Spravovat počítač jako administrátor (win7, samozřejmě)

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
fpok
Nováček
Nováček

Spravovat počítač jako administrátor (win7, samozřejmě)

Příspěvek od fpok »

Dokázal by mě prosím někdo poradit co mám udělat, když se mi po kliknutí pravým myšítkem na "Počítač" objeví kontextové menu, já dám "Spravovat" (se znakem admina) a vyběhne tahle hláška?
Obrázek

Věděl by někdo, kde je problém? Dík.
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Spravovat počítač jako administrátor (win7, samozřejmě)

Příspěvek od Lukke »

Neopravoval jsi to nějakou medicínou...?! To vypadá na rozesraný systém.
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Lukke píše:Neopravoval jsi to nějakou medicínou...?! To vypadá na rozesraný systém.
taky bych řekl, zajímalo by mě co za "tunink" to bylo tentokrát :mrgreen:
ignorelist: kremrole a dezoláti
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to bude nejaky chytry cistic registru... nejaky vanishoxyaction...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
SilentDream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SilentDream »

Správa počítače je v podstatě příkaz "compmgmt.msc" který se otvírá pomocí "mmc.exe" umístěného ve \windows\system32\mmc.exe. Zřejmě se ti nějak povedlo tento soubor vymazat.
CPU: Core2Duo E8400 OC @ 3,6Ghz (AC Freezer 7 PRO) RAM: 4GB 800Mhz Vitesta 4-4-4-12 VGA: Asus GTS 250 (AC Accelero Twin Turbo PRO) MB: Asus P5K HDD: Kingston SSDNow KC300 - 120GB + Seagate 1TB (Silentmaxx HD Silencer) AUDIO: ESI Juli@+proxima centauri, Casea LYRA Digital, AKG K701 + Cambridge Soudworks SW310 PSU: Seasonic X-650 LCD: BenQ BL2410PT CASE: Coolermaster Centurion 5 KEYBOARD: Logitech K120 MOUSE: Razer DeathAdder OS: Windows 7 Ultimate x64
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

SilentDream píše:Správa počítače je v podstatě příkaz "compmgmt.msc" který se otvírá pomocí "mmc.exe" umístěného ve \windows\system32\mmc.exe. Zřejmě se ti nějak povedlo tento soubor vymazat.
nebo zbořit asociaci...
ignorelist: kremrole a dezoláti
fpok
Nováček
Nováček

Příspěvek od fpok »

No, "compmgmt.msc" mám asociované s "mmc.exe". V tom asi chyba nebude. "mmc.exe" jsem nesmazal :-D
Když poklepu na "compmgmt.msc", tak se mi správa počítače otevře, ale přes tu kontextovou nabídku to nejde.
Já netvrdím, že jsem to nemohl zmršit. Testoval jsem "Advanced SystemCare", "CCleaner", "Registry mechanic", "TuneUp" a do toho TrueCrypt (takže se není čemu divit), ale nevím, který soft to mohl poškodit. Já jsem myslel, jestli někdo nebude vědět jak to napravit (někam šáhnout), že bych byl chytřejší pro příště :-D
Chovám se k seven dost macešsky, ale jsou stále jen tréningové a vymazatelné. Dík za každý nápad. Rád se nechám poučit.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no a jsme doma. zrusils si asociaci prave vymazanim registru nejakym tim tjunitkem. pokud mas v nejakem zalohu registru, tak ji obnov. jinak reinstal systemu.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
maramis
Nováček
Nováček

Příspěvek od maramis »

Ahoj, postihlo mě to samé - viz. první screenshot, měl jsem na nových Windows 7 krátce Registry mechanic, myslím, že to udělal on.

Řešení:

The problem is CompMgmtLauncher.exe stops working and loses its association with the Computer Management Console.

Replace C:\Windows with your %SystemRoot% if you need to.

1. Create a Batch File under C:\Windows\System32\ called CompMgmtLauncher.bat
Edit CompMgmtLauncher.bat and put in these two lines

Start C:\Windows\System32\compmgmt.msc
Exit

Save batch file and exit

2. Type Regedit and do a search for CompMgmtLauncher.exe

Mine was located here.

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\shell\Manage\command]

Under this key you will find a line that ends in CompMgmtLauncher.exe

3. Change the exe to bat and Manage should now work.

I know it is not the best fix in the world but it gets your right-click manage back up and running fast.

Mě to zafungovalo, je to sice berlička, ale funguje...
fpok
Nováček
Nováček

Příspěvek od fpok »

Ano, děkuji, tohle je přesně ta odpověď, na kterou jsem čekal a která funguje. V případě průšvihu funkční náhrada. Nikdo jiný neporadil. Přeinstalovat to dovede každý. Já ty sedmičky sice stále používám jako tréningové a nemůžu se od XP urvat, ale každá dobrá rada je vítána.
Na sedmách nic podstatného nemám, jen testovaný soft a nebyl by problém je nahradit, ale funkční provizorní řešení mě baví. :D
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Oni ten reinstall ale neradí proto, aby nemuseli měnit pár klíčů v registrech. Radí ti ho, protože *tůňink a *klýnr ti toho v systému obvykle zmrví víc... :) a než řešit za týden/měsíc další dotaz co se tam potento, je lepší to vyřešit všechno naráz reinstallem...

...a dalším nepoužíváním těhle paskvilogenerátorů předejít stejné situaci v budoucnu ;-)

PS: pokud testuješ, tak jedna záloha před ním by tě nevytrhla... ušetří ti pak nekonečné zkoumání co všechno se (taky) dojebalo
PPS: to vážně na tohle čekáš už od prosince? :?
fpok
Nováček
Nováček

Příspěvek od fpok »

Ale houbeles, neber všechno doslova. :-D Ty sedmy bych mohl samozřejmě přeinstalit během 40 minut. Stejně jedu prioritním systémem stále na XP a pokud jsem potřeboval počítač v sedmách "Spravovat" dostal jsem se tam jinak. Teď to ale funguje jako dříve i bez přeinstalování.
Já myslím, že tady je fórum, rady a porady. Řeší se tu problémy těch druhých a pokud se problém podaří vyřešit, tak třeba pomůže někomu třetímu.
A k tunítkům. Nezatracoval bych všechny a priory. Některá nejsou špatná, zrovna tak jako jsou některá příšerná.
Samozřejmě, že pokud se to praktikuje mojim stylem, že tam narvu šest tunítek a různě je zkouším, dá se očekávat problém. Doufám ale, že jsem někomu nevzal svým problémem jeho drahocený čas, který mohl věnovat určitě důležitějším problémům ostatních. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“