Nefunkcni procesor?

Cokoli kolem procesorů - výběr, technologie, informace, problémy a rady.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
slajma
Nováček
Nováček

Nefunkcni procesor?

Příspěvek od slajma »

Dobry den,

rad bych se dozvedel, jak zjistim, zda-li je CPU funkcni ci nikoliv. Vytekl mi tranzistor ve zdroji a tak jsem koupil novy. Pri te prilezitosti jsem PC rozebral a vycistil a na CPU koupil novy chladic. Nyni se pri pokusu o zapnuti pouze na 2 vteriny roztoci vetraky a pote se PC vypne. Kdyz CPU vyndam, PC se chova normalne, jako kdyz v nem neni CPU :)) Vetraky se toci circa 6 vterin a pote se PC vypne. Z toho jsem usoudil, ze problem je v CPU. CMOS jsem jumprem i vynanim baterky nekolikrat restartoval, bez vysledku. Podobna situace se mi stala jiz pred par lety a po mnoha hodinach badani prekvapive pomohlo az pridani vetsiho mnozstvi teplovodive pasty. Je nejaky zpusob jak zjisti, jestli je problem v samotnem CPU nebo nekde jinde? Dekuji za napady.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Nefunkcni procesor?

Příspěvek od nevidany »

Ano je, otestovat v jiné desce- případně jiný procesor v téže desce.
Jaké značky byl ten zdroj?
Spíše vidím chybu v desce.
slajma
Nováček
Nováček

Příspěvek od slajma »

Zdroj byl znacky EC :)) Otestovat procesor v jine desce, pripadne jiny procesor v teto desce mne samozrejme take napadlo, ale rad bych zjistil, zda-li neexistuje jednodussi zpusob. Pripadne reseni tohoto problemu. Treba nemusi byt nic rozbite. Jak jsem jiz psal, jiz drive jsem na stejnem PC resil naprosto stejny problem nekolik hodin a nesmyslne pomohlo az pridani teplovodive pasty. Nyni je tam pasty primerene, nechce se mi ji tam davat hromada, jelikoz je to nesmysl.
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

Podla mňa to bude doska. Procesor sa len tak neodpáli. Zdroj je nový, ešte by som navrhol skúsiť rozobrať komplet stroj a znova zložiť. A ak máš možnosť tak ako písal nevidany skús prockák v inej doske...
A ešte zostavu doplň.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
slajma
Nováček
Nováček

Příspěvek od slajma »

Ja osobne si myslim, ze problem bude s ochranou teploty prehrani CPU. Zkousel jsem instalovat i drivejsi chladic, ale nepomohlo to. Jde tato ochrana nejakym zpusobem vypnout jinak nez z BIOSu?
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

Ta ochrana tam kvůli něčemu zřejmému je, takže hledej problém jinde.

Problém může být i ve zdroji, který je nový, ale shit.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

ECčka jsou známá odpalováním komponent :-)
Takže bych se bál o vše co bylo zapojeno.
Komponenty budeš muset zkusit jinde (pokud vyloučíme, že jsi něco blbě zapojil).
slajma
Nováček
Nováček

Příspěvek od slajma »

Nyni jsem koupil zdroj Seasonic 500W, sestava je starsi, bere si max 300W. Jedine reseni tedy je vyzkouset v desce jine CPU, pripadne tento CPU dat do jine desky? Jiny postup, jak potvrdit funkcnost CPU neexistuje?
ferdamravec
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferdamravec »

slajma píše:Nyni jsem koupil zdroj Seasonic 500W, sestava je starsi, bere si max 300W. Jedine reseni tedy je vyzkouset v desce jine CPU, pripadne tento CPU dat do jine desky? Jiny postup, jak potvrdit funkcnost CPU neexistuje?
Urcite bych poprosil nejakeho znameho/kamarada, ktery ma stejnou platformu, aby u sebe vyzkousel funkcnost tveho procesoru - jemu to neublizi, tobe to pomuze. Zkusenemu "monterovi" by to nemelo celkove zabrat vice nez pul hodiny. Pripadne bys mohl pozadat nekoho v nejake mensi pocitacove firme/opravne, kde by ti to mohli za par stovek proverit. Pokud nikoho takoveho nesezenes, mas jeste moznost ten procesor reklamovat. Dusledky takoveho pokusu si urcite domyslis.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

slajma píše:Dobry den,

rad bych se dozvedel, jak zjistim, zda-li je CPU funkcni ci nikoliv. Vytekl mi tranzistor ve zdroji a tak jsem koupil novy. Pri te prilezitosti jsem PC rozebral a vycistil a na CPU koupil novy chladic. Nyni se pri pokusu o zapnuti pouze na 2 vteriny roztoci vetraky a pote se PC vypne. Kdyz CPU vyndam, PC se chova normalne, jako kdyz v nem neni CPU :)) Vetraky se toci circa 6 vterin a pote se PC vypne. Z toho jsem usoudil, ze problem je v CPU. CMOS jsem jumprem i vynanim baterky nekolikrat restartoval, bez vysledku. Podobna situace se mi stala jiz pred par lety a po mnoha hodinach badani prekvapive pomohlo az pridani vetsiho mnozstvi teplovodive pasty. Je nejaky zpusob jak zjisti, jestli je problem v samotnem CPU nebo nekde jinde? Dekuji za napady.
Zdravím, já si myslím že je to deska. Protože se mě chovala stejným způsobem a právě teď je podruhé na reklamaci, pc šel zapnout jen když jsem vyndal napájecí kabel procesoru, nebo byl procesor vyndaný, s ním ani tuk. Snad Vám to pomůže, procesor by měl být v pořádku.
Humr98
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Humr98 »

Ahoj . Jen bych se chtěl zeptat. Pujde vůbec zapnout PC , pokud CPU nepracuje ? Dnes jsem skládal PC a deska byla bazarová. 1 pin na ní byl ohnutý tak jsem se ho snažil narovnat. Když zapnu PC , tak se vůbec nevypíná , jak jste tu psali. Deska má diody a ani ty neblikají. A myslím , že i disk po zapnutí zabzučí. Bohužel a je to trapné... Monitor zapojím až zítra protože mi typek nedodal ke grafice redukci.
Odpovědět

Zpět na „Procesory“