dost drahý. Njn, jen ať vidí, co si to koupil za chrastítka, žádné omlouvání čínského šmejdu, žádné slitování, žádné zajatce, AHUU!!