Psaní článků s obrázky - PHP

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Psaní článků s obrázky - PHP

Příspěvek od arxeiss »

Taťka mi řekl ať mu udělám web který bude vypadat jako http://www.heraeus-kulzer.pl je to ta samá firma, a já potřebuju v administraci přidávání produktů ale to je text a obrázek apod... jako zde http://www.heraeus-kulzer.pl/venus-komp ... ,0,pl.html problém je že nevím jak to efektivně udělat.

Nejlepší by bylo kdyby byla textarea a tlačítko vložit obrázek to by se zmáčklo vyskočil by formulář na nahrání obrázků by se vybral on by se nahrál a do textarey se vložil nějaký BB tag na ten obrázek, problém je že toto by se muselo řešit přes AJAX a ten já jaksi neovládám. Zatím jsem se nedostal ani k jQuery což mě trochu štve.

Nebo druhá možnost mě teď napadla, že se to nenahraje hned, ale až při potvrzení, ale může být ve formuláři který má enctype="multipart/form-data" aji textarea s textem a jěště pár radiobuttonu checkboxu apod? To mě teď napadlo a bylo by to řešení, ale nevím jestli je to možné.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
KapaCZ
Začátečník
Začátečník

Re: Psaní článků s obrázky - PHP

Příspěvek od KapaCZ »

To co hledáš má tento RS:
http://rs.reality-show.net/

Tak se zkus inspirovat.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Stáhnul jsem to ale nějak to nevidím. Jako je tam vložení obrázku, ale to už musí být upnutý na tom serveru, tomu já se chci vyhnout. Prostě budeš psát, klikneš na to vložení obrázku, vyskočí ti input vybereš obrázek z tvého PC a on se upne.

Edit:\\ Např je to na Avizu, tam vybereš obrázek a on se nahraje
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

ja to riesim tak, ze mam nad textareou link vlozit obrazok, pomocou ktoreho vytvorim nove okno (javascript) o rozliseni 640x480, v nom si vypisem vsetky adresare z obrazkami a z databazy nacitam potrebne udaje o danom obrazku, mam to tam aj strankovane. Mozem ti poslat zdrojak na mail, ak chces, ale este to nie je dorobene.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Jenomže já potřebuju ho teprve uploadovat :!: Kdyby byl upnutý tak to udělám taky, ale já potřebuju něco jako kliknu na Přidat Obrázek, vyjede ti okno jako když chceš něco upnout na jakýkoli server prostě input type="file" vybereš obrázek, on se ti nahraje na server a potom se vloží do textarey bbcode.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Však...

Otevřeš nové okno s formem na upload

To po uploadnutí zavolá něco jako:

window.opener.mojeTextarea.value += "[png]http://domena.cz/mujvygenerovanyimg.png[/png]";
window.close();

a hotovo ne?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Týjo, tak jsem si vzpomněl, že jsem kdysi dávno (podle dumpu MySQL to je prosinec 2007, ale ukončil jsem ho ještě dřív :D) dělal takový malý RS, který uměl kamkoliv do článku přidat jakýkoliv soubor ke stažení (s uploadem na server) apod... Pokud si projdeš zdrojáky, tak to poznáš sám, jsou tam dokonce různé úrovně uživatelů (redaktor, korektor, zástupce šéfredaktora, šéfredaktor, admin, ??) atd, prostě částečně to fungovalo než mě to přestalo bavit.

Pokud se ti to bude hodit, tak se prohrabej zdrojákama, teoreticky i ten celý miniprojekt tak trochu funguje (ne kompletně), ale spíš se mi povedlo rozhodit kódování (utf8 vs iso8859-2 vs cp1250) :D

jestli jsem tam nechal někde heslo tak ho pls smaž, zapomeň a napiš mi to, díky :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Teď jsem nepochopil jak jsi to myslel. Tam je už udělané to co jsi mi říkal, že se otevře nové okno, vybereš soubor on se nahraje a pak to vrátí do textarey ten kód?

Jelikož JS mi nic neříká tak se ptám

Kód: Vybrat vše

var newwindow;
function poptastic(url)
{
	newwindow=window.open(url,'name','height=400,width=200');
	if (window.focus) {newwindow.focus()}
}
Toto jsem našel, window.open chápu, ale nějak nechápu ten druhý řádek. if(window.focus)...
přece pokud je window.focus == true tak mu nemusím znova přiřazovat focus to newwindow.focus()
a jěště k tomu tvojemu můžu napsat

window.opener.forms['jmeno'].element['jmeno'].value = "";
vím že je to zdlouhavé ale já si na to zvykl vypisovat form['']... to window.opener asi znamená ze kterého okna to bylo otevřeno že.

A jěště jak můžu kontrolovat aby to nové okno se neotevřelo od nikud jinud než z toho jednoho ze kterého to bud volat tlačítko? Ať uživatel nemůže zapsat url toho okna do adresy a nahrávat, samozřejmě to bude ošetřené přihlášením, ale i tak.
bubanek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od bubanek »

if (window.focus) {newwindow.focus()}
Oprava: aby se po otevření zaktivnilo to nové okno, u někoho to nemusí fungovat hned :)
taková pojistka, Ondra je chytrej 8-)
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

Nechci nic namítat proti Ondrovi, je hodně dobrý, nechápu kaj se to všechno naučil, když jsem stáhl ten jeho RS tak jsem to hned zavřel bo tomu prd rozumím :oops: ale toto jsem našel někde na netu.
Ale kdybych to dal do cyklu, tak to okno nepůjde dát do pozadí da? Což je ale na hovno, teda v mojem případě.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Když se podíváš v tom mém RS (opakuji, 2 roky starý, neberte si z něj příklad, drtivá většina věcí by šla napsat jednodušeji) na admistraci tak tam uvidíš při psaní nového článku "Přidat nový soubor" -> vyskočí popup s uploadem -> odešleš a zpět do kódu ti to vrátí bbcode na stažení :).

arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arxeiss »

arxeiss píše: a jěště k tomu tvojemu můžu napsat

window.opener.forms['jmeno'].element['jmeno'].value = "";
Tak v BBCode PCTF fora jsem našel že by to mělo být
window.opener.document.forms['jmeno'].element['jmeno'].value = "";
Tak jak?
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“