REDSTAR rs - 502 black

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Nortik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

REDSTAR rs - 502 black

Příspěvek od Nortik »

Zdravím přečetl jsem si pár komentářů od několika výrobců 5.1.

Já jsem si koupil zrovna tyhle :( a co jsem se dočetl moc jsem si nepomohl :o četl jsem recenze někde jinde a tam si to chválili dokonce jsem Koukal aji na video kde jsou dopodrobna rozebrané + a -

Ale moje otázka zní nejsem nějak moc zkušený v téhle oblasti co se týče zvuku atd.. reproduktorů
tak se obracím sem.
Včera jsem si je zapojil nastavil ve zvukové kartě (Realtek ALC889A –integrovaná) vše mi funguje.Ale nezdají se mi zadní zvuk v satelitech.Je tichý bez hlasu jenom zvuk ještě to balancuje chrčí to,šumí jednou hlasitěji pak zase tišeji je to pravidelné.Zkoušel jsem to u hudby,her,filmu atd.. pořád to samé.Taky jsem to zkusil přehodit a dát to jako že zadní satelity hrajou ve předu a je to samé.V satelitech to asi nebude protože v nastavení (Konfigurace reproduktorů) a tak jak se to ukazuje tak to aji hraje.Nejsou třeba kodeky,ovladač spatné/ý. Tudíž moje otázka zní je to normální u 5.1 nebo to je porucha v subwoferu v konektorech.Já jsem si myslel, že to ve všech 4 satelitech to bude hrát stejně + centr a subwoofer.

Pokud je někde jinde chyba děkuji za odpověď a názory.

A nebo doporučit jinačí sestavu v rozmezí 3000-4000 tisíc
Vexfalard
Nováček
Nováček

Re: REDSTAR rs - 502 black

Příspěvek od Vexfalard »

Když přepneš na stereo vstup dělají to taky? Pokud ano, tak reklamace. Pokud ne, tak si pohraj s nastavením. K RS-502 ti doporučím vyměnit si kabeláž. Když jim dáš kvalitní měděnou, tak to bude lepší. Já osobně jsem ještě měnil vycpávku v subwoferu. RS-502 mám na filmy a hry (na hudbu fakt moc nejsou :)). Za tu cenu na tohle použití stačí.
Home office: PC: MB: ASUS P8P67; CPU Intel Core i5 2500k; RAM: Kingston HyperX Genesis Grey 16GB; GPU: AMD Radeon 6950@6970; Storage: INTEL 320 120GB SSD + Samsung SpinPoint EcoGreen F4 2TB; PSU: SEASONIC X-760; Case: Fractal Design DEFINE R3 Pearl Black; Monitor: DELL U3011 + 2x DELL P2011H; KB + mouse: Logitech K800 + Logitech Performance MX
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Normální to rozhodně není.
Joo ta marketingová masírka a komentáře nekompetentních lidí jsou opravdu kvalitní vodítko k rozhodování. Vím že za to nemůžeš, ale jen jsem viděl nadpis threadu, věděl jsem, že jdu řešit PROBLÉM. Stejně tak to platí třeba pro Acer :-) Na reference si choď po rozmyšlení financí (vždycky je potřeba na běžného uživatele hodně moc peněz. Alespoň relativně...) k profíkům. Tzn Audioweb.cz,Repromania.net,Prodance.cz-konference. Na reference si choď také tam, kde si je můžeš sám tvořit - tedy aparát poslechnout. Když to kupuješ jak rohlíky v Tescu, tak se nemůžeš divit, že to někdy nedopadne.

Potěším tě ale mírně správou, že ať bys vybral co bys, asi bys v téhle ceně nikdy nedopadl moc dobře. Doporučuju připlatit na dražší modely Logitech, jenže dnes se koukám prodávají jen ty šílené "digital", které mají cenu přemrštěně vysoko, oproti klasice (8-9000Kč vs 5000Kč)
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Nortik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nortik »

Vexfalard píše:Když přepneš na stereo vstup dělají to taky? Pokud ano, tak reklamace. Pokud ne, tak si pohraj s nastavením. K RS-502 ti doporučím vyměnit si kabeláž. Když jim dáš kvalitní měděnou, tak to bude lepší. Já osobně jsem ještě měnil vycpávku v subwoferu. RS-502 mám na filmy a hry (na hudbu fakt moc nejsou :)). Za tu cenu na tohle použití stačí.
Nevím dal jsem v nastavení (Stereo) a jede mi to jenom na 2 bedny a to přední ;) musím tam být 5.1 víz foto.
Jinak mě napadlo,že to asi budou vadné konektory v subwoferu,protože přehození kabelů nic nevyřeší jenom další investice a úplně zbytečná.

Jinak děkuji za radu reklamace to jistí.
No já jsem ještě zvažoval mezi
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 5000000B7F
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 5000000HZB

ty Geniusi se mi moc nelíbí jsou hnědé.

Jo jinak coment na crashPC tyhle jsou goot
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 50000006DV
ale cena strašně šokujicí max 5 tisíc bych byl ještě ochoten dát, ale tolik fakt ne ;)

Jinak díky za radu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nortiku, ač to není psané, je to ta verze digital, o které jsem psal, že to zbytečně prodražuje. Kdybys sehnal original, opravdu to kolem 5000Kč bude, a bude to řádově někde jinde, než ty šídítka od geniusu a Redstaru - tedy ono to zas tak moc lépe hrát nebude.Obstojně na tom hraje jenom ten subwoofer, ale bude to mnohem slušnější, kvalitnější, bezpečnější atd řešení.....
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
Vexfalard
Nováček
Nováček

Příspěvek od Vexfalard »

Nemyslel jsem tohle stereo, myslel jsem stereo vstup na subwooferu. Pak ovladačem přepneš input na 2.0. Mělo by to jet ze všech.
Home office: PC: MB: ASUS P8P67; CPU Intel Core i5 2500k; RAM: Kingston HyperX Genesis Grey 16GB; GPU: AMD Radeon 6950@6970; Storage: INTEL 320 120GB SSD + Samsung SpinPoint EcoGreen F4 2TB; PSU: SEASONIC X-760; Case: Fractal Design DEFINE R3 Pearl Black; Monitor: DELL U3011 + 2x DELL P2011H; KB + mouse: Logitech K800 + Logitech Performance MX
Nortik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nortik »

no mam to porad zaple na 5.1 INPUT me svití ;) když ho vypnu tak nehraje nic ;) nevim mozna mam špatně zapojenou kabelaž ;) ale zapojoval jsem to podle toho plánku :) v balení tak nwm co stím
kernel
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kernel »

Nortik píše:Zdravím přečetl jsem si pár komentářů od několika výrobců 5.1.

Já jsem si koupil zrovna tyhle :( a co jsem se dočetl moc jsem si nepomohl :o četl jsem recenze někde jinde a tam si to chválili dokonce jsem Koukal aji na video kde jsou dopodrobna rozebrané + a -

A
Nemám je, četl jsem toho dost a Just Fucking Google It. Nezajímají mne jako repro, ale jako studijní materiál.
Skrytá, placená reklama. Hodnocení 50/50. Hodnotit zvuk, je stejně jednoduché jako věštit z křišťálové koule(ale ta nemá brum na 3 metry). V tisku je to výplň mezi reklamou a to skrytou reklamou, na webu zas SEO.

Co stím? Zavřít oči a na něco kliknou. V ceně mezi X-Y nebude takový rozdíl.
Student pařící COD a má vše jen v černé lesklé nemůže chtít Bang&Olufsen za litr.
Knowledge is our currency.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“