Auzentech 7.1 X-Fi forte

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
samurraj
Nováček
Nováček

Auzentech 7.1 X-Fi forte

Příspěvek od samurraj »

Zdar koupil jsem si Zvukovku Auzentech 7.1 forte x-fi a k tomu repráky Logitech Z-5500. Instalace OK, ale! V audio Konsoli pro nastavení zvuku ať dám cokoliv nebo cokoliv změním,nic se neděje.Zvuk mi hraje v poho ale nemůžu si hrát s nastavením vůbec na nic to nereaguje. Jsem připojenej přes optickej kabel a používám windows 7 32bit.Nemůže vadit ten optickej kablik??Je to takový hektický to nastaení má s tím někdo zkušenosti?? Díky
laginoo
Začátečník
Začátečník

Re: Auzentech 7.1 X-Fi forte

Příspěvek od laginoo »

heh pokud si pripojenej pres optiku a mas v planu byt pripojen jen pres tu optiku tak ta zvukovka moc smysl nema (jestli mas optiku i na desce je vysledna kvalita zvuku naprosto stejna i pres onu integrovanou protoze ti zvuk do analogu neprevadi zvukovka ale bedny) a sou to vyhozene prachy. Ale k veci pres tu optiku se nastavit nic neda (myslim) ono to bud funguje jako stereo nebo pokud je zvuk kodovan v DTS a DD tak i 5.1 ale hry jinak nez stereo nepujdou to budes muset pripojit pres ten obyc jack kabel dodany s repro aby ti slo neco nastavit tak jak chces ty
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
samurraj
Nováček
Nováček

Příspěvek od samurraj »

Tak teď jsem to moc nepochopil. Tedy říkáš, že pokud jsem připojenej přes optickej kabel(byl dodán se zvukovkou) je to stejné jako přes analog??Já myslel že digitální zvuk je lepší než přes analog.To jsi mě moc nepotěšil teda. Jak teda posle tebe dosáhnout nejlepších výsledků???Díky
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

ne rikam ze kvalita pripojeni zvuku pres optiku je naprosto stejna kdyz si pripojeny na nejakou xfi nebo kdyz si pripojeny pres jakoukoliv zakladni desku s optickym vystupem jelikoz vystupni zvuk neni nijak upravovan onou xfi ci deskou ale je prevaden do analogove podoby az bednama, neco jineho by bylo kdybys pripojoval bedny klasickym zpusobem tam pak ta xfi vyznam ma.
ale jinak kdyz uz tak idealni je pro filmy a hudbu pouzit digital a pro hry klasicke pripojeni pres dodany kabel k bednam (ten s trema jackama) pro dosazeni 5.1 a dalsich funkci jako treba eax apod
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Trošku to ujasním.

Z-5500 v sobě mají DAC, stejně jako každá zvukovka v PC. Zvukové karty mají digitální výstupy pro to, aby bylo možné obcházet jejich vlastní DAC a posílat digitální data z počítače pro zpracování jinému DACu - externímu. V tomhle případě tedy posíláš nezpracovaná data z počítače do DACu umístěném v Z-5500.

Je pravda, že velmi pravděpodobně nepoznáš žádný rozdíl mezi digitálním výstupem integrované zvukovky a toho Auzentechu, jedině pokud by byla ta integrovaná zvukovka opravdu mizerné kvality (dnešní HD integrovaná řešení jsou už velice slušná).

Já být tebou porovnám zvuk ve dvou situacích:
1) Tak jak to máš teď (tedy digitální výstup z Auzentechu -> DAC uvnitř Z-5500).
2) Analogový výstup Auzentechu -> linkový vstup na Z-5500 (bude použit DAC Auzentechu).

Vyber si to propojení, které ti bude zvukově vyhovovat více.
Electric Sin
Nováček
Nováček

Příspěvek od Electric Sin »

Já jsem to vyřešil tak, že z analogového výstupu jsem nejprve rozdvojil přední repro - jedny jdou do normálního audio vstupu receiveru (SONY STR-DE875) přes ekvalizér TECHNICS SH-GE70. Druhé dva přední repro audio výstupy spolu s centr repro, subfootrem a zadními surround mám napřimo analogově do stejného receiveru. Dále mám do receiveru přiveden optický signál. V praxi to je tak, že normální analogový výstup předních beden vedený přes ekvalizér využívám pro hudbu (včetně subfooteru). Analogový vstup 5.1 pak pro hudbu v 6-ti kanalových formátech (např. DTS). Optickým kabelem potom přivádím vícekanálový zvuk u filmů nebo videomuziky.
Mám board GIGABYTE EP45-UD3LR s integrovanou zvukovkou a musím říct, že jsem rozdíl na analogovém vstupu ze zvukovky Auzen okamžitě poznal - je o třídu lepší. Hudba z optického výstupu ať už z boardu či ze zvukovky není tak dobrá - zřejmě má Auzen vynikající převodník.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“