Thermal Sensor Cable

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
Hanzales
Nováček
Nováček

Thermal Sensor Cable

Příspěvek od Hanzales »

Zdar chlopi. Poradil by prosím někdo, kde u nás koupit "Teplotní šmírák kablík" k deskám ASUS?
-- http://estore.asus.com/shop/item.asp?itemid=3718 -- Što tam mají pouze do USA a Kanady a se to docela i špatně googlí :sad: Díky za jakékoli podněty.
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
heroik
Začátečník
Začátečník

Re: Thermal Sensor Cable

Příspěvek od heroik »

U nas se to sehnat neda. (soudim to podle alfacompu :D) A mimochodem, k cemu to vubec je?
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Tuž taký teploměr no :) Deska má externí display kde rotují teploty MB, SB, NB a CPU a pak jsou tam dvě optional N/A (tam bych rád píchnul GPU a Ramky). Já kúkal právě po všech možných shopech i neshopech a nikaj nič :/ Do ČR to asi nikdo nikde netlačí :?
CPU: I7-6700@4.0GHz| MB: GigabyteGA-Z170-HD3P | RAM: 16GB 2133MHz C15 | GPU: MSI GTX1060 OC-6GB | Audio: Audigy4Pro + Logitech Z5500 | HDD: Crucial M4 128GB / Samsung Evo 850 256GB / 1GB WD1001FALS | Keyboard: Logitech G19 | Mouse: Logitech G502 | Wheel: Fanatec GT2 / CSP / CSR | Cooling: Reserator+EK-S EVO | OS: W10HE x64
pc blazen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pc blazen »

Tenhle typ čidel je použitý i v meřícím panelu od EC, tak by možná stálo za to koupit ten panel a vykuchat je z toho. Otázka ale je, jestli jsou to přesně ta stejná, jinak by se musel do série k nim zařadit odpor, aby ukazovala přesně. Aspoň myslim :)
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Díks. Stejně ale no... dají na fošnu konektory, ale čidla za 60 Kč už nepřibalí. A že by je to zabilo. Hlavně že do krabice dali stahovací pásky a velkou nálepku :|
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Není to sice tak šikovný,jako originál,ale použil jsem to u své minulé EPoXky,kde bylo čidlo vadný a nový jsem nesehnal: ustřihnul jsem vadný senzor a na drátky přiletoval termistor z elektrokrámu (pár Kč) tuším 10 kOhm.Fungovalo to bezvadně,jen termistor je "kapka" a tak nevlezl třeba mezi chladič a čip,jako original,ale já tím měřil teplotu mezi žebry co nejblíž k základně,takže mi posloužil i tak.
Odpor jsem naměřil z originálu,aby byl monitorovací software co nejpřesnější,celý to vypadalo takhle:
http://i.imagehost.org/0202/sensor.jpg
Kablík by neměl být problém,konektor taky (ideál ze starého casu od front panelu,ale dá se to i koupit v elektrokrámě) a termistor připájíš i trafopájkou.
Hanzales
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hanzales »

Dik moc pane :wink: Asi si to budu muset nakonec stejně "smontovat", pod GPU to asi nevecpu, ale na RAMky se to asi šikne až budou 4 vedle sebe nacpané a budou se taky taktit "o)
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Rádo se stalo,jinak já kupoval tadyhle,protože to mám v místě - linky na součástky,co by tě mohly zajímat:
http://www.ezk.cz/konektory_miniaturni_pocitacove.htm

http://www.ezk.cz/termistory.htm
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“