Zavodneni Gejmerova okruhu

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

gejmer
Začátečník
Začátečník

Zavodneni Gejmerova okruhu

Příspěvek od gejmer »

Woyto aby sis zase nerýpnul,že?!Podle mě jsi hlavně teoretik.
Toho času jsem měl bloky uplně všude,na NB,SB,CPU,2xVGA,Ramky a asi 3m hadic..
Jo a expu mam Cape Coolplex PRO 500mml.Takže se měj 8)

//Woyta
Vydeleno z treadu o vyberu komponentu.
Prispevky navazuji na obsah teto strany.
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... start=1260
Par dni to tu necham. pote vse poputuje na smetiste.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Příspěvek od Woyta »

Takze mam PC plne teorie vid? Minimalne po ctvrte a chysta se dalsi kolo.
A o rejpani bych z tve strany pomlcel. Viz tread o kapalinach.

Okruh se navrhuje tak aby sel snadno odvzdusnit a i vypustit.
A jak vidi praxi s druhym zdrojem aplikuje vice lidi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Woyta píše:A jak vidi praxi s druhym zdrojem aplikuje vice lidi.
No však jo,to jsem měl taky na mysli.
Nevim proč jsi to pochopil jinak.To zapojení pinů jsem postl jen aby to pochopil jak to propojit.
PS:Jak kdo ke mně,tak já k němu ;-)
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Tak zavodnovani okruhu pomoci druheho zdroje beru uz jako samozrejmost.
Sve pc mam celkem rad a obcas se proste neco po**re, takze nemit desku a dalsi komponenty pod proudem je vyhoda.
Navic mam dve cerpadla v serii, takze zavodnovani je docela zabavne. Ted se chysta dalsi predelavka.
Jinak Woyta toho vi o chlazeni fakt hodne a neni to jen teoretik, tak zbytecne neprud :P
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Ladin píše:Prosim? :shock:
Az si pri netesnosti nektereho z bloku vytopi zaple pc, jiste ti velmi mile podekuje.
Leak test se nedela pro prdel. Me to zachranilo 9800 GTX, takze zbytecnost to neni.
ale prosimte :roll:

je jasne, ze pri tom napousteni musis kontrolovat, jestli nekde neco netece, ale opravdu souhlasim s woytou...uplne bohate staci nalejt vodu, pockat co se napusti, pak dolejt, zapnout PC a dolejvat...opravdu to neni zadny strasny problem...aby NOVY blok tekl, to se nam stane tak u jednoho prodaneho kusu za rok a i to je vetsinou jen ze to trosku kape, takze casu vypnout PC je hromada...

edit: nehlede na to, ze cerstve zapnute PC nejde na 100% tepelneho vykonu, nehlede na to, ze pokud ti cerpadlo nenatahne vodu okamzite po naliti vody do expanzky tak mas asi blbe udelanej okruh a mas tam nekde problem (to je na gejmera)... :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

MaWa píše:...nehlede na to, ze pokud ti cerpadlo nenatahne vodu okamzite po naliti vody do expanzky tak mas asi blbe udelanej okruh a mas tam nekde problem (to je na gejmera)... :wink:
Okruh mi navrhoval p. Jan Šuster přímo od Vás z webu Alphacool :-D
Je to 2roky zpět.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ale ten ti jen navrhl dily.
Hadice a umisteni component jsi resil sam. A tady je zakopanej pes.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Navrhovali mi všechno včetně pořadí zapojení komponent.
Ale je to už fuck,byl to jen malý problém při prvním spuštění.Už si to ani pořádně nepamatuju po takové době.
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Woyta píše:.. A tady je zakopanej pes.
Možná už vim kde byl ten pes zakopanej :P
Mora je obrovský radiátor a vcucne 1l kapaliny jako prt! No a když jsem plnil okruh tak se i tak stalo a já jen čuměl jak péro na prázdnou expanzku :shock:
Pak jsem měl jen poloprázdnej okruh,někde byla voda a někde jen vzduch.Nejspíš proto to pak nemohlo natáhnout vodu a nešlo mi to hned odvzdušnit.
Co myslíš?
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ze neumis prubezne dolevat vodu do expy pri plneni okruhu. Pak mas pred cerpadlem bublinu a nechce to nasavat.

gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Hele bylo mi doporučeno (samozřejmě opět na Alphacool :angry2: :devil: ) že stačí na Moru 1l kapaliny a tak jsem měl připravenej pouze ten 1l a předpokládal,že bude stačit :!:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

gejmer píše:Hele bylo mi doporučeno (samozřejmě opět na Alphacool :angry2: :devil: ) že stačí na Moru 1l kapaliny a tak jsem měl připravenej pouze ten 1l a předpokládal,že bude stačit :!:
opravdu silne pochybuju ze bysme ti poradili ze staci 1 litr kapaliny na moru. nevim, mozny je vsechno, ale uz dlouho pred datumem tvoji faktury jsme (alespon co se divam do systemu na emaily) radili vsem zakaznikum ze na moru to chce dva litry, respektive cca litr a pul. tvoje maily bohuzel najit nemuzu, takze nevim, pokud jsme ti fakt rikali ze staci litr, tak se omlouvam, ale neni mi jasny proc by to tak bylo :?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Datum nákupu červenec 2008 :wink:
Upozorňoval jsem pak,že 1l nestačí a následně jste u produktu doplnili upozornění,že samotný radiátor má obsah přes 1l.
Pořád upozrňuju na nutnost recenzovat produkty pro vodní chlazení,ale většina lidí je chytrých jak rádio a nepokládá to za potřebné. :wink:
Alphacool píše:Za velmi příznivou cenu dokáže tento radiátor nabídnout maximální možný výkon, schopný "levou zadní" uchladit jakýkoliv dnešní high-end systém
Hmm tak to je opravdu marketingový superblábol a bez ventilátorů to prostě nejde,výkoný systém to neuchladí!
Potvrdila to i recenze na CTTL.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Nevim na co si furt stezujes. Mora vykonna je a taky restriktivni, nevim kdo kdysi tvrdil opak :roll:
Navic teplotni testy tam nejsou a resilo se toho o ni vic nez dost...
To ze veris tomu co ti kdo udajne rekne a nedokazals si sam poradne navrnout okruh, navic ti nedoslo ze velkej rad + bloky + hadice + expa asi bude potrebovat vic jak litr kapaliny je proste jen tvuj problem a o necem to vypovida.
A ze je malo testu? Tak taky prispej k osvete.
Pokud budu mit neco zajimaveho, tak to zas rad na testy zapujcim.

Kdysi jsem taky vedel o vodnim chlazeni uplny h*vno, ale nehazim to na druhy :lol:
EDIT//No pro tvuj klid, v prubehu ledna, napojim moru a uvidime jake budou teploty pri pasivnim provozu s PII 940 na 3,7Ghz a gtx275. Bloky na vsem, krome hdd.
Stejne budu prechazet na i7, takze prekopani vodnika se proste nevyhnu. OK?
Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život. Čínské (výstižné) přísloví
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

gejmer píše:Hmm tak to je opravdu marketingový superblábol a bez ventilátorů to prostě nejde,výkoný systém to neuchladí!
Potvrdila to i recenze na CTTL.
minimalne jednou za mesic stavime sestavu ala i7 (drive q6600 apod) + dvoucipova grafika (GTX295, 4870 X2, 5970) kterou MO-RA PRO uchladi bez problemu pasivne bez jedineho ventilatoru s tim, ze samozrejme z boku te mory nesmi byt zadna prekazka, aby mohlo teplo jit pryc a nesmi to byt u topeni. a jsou to sestavy, ktere bezi cely den...pred den bezna prace, vecer gamesy...a ani s jednou z tech sestav nebyl nikdy problem. ano, nejsou tam krasne teploty, ale stale lepsi nez s BOX chladicem a dual slot chladicem na VGA a tem zakaznikum nejde o teploty, ale o to, ze maji v PC jeden ventilator a to ten ve zdroji, a pritom maji super high end sestavu...kterou neslysi. takze ANO, mo-ra 2 pro uchladi to co je tam napsano :!:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Ladin píše:To ze veris tomu co ti kdo udajne rekne a nedokazals si sam poradne navrnout okruh, navic ti nedoslo ze velkej rad + bloky + hadice + expa asi bude potrebovat vic jak litr kapaliny je proste jen tvuj problem a o necem to vypovida.
Doporučil p. Jan Šuster z Alphacool.Bylo jasně řečeno,že 1l stačí!

Ano sám jsem si okruh navrhnout nedokázal,protože jsem prvně nevěděl jak,nevim co ja na tom nepochopitelnýho a nemam problém to přiznat 8)
Žádný učený z nebe nespadl.

Můj problém byl v tom,že jsem měl při prvnim spuštění bublinu před čerpadlem.
Došlo k tomu tak,že jsem neměl připraveno víc než 1l kapaliny.
Naposledy upravil(a) gejmer dne pát 18. pro 2009, 16:09, celkem upraveno 1 x.
Ladin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladin »

Za prvy nejsem chlapecek :) Ucenej jsem taky z nebe nespad, ale ten mozek, co mam v hlave taky pouzivam :-D
Komu bys mel verit vice? No svymu rozumu... Je blby ze se spletli, ale stane se.
Nezda se Ti, ze to resis trochu pozde?
Zavzdusneny cepadlo jsem uz taky parkrat mel a neni to nic hroznyho, pokud zavodnujes pri vyplym pc.
Mam dva laingy v serii, takze se zavzdusni celkem snadno.
Vyhoda destilky je, ze se prodava ve 3-5L kanystrech :)
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

MaWa píše:
gejmer píše:Hmm tak to je opravdu marketingový superblábol a bez ventilátorů to prostě nejde,výkoný systém to neuchladí!..
minimalne jednou za mesic stavime sestavu ala i7 (drive q6600 apod) + dvoucipova grafika (GTX295, 4870 X2, 5970) kterou MO-RA PRO uchladi bez problemu pasivne bez jedineho ventilatoru..
Asi jsem špatně formuloval svoji myšlenku.
Není to tak dávno co u Mory bylo jen:
Alphacool píše:Za velmi příznivou cenu dokáže tento radiátor nabídnout maximální možný výkon, schopný "levou zadní" uchladit jakýkoliv dnešní high-end systém.
Tedy z toho člověk pochopil,že zvládne naprosto cokoliv.
Až teprve nedávno jste popis upravili.

Ty konfigurace co montujete to nejspíš uchladí v tom dávám za pravdu.

Kdysi jsem zkusmo vypnul ventilátory a za chvíli byl radiátor dost teplý,tak jsem toho okamžitě nechal.
Ale s 4x Noctua na 800RPM byl opravdu jako led :!:
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Ladin píše:Za prvy nejsem chlapecek :) Ucenej jsem taky z nebe nespad, ale ten mozek, co mam v hlave taky pouzivam :-D
Komu bys mel verit vice? No svymu rozumu... Je blby ze se spletli, ale stane se.
Nezda se Ti, ze to resis trochu pozde?
Zavzdusneny cepadlo jsem uz taky parkrat mel a neni to nic hroznyho, pokud zavodnujes pri vyplym pc.
Mam dva laingy v serii, takze se zavzdusni celkem snadno.
Vyhoda destilky je, ze se prodava ve 3-5L kanystrech :)
Dobře,dobře už jsem vychlad.(minulý příspěvek editnu)
Já bych to neřešil,jen jsem uvedl jaký jsem měl problém při prvním spuštění okruhu a že je tedy dobré okruh zavodnovat při vypnutém PC.Na čemž jsme se snad shodli.
No a pak se toho ostatní chytli,no.

Já taky nikomu nic nezazlívám,že se spletl..
Je těžké radit,když informací je málo a v roce 2008 si myslím,že moru mělo z Alphacool naprosto minimum lidí,jestli vůbec někdo!(Však chvíli před tím to byl ještě nějakej Casemoding.cz nebo co vlastně..)
Pokud vím tak ani výrobce tam nemá nějak moc informací.

Ty třeba používáš destilku,ale třeba já mám rád,když je PC "živé" a používám UV senzitivní kapaliny,tedy hotové směsi.
Ty se bohužel prodávají po 1l balení.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zavodneni Gejmerova okruhu

Příspěvek od Woyta »

Omyl.
Pouzivam destilku a samotnou UV barvu od Aquacomputeru do vody prilevam.

Toto bylo vydeleno jako OT z treadu o vyberu komponent. Chvili vas necham diskutovat a pak to pujde na smetak.

Odpovědět

Zpět na „Voda“