zostava
i5 750
ATI ASUS 4870 1 GB
4 GB RAM DDR3 1333/CL7
HDD WD 320 GB/7200/16 MB Cache
MB Gigabyte P55-UD3R
Zdroj Forton 500 W
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

ano ovladace mam najnovsie.Skusil som aj starsie.Hm ,ziadny rozdiel.Stratos píše:nastav AHCI a pak preinstaluj. Skousel si nejnovejsi ovladace na grafiku?
Kartu mam v slote PCIEx16 a skusana bola aj na inom PC.Tam obcas v zatazi zvykla padnut.V tejto novej zostave nepada.Zostava je nova,ma par tyzdnov a okrem W7 na nej iny OS nebol.AHCI som nastavil a OS preinstaloval,ale Bios mi teraz HDD nezobrazi.Pred tym som mal nazov disku a moznost menit nastavenia na IDE,RAID,AHCI.Teraz tam nie je nic,ale vsetko ide,system sa mi zda trochu rychlejsi a disk tichsi,ale sekanie hier nezmizlo.Je to presne to iste ako pred tym.Teraz je v Biose vsetko na default nastaveni.Nic nema na to sekanie vplyv.Nechapem to...cursedslayer píše:Ještě mě napadla jedna věc. Zkusil jste tu grafickou kartu v jiném počítači? A ještě jedna...dost blbá otázka...máte grafickou kartu ve slotu, který umí PCI-Ex 16x? Neznám přesně základní desku, ale některé mají druhý slot a ten umí např. jen PCI-Ex 4x. Dá se to zjistit v CPU-Z nebo GPU-Z. Oba píší v jakém režimu jede grafika. Jinak už mě toho moc nenapadá, to už by člověk musel vidět.Imho ANO, Windows je třeba přeinstalovat po přepnutí do AHCI...bohužel. Jo a z popisu jsem přesně nepochopil, zda jste na tomhle PC měl i XP nebo Visty a nebo je to nová sestava rovnou se 7ma.

uz ma to tiez napadlo,ale velmi sa mi do toho nechceMichael24 píše:A nemáš možnost vyzkoušet třeba XP? Možná je to kravina, ale....
mam 2 karty.4830 a 4870...4830-ku uz nepouzivam ale vyskusal som ju a hry sa sekaju tak ci tak,takze kartu mozem vylucit.Napadlo ma nemohol by to byt nejaky proces,sluzba spustena,len neviem ako na procesy,ako zistit ktory mozem vypnut a ktory nie.I ked to sa mi zda blbost kedze mam cistu instalacku W7.Ked to zhrniem tak Karta Ok,RAM Ok,HDD OK,ostava uz len CPU a zakladna doska.cursedslayer píše:Jestli máš možnost do PC dát jinou ATInu (pro přesnější vyloučení problému), udělej to. To že na jiném počítači karta padá a na tvém se chová podivně není podle mě OK.