Normostrany - Word atp.

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Vahisht
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Normostrany - Word atp.

Příspěvek od Vahisht »

Zdravím,
měl bych prosbu: za několik týdnů mám mít napsanou esej. Esej to nemusí být zrovna rozsáhlá, profesor nám zadal minimálně jednu normostranu. A to je můj kámen úrazu. Neví někdo, jak se dá ve wordu (popřípadě jiném textovém editoru, můj pc disponuje širokou škálou programů) nastavit normostrana? Tzn.: 60 znaků na řádek, 30 řádek na jednu stránku. Hledal jsem v novém wordu, ale něco, čím by se to dalo provést, jsem nenašel. Prosím, poraďtě :)
Mé články a recenze naleznete na mé stránce:
http://www.vahisht.nhx.cz
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Normostrany - Word atp.

Příspěvek od Slezman »

normostrana je 1800 znaků. Používej arial nebo times 11 b., řádkování 1,5 (tak je většina diplomek) a počet znaků si kontroluj wordem, je vidět těsně po otevření vlevo dole, nebo v souhrnných informacích o dokumentu (pravým klik ve win). Imho se ti to nemusí vejít na jednu "normostranu", ale rozsah textu musí normostraně odpovídat (tedy počtem znaků = znaků + mezer). Tak bych to udělal já.

Doplnění Wiki:
"...počet normostran získat mnohem jednodušeji zobrazením počtu znaků celého textu včetně mezer a jejich vydělením číslem 1800. Např. v populární aplikaci Microsoft Word jde o položku Počet znaků (včetně mezer) v menu Nástroje (totéž platí pro aplikaci OpenOffice.org Writer)

//v těch podělanejch 2007 jsem to nenašel :evil: , ale jak řikam, po otevření vlevo dole.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“