Nefunguje boot windows z hdd

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
eee5
Nováček
Nováček

Nefunguje boot windows z hdd

Příspěvek od eee5 »

Zdar mam mensi problem, jedno PC kde je 160GB HDD (Seagate Barracuda ST3160815AS - 160GB SATA II) jsem vcera restartoval, ale po restartu uz nejde nabootovat windows, vzdycky kdyz vyberu jednu z moznoti (mam vic systemu na jednom hdd) tak se PC sekne a nic nedela, zkousel jsem nabootovat live CD linuxu, to nahraje zakladni ovladace do pameti a pak taky zamrzne, nouzovy rezim win taky pri startu zamrzne, pritom kdyz HDD pripojim na jine PC, normalne funguje a soubory prohlizim ale kdyz ho chci nabootovat tak to udela to same. Zkousel jsem Error Scan v HD tune a vsechny bloky jsou podle nej v poradku. Prosim poradte, diky.
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje boot windows z hdd

Příspěvek od arxeiss »

Se mi jednou stalo, po restartu ale zmizelo 200GB dat. Prostě jakoby se ztratily hlavičky souborů, tam se ti možná ztratila nějaká ta hlavička systémového souboru. Na jiném PC udělej zálohu, zkus z CD OS vybrat Opravit a pokud nepomůže tak reinstal OS.
Možná je i jiná možnost, ale žádná mě nenapadla
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
eee5
Nováček
Nováček

Příspěvek od eee5 »

no format a reinstal me taky napadl jenze ted nemam kam data zalohovat, kazdopadne diky za radu ale raci bych potreboval pokud mozno reseni co neodpravy vsechna data na HDD
eee5
Nováček
Nováček

Příspěvek od eee5 »

tak jsem vyzkousel z recovery console fixboot i fixmbr, i chkdsk, ten napsal ze nejmene na jednom svazku je chyba, kazdopadne PC dela porad to same
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“