kdo jste mi radili na threadu s restartovanim XP, tak se s tim probleme presunuji sem, kdo to jeste necetl, o moc neprisel
Takze restartuji se mi XP resp. tuhnou s chybovym hlasenim driver_irql_not_less_or_equal nebo machine_check_exception, obcas se vypise nazev nektereho systemovy souboru, vetsinou ale nic. Navic se to vyskytuje velmi nepravidelne, nekdy nekolikrat za hodinu, pak zase cely den nic.
Zacalo to pred ca. mesicem, Windows to asi nebude, uz jsem ze zoufalstvi i zformatoval disk a nainstaloval cely system uplne znovu, takze zacinam hledat chybu v hardware. Jinak tuto kombinaci deska + procesor AMD 2400 XP + pameti mam od kvetna 03, takze kompatibilita by mela byt OK.
Pameti uz jsem projel opakovane Memtestem, nic (2x Samsung 256 MB DDR 400 MHz CL 2.5).
Ted zkousim desku:
Soltek SL-75FRN2-L, nvidia2, instalovany nForce_4.27_WinXP2K_WHQL_english
Stahnul jsem si nForce_system_utility_1.08.5, uz na zacatku hlaseni mi nevypisuje nektere udaje resp. ze jsou unknown:
"Motherboard information - vendor, version, model" -unknown
memory information - unknown
To tak ma byt nebo to znamena ze nemam na desce nejaky ovladac nebo by to mohla byt ta chyba co porad hledam?
Sorry ze to tak okecavam, proste nemuzu na nic prijit, zvlast kdyz jeste pred mesicem jsem si pochvaloval, jak vsechno skvele slape .