Dalkové ovládání

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
ReisRyos
Nováček
Nováček

Dalkové ovládání

Příspěvek od ReisRyos »

Dobry den,

zkousel jsem sestavit dalkove ovladani pc podle navodu na strance http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB/Ig ... AVR%29.htm, ale v popisu je uveden microprocesor AT90S2313 a ten se mi jiz nepodarilo sehnat a nahradil jsem jej ATtiny2313.

Ale kdyz jsem jej podle navodu na te strance zkusil naprogramovat pres lpt port pomoci IgorPlugUSBprogrammer.exe, tak to skoncilo chybou.

Autor uvadi na sve strance v sekci FAQ co se ma udelat, aby bylo mozne pouzit ATtiny2313, ale jelikoz se v microprocesorech vubec nevyznam, tak netusim co s tim.

Poradi nekdo? Diky
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Dalkové ovládání

Příspěvek od Ollie »

Bude potřeba použít frewarový Ponyprog a ubastlit si ten programátor STK200. Nebo takový nejjednodušší schéma už asi z jejich stránek zmizelo, dá se najít třeba tady nebo tady. No a pak si stáhnout ten .hex soubor, napálit do brouka, no a nakonec nastavit Fuses neboli pojistky, oscilátor na HS XTAL, a pak tam bude něco jako CKDIV, tak to odškrtnout.
Nebo napiš odkud jsi, a pak by se našla nějaká možnost naprogramování. :wink:
Obrázek
ReisRyos
Nováček
Nováček

Příspěvek od ReisRyos »

Zkusim tenhle a kdyz to nepujde, tak pak ten ponyprog podle toho prvniho jednoduchyho schema.
Jinak jsem z C.Budejovic.
ReisRyos
Nováček
Nováček

Příspěvek od ReisRyos »

U tech jednoduchych programatoru mi prijde divne, ze tam vubec neni pripojeny pin 20 (VCC).
To nemusi byt?
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

V tom schématu není zakreslený, počítá se s tím že nápájecí napětí si přivedeš externě, třeba z USB.
Obrázek
ReisRyos
Nováček
Nováček

Příspěvek od ReisRyos »

Zkusil jsem to bez Vcc a pouzil jsem ponyprog a tvarilo se to jako, ze to jde a program se nahral.
Zkousel jsem pak znovu nacist program zpatky a vse bylo ok.
Takze atttiny2313 mam naprogramovany a ted to zkousim ozivit, ale windows mi stale hlasi unkown device.

Nevite nekdo jestli se to chema nemusi nejak upravit?
Diky
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Pokud nenastavils ty Fuses, brouk ti běží na interním oscilátoru 8 MHz a proto to nejede. Mrkni na stranu 164 v datasheetu, tam jsou popsaný. Musíš zrušit naprogramování CKDIV8 a pak CKSEL3,2,1,0 nastavit z 0100 na 1111, jak je popsáno na straně 25-27 v datasheetu. Jinak pojistky se programují vždycky tak, že je nejdřív vyčteš (budou odpovídat tomu výchozímu stavu z datasheetu), pak pozměníš, a pak zapíšeš.
Jestli si jsi jistý, že máš pojistky správně, a furt to nejede, tak to bude tím že na datových linkách D+ a D- je 5V, pomůže přídání zenerek 3V3 nebo 3V6 proti zemi.
//a tohle téma by se víc hodilo do sekce Modifikace HW.

//SRNA: jo, mas recht, presun do modHW
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“