Asus M4A79XTD EVO (AM3, 790X+SB750)

Základní desky firmy Asus a firmy MSI.

Moderátor: Eddward

mukl
Nováček
Nováček

Asus M4A79XTD EVO (AM3, 790X+SB750)

Příspěvek od mukl »

Asus M4A79XTD EVO a EXPRESs GATE - a nevim jak mam tuto funkci aktivovat - spustit ... v BIOSU mam funkci zaptnutou a tato deska ma express gate tim padem jak sem se docet na
http://www.extrahardware.cz/asus-p5e3-p ... i?page=0,5 sice je to jina deska ale to nevadi protoze jak sem psal tak ma na fleshprome na desce ale se nezobrazuje ta uvodni obrazovka... jen me nabehne ze express gate se neinicializovalo ... muze mi nekdo poradit ?

Samozdrejme instalace na cd s ovladacu je EG ale nedava mi to smysl u stolnich pocitacu u NB tam ano protze se tam ty flashpromy nedavaj a instaluje se to na HDD , pricemz EG je linuxova distribuce ktera se instaluje do skryte partysny :?

Jeste jedna otazka jelikoz je to moje prvni deska s chipsetem od amd , tak nevim kde aktualizovat ovladace . Na strankach vyrobce sice je ale je to neaktualni verze. A na strankach AMD.com ani vidu ani slechu nebo sem slepej.

Dalsi vec pameti mam 1600 a deska umi az 1800 jenze me to stale jede na 1333 kde muze byt chyba ? Pameti ma pro tuto desku podporovane.

Bios sem aktualizoval na nejnovejsi verzi.

Dalsi otazka co presne v biosu znamena ji polzky O.C. ukladaji se tam nejake profily ale netusim oc jde.

Posledni otazka po inslaci a jak win 7 tak xp tak sem si nainstaloval firefox jenze on mi neustale hlasil ze ma neplatne certifikaty .. pritom cas v biosu i v systemu byly nastaveny spravne... pravda je ze me zarazilo ze kdyz sem zapnul desku poprve tak tam byl datum 1.1.2002 a cas 0.0.00 ... nerozumim jestli je neco spatne :(

diky za kazdy poznatek.
janis
Začátečník
Začátečník

Re: Asus M4A79XTD EVO a EXPRES GATE - jak aktivovat ? a dalsi ot

Příspěvek od janis »

Teda,ty jsi se s těma otázkama rozjel,chlape :o ,ale budiž,když bude ten Mikuláš,tak tady máš:

1/Expres Gate - nebudu se unavovat,když to jiní udělali za mne,jukni sem a musíš to pochopit (bez obav,že je to na jinou desku,princip je stejný u všech ASUSek):
http://www.svethardware.cz/art_doc-14AE ... D50E2.html

2/Slepej asi nebudeš,leda bys psal v Braillově písmu,ale to zas nepřečtu já - jen u AMD mají na webu pořádnej binec,takže holt musíš trochu hledat - pro XP:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... 32-chipset
a pro Visty:
http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... 32-chipset

3/U pamětí bych řekl,že musíš v BIOSu vypnout předvolbu auto a nastavit ručně rychlost - pokud jsi to už neudělal.Ale co vím z fór,občas se vyskytne problém a paměti prostě na výrobcem udávané frekvenci s nějakou deskou nejedou.Musíš vyzkoušet sám.

4/OC profily si uložíš podle vlastní chuti - prostě si naladíš počítač podle svých představ (třeba přetaktovanej na výkon pro hry a uložíš profil pod jménem třeba GAME,jinej profil si můžeš podtaktovat třeba na surf na netu a obvyklou kanclpráci a s nízkým napětím (a tedy i spotřebou) uložit zas třeba jako LIGHT - na tohle je tam ta položka,schránka na ukládání konfigurací.

5/Tohle nechápu vůbec - jestli ti hlásí neplatné certifikáty Firefox,nemá to co dělat s datem v BIOSu,ale se zabezpečenými servery,na které chceš přes Firefox přistoupit.Klikni na Nástroje (ve Firefoxu na liště nahoře),pak Možnosti,Rozšířené a jedno z tlačítek je Certifikáty.
Pokud ti Firefox při přístupu na nějaký server hlásí,že má neplatný certifikát,mrkni se,který to je a jestli ho máš v seznamu - pak na něj klikni v seznamu a zjisti,jestli mu nevypršela platnost.V tom případě musíš získat nový a totéž,pokud požadovaný certifikát nemáš vůbec.
Jinak nechápu,oč by mohlo jít.
mukl
Nováček
Nováček

Příspěvek od mukl »

fakt sem asi uplne mimo .... mam stejne nastveny bios pro start EG - ale proste se mi to nespusti - jak sem sal pouze se snazi inicializovat ale tim to taky skonci ... v tom clanku neikde nepisou ze mas neco isnatlovat z cd ... ale ze rovnou se ti to ma spusti a nastavit dalsi veci ale me se to proste do te bile obrazovky nenastartuje :( ... taze je problem v desce jestli sem to pochopil dobre ?
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Zkus vyresetovat User Data,nastavit co nejdelší dobu předvolby pro výběr EG - jinak mě napadá už jen reklamace.
Sirzajda
Nováček
Nováček

Asus M4A79XTD EVO problem

Příspěvek od Sirzajda »

Dobrý den vlastním zakladní desku Asus M4A79XTD EVO (http://www.hardwaresecrets.com/article/ ... rboard/825) a mám problém v tom že mi nechce tato deska číst externí disky.Připojím disk uslyším pípnutí(takže připojení disku) občas se disk připojí ale když začnu něco kopírovat tak disk "pípne" a odpojí se.Disk jsem zkoušel na notebooku a funguje v pohodě takže snad by měl být ok. když připojim jakou koliv jinou věc např gamepad joytick flashku tak vše funguje velice rychle a není žádný problém
Může mi prosím poradit co stím ???
Může to být systémem? mám ho naisnatalovaný už delší dobu
Moc Díky za odpověd
Na pc mám w7 ultimate x64
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Zakladní deska problém!!!

Příspěvek od morke »

Máš nainstalovány všechny ovladače desky?
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Sirzajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sirzajda »

Tak vzhledem k tomu že mi disk dříve fungoval v pohodě tal by tohle mě být ok takže ovladače jsou aktualizované
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

ale musíš mít ovladače čipsetu a řadičů nainstalové! SIce ti pc naoko funguje i bez nich, ale rozhodně microsoft ovladače= AMD ovladače, marwel ovladače apod
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Sirzajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sirzajda »

tak jsem nainstaloval chipset ovladače a je to stále stejný může to být systémem ?
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

nejenom čipset, ale i k SATA, USB drivery
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a kam ho pripojujes ? esata ? usb 2 ? 3 ? ...zapoj ho "zezadu" pocitace,nikoliv zepredu
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Sirzajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sirzajda »

Připojuji to zezadu do usb ze předu vím že to nemusí být power usb
dostal jsem radu přeinstalovat windows
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

A tím i ovladače MB...
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

prostě nejjednodušší bude, když po instalaci windows vložíš DVD a necháš nainstalovat všechno, ne pouze chipset.
Sirzajda
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sirzajda »

ok udělám to přesne tak díky
stepamessi
Nováček
Nováček

ASUS-M4A79XTD-EVO,přehřívání?

Příspěvek od stepamessi »

Zdravím,mám problém a myslím si, že za to muže tato zakl. deska. Měl jsem problémy s pc ( nebudu zde vypisovat celou sestavu, nemá to smysl, protože pc fungoval). Asi rok fungoval v klidu a pak najednou začal občas při hraní házet blue screen(reinstall win nepomohl) pak se pc uplně vypínal i za klidu. Po testu graf. karty jsem zjistil, že se extremně přehřívá. Většina lidí mi poradila, že je problém ve zdroji bohužel sem ho reklamoval a poslali ho zpátky s tím, že je v pořádku. Jinak jsem všecky komponenty až na zakl. desku a procesor měnil a se stejným výsledkem s tím, že teď už pc nenaběhne vůbec. Resp. běží, ale nereaguje s monitorem vubec. Tím pádem si myslím, že už může být problém pouze v základní desce je to možné? děkuji
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: ASUS-M4A79XTD-EVO,přehřívání?

Příspěvek od Alfajk »

popis problemu jak ...vypis celou sestavu
prehrivala se karta a tys menil zdroj ? to je divny,ze se to neopravilo vid ? :-D
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
stepamessi
Nováček
Nováček

Jakože vím, že se tu dobře machruje, ale to že mám zkusit reklamovat zdroj mi napsali zde na foru+ pc to dělá i s jinou graf. kartou. Sestavu tu kdyžtak napíšu až tu odepíše někdo normální kdo mi může poradit. :)
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Že se karta extrémně přehřívá je co? Pro někoho je extrémní přehřívání 65 stupňů, pro někoho 95....
stepamessi
Nováček
Nováček

Tak, že do 20 vteřin se vypl pc když sem ji zatížil....a jela ta rychlost strašně nahoru po 5 stupních třeba
Odpovědět

Zpět na „Asus a MSI“