W7 plus ATI 4870,sekanie pri hrach

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

marcelus
Začátečník
Začátečník

W7 plus ATI 4870,sekanie pri hrach

Příspěvek od marcelus »

Zdravim.Tento problem riesim uz aj na inom fore na inej stranke ale zda sa ze sa nepohnem z miesta tak skusam stastie tu :) Ide o to ze odkedy som presiel na W7 hry sa mi sekaju.Stava sa to hlavne na zaciatku ako hru spustim a trva to asi 10 sekund.Potom uz hra ide normalne az do dalsieho loadingu alebo animacky.Pokial je animacia vo forme klasickeho videa tak ide vsetko ok ale akonahle sa jedna o animaciu enginovu tak obraz sa tiez niekolkokrat sekne a potom uz ide dalej.V inych hrach napriklad ked sa respawnuju protivnici tak zakazdym sa hra trochu sekne.Je to dost neprijemne a neda sa tak poriadne nic zahrat.ale ked cast v ktorej to sekalo zopakujem tak na druhy krat uz ide vsetko plynulo.Ovladace mam najnovsie,preinstaloval som ich niekolkokrat.Rovnako aj Win som par krat preinstaloval.Vyskusal som 32 aj 64 bit verziu ale bez zmeny.Nic sa neprehrieva a nic nie je pretaktovane.PC som si skladal sam tak mozno som niekde urobil chybu,ale kde netusim.
zostava
i5 750
ATI ASUS 4870 1 GB
4 GB RAM DDR3 1333/CL7
HDD WD 320 GB/7200/16 MB Cache
MB Gigabyte P55-UD3R
Zdroj Forton 500 W
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: W7 plus ATI 4870,sekanie pri hrach

Příspěvek od beardie »

asi disk, memtest pamati?
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

okrem mojich pamati mam k dispozicii dalsich 4 gb od kamosa.Skusal som aj tie ale bez vysledku,ale pamate mozem zrejme vylucit.HDD aj mna napadol.Cim ho skontrolujem najlepsie?
CPU/ i7 4770 3,9 Ghz, GPU/MSI GTX 1070 Gaming, RAM/Kingston 16 GB DDR3 2133 Mhz,Enermax Platimax 750 W, DELL U2515h 2560x1440, Win 7 64 bit
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

najlepsie inym diskom
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

tak HDD som vcera vymenil.Preinstaloval OS.Vsetko updatol aktualnymi ovladacmi ale hry sa sekaju stale.Vsimol som si este taku vec ze ak su v hre zapnute titulky tak vzdy ked nabehnu na obrazovku sa hra tiez nepatrne sekne,alebo v RTS ked prechadzam kurzorom cez mapu a narazim na nejaky predmet jednotku atd s popisom tak sa mi to tiez sekne hned ako sa popis objavi.Uz naozaj neviem ako to vyriesit :(
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od filipdostal »

Tento problem mam taky....ale porat newim jak ho vyresit..
cursedslayer
Nováček
Nováček

Příspěvek od cursedslayer »

Přeinstaloval si i ovladače od chipsetu ze stránek Intelu? A taky bych ještě zkusil BIOS. Na stránkách Gigabyte je nějaký nový. Sice píšou že přidává jenom nové procesory, ale člověk nikdy neví...obzvlášť u nové platformy. Máš v BIOSu u disku nastavený režim pro SATA AHCI, IDE, Legacy? V téhle době by jsi měl mít už jenom AHCI. Vážně to ale vypadá na to, že nestíhá disk nakrmit systém datama. Zkus třeba i nový BIOS a nechat ho v defaultu, nastavit jenom základní věci potřebné pro boot.
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Tak updatol som aj Bios,ale stale bez zmeny.V biose mam u HDD nastavene IDE...ked to chcem prehodit na AHCI tak mi Win nenabehne,takze asi treba najprv prehodit na AHCI a potom nanovo preinstalovat Win?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nastav AHCI a pak preinstaluj. Skousel si nejnovejsi ovladace na grafiku?
cursedslayer
Nováček
Nováček

Ještě mě napadla jedna věc. Zkusil jste tu grafickou kartu v jiném počítači? A ještě jedna...dost blbá otázka...máte grafickou kartu ve slotu, který umí PCI-Ex 16x? Neznám přesně základní desku, ale některé mají druhý slot a ten umí např. jen PCI-Ex 4x. Dá se to zjistit v CPU-Z nebo GPU-Z. Oba píší v jakém režimu jede grafika. Jinak už mě toho moc nenapadá, to už by člověk musel vidět. :) Imho ANO, Windows je třeba přeinstalovat po přepnutí do AHCI...bohužel. Jo a z popisu jsem přesně nepochopil, zda jste na tomhle PC měl i XP nebo Visty a nebo je to nová sestava rovnou se 7ma.
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Stratos píše:nastav AHCI a pak preinstaluj. Skousel si nejnovejsi ovladace na grafiku?
ano ovladace mam najnovsie.Skusil som aj starsie.Hm ,ziadny rozdiel.
cursedslayer píše:Ještě mě napadla jedna věc. Zkusil jste tu grafickou kartu v jiném počítači? A ještě jedna...dost blbá otázka...máte grafickou kartu ve slotu, který umí PCI-Ex 16x? Neznám přesně základní desku, ale některé mají druhý slot a ten umí např. jen PCI-Ex 4x. Dá se to zjistit v CPU-Z nebo GPU-Z. Oba píší v jakém režimu jede grafika. Jinak už mě toho moc nenapadá, to už by člověk musel vidět. :) Imho ANO, Windows je třeba přeinstalovat po přepnutí do AHCI...bohužel. Jo a z popisu jsem přesně nepochopil, zda jste na tomhle PC měl i XP nebo Visty a nebo je to nová sestava rovnou se 7ma.
Kartu mam v slote PCIEx16 a skusana bola aj na inom PC.Tam obcas v zatazi zvykla padnut.V tejto novej zostave nepada.Zostava je nova,ma par tyzdnov a okrem W7 na nej iny OS nebol.AHCI som nastavil a OS preinstaloval,ale Bios mi teraz HDD nezobrazi.Pred tym som mal nazov disku a moznost menit nastavenia na IDE,RAID,AHCI.Teraz tam nie je nic,ale vsetko ide,system sa mi zda trochu rychlejsi a disk tichsi,ale sekanie hier nezmizlo.Je to presne to iste ako pred tym.Teraz je v Biose vsetko na default nastaveni.Nic nema na to sekanie vplyv.Nechapem to...
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

A nemáš možnost vyzkoušet třeba XP? Možná je to kravina, ale.... :)
cursedslayer
Nováček
Nováček

Jestli máš možnost do PC dát jinou ATInu (pro přesnější vyloučení problému), udělej to. To že na jiném počítači karta padá a na tvém se chová podivně není podle mě OK.
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

Michael24 píše:A nemáš možnost vyzkoušet třeba XP? Možná je to kravina, ale.... :)
uz ma to tiez napadlo,ale velmi sa mi do toho nechce :)
cursedslayer píše:Jestli máš možnost do PC dát jinou ATInu (pro přesnější vyloučení problému), udělej to. To že na jiném počítači karta padá a na tvém se chová podivně není podle mě OK.
mam 2 karty.4830 a 4870...4830-ku uz nepouzivam ale vyskusal som ju a hry sa sekaju tak ci tak,takze kartu mozem vylucit.Napadlo ma nemohol by to byt nejaky proces,sluzba spustena,len neviem ako na procesy,ako zistit ktory mozem vypnut a ktory nie.I ked to sa mi zda blbost kedze mam cistu instalacku W7.Ked to zhrniem tak Karta Ok,RAM Ok,HDD OK,ostava uz len CPU a zakladna doska.
cursedslayer
Nováček
Nováček

Tak jsem jen tak zběžně prolítnul net a nejsi jedinej kterýmu se chová systém s deskou Gigabyte pro i5 a ATI48xx. Ti ale popisují jiné "záhadnosti". :( Přitom když vymění grafiku za GeForce, jede bez problémů.
Možná máš prostě jenom pech a prostě se tyhle dva komponenty nemají rádi. Což se může stát a je to smůla. Nemusí to být ani problém celé řady Gigabyte s P55, může to být problém přímo tohohle kusu. To že by tohle dělal procesor se mi nezdá.
Sám jsem jednu takovou záhadnost řešil na své desce skoro rok, než jsem přišel na to, že za to může zkrátka vadná deska.
Já osobně bych takový problém řešil asi následovně (asi se Vám to nebude líbyt). Zavolal bych prodejci desky a lidsky se s ním domluvil, že máš ten a ten problém, jestli se můžeš stavit u nich na pobočce s PC a vyzkoušet to s jejich servisákem (třeba nebudete první kdo se jim ozval). Bude pak na nich a vaší domluvě, jestli se na něčem shodnete a bude to stravitelné pro Vás oba. Na úspěch reklamace desky bych moc nevsázel, pokud neblbne i s grafickou kartou zeleného výrobce. Snažil bych se jim tam na vlastní oči dokázat, že ten problém tu je a když ho uvidí, sami by mohli navrhnou jinou desku od Gigabyte, popřípadě jiný výrobce. Možná si to moc maluju, ale já jsem se při reklamacích zatím vždy nějak dohodnul.

Pane Filipe Dostále, máte také desku od Gigabyte?
filipdostal
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od filipdostal »

Ano desku mam Gigabyte GA-EP43-DS3

Moje sestava:
Windows 7 32 bit
C2D E7200 2.53 GHz
2 GB Ram ------chci dokoupit dalsi 2gb ram
ep43-ds3
Asus EAH5770
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

cursedslayer-zda sa ze inu moznost asi nemam.Dosku som kupoval cez e-shop,takze k predajcovi to mam dost od ruky,ale skusim im napisat a mozno sa s nimi nejako dohodnem.Myslim ze som skusil vsetko co sa dalo a za normalnych okolnosti by som uz problem urcite vyriesil.Inak Gigabyte ma dost chabu podporu.Z ovladacov co boli k doske fungoval jediny pod 64 bit OS a na ich strankach to je tiez slabota.Dam vediet ako som dopadol a hlavne v com bol problem :wink:
jungvoj
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od jungvoj »

odjeb okenácký media plajer včetně toho nesmyslo home,nebo pokud to najdeš,tak dej kill na proces něco jako :media plajer sharing network,ten najdeš i ve správci,......ono ten proces hledá nšjaké hlouposti,zvlášt po čerstvém instal řere to výkon,kupodivu to jaksi se ten proces spustí jen občas,má to i spojitost na WDMI,proto problém na ati,,,,,jinak je to problém ovladačů,korektní instal bych ti popsal ,pokud nepomůže výše uvedené,,,,,výstup máš HDMI neb jiný?
marcelus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marcelus »

windows media player som odstranil,ale ten proces som nenasiel ...nic to nepomohlo.Vystup mam DVI.
jungvoj
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od jungvoj »

výborně,podívej se do služeb,a zakaž tu službu se stejným názvem-nejlépe v msconfig,pak zakaž tuto a pak dej skrýt služby mrkfosoft,pak odškrtni vše kromě AMD external events utility a dej restart,,,,,ono záleží taky na tom,jestli se to korektně odinstalovalo to media plajer,tzn,včetně toho sharing,,,pak už zbývají ovladače,to ale v případě neuspěchu
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“