pretaktovani GMA 4500M

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
lanion
Nováček
Nováček

pretaktovani GMA 4500M

Příspěvek od lanion »

ydravim, chtel bych pretaktovat svoji grafickou kartu GMA 4500M. jeji vykon bohuzel odpovida jeji kvalite. Je tu moynost nejak pretaktovat na vyssi vykon, abych nemusel tech par her, co hraji hrat na velmi nizke detaily a uzivat si, aspon trochu z modernejsich her? CPU duo T6500, 4GB ram ... nejslabsi clanek je samozrejme grafika... bohuzel v dobe koupeje ntb, jsem se zapomel podivat i na grafickou kartu a cumel jsem na vse ostatni, tak bych to chtel nejakym zpusobem napravit... vite o necem? pokud jedina realna moznost, bez utraty tisice korun, je pretaktovani, tak poradte jak na to, a co nejsetrneji pokud to jde... ri
zika jsou vsude, jsem si toho vedom... jo, jeste jedna blba otazka >] nahral jsem si Windows 7, bohuzel anglickej a potreboval bych, nejak zmenit jazyk na cestinu, asi jste si vsimli, ze me to parkrat ujede >] diky ya jakekoliv reakce.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: pretaktovani GMA 4500M

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, ke grafické kartě: Protože je integrovaná, nastává problém, že její přetaktování není možné. Prostě to přes žádný program neuděláš. Bohužel s tím, myslím, nenaděláš vůbec nic. A k jazyku, máš na mysli legálně koupenou verzi nebo cracknutou z warez fora? Ale myslím, že pro změnu jazyka by jsi musel přeinstalovat OS. Možná že to jde bez reinstalu, ale to ti jistě neřeknu.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
havli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od havli »

ad grafika:

I kdyby pretaktovat sla, moc by to nepomohlo. Na hry by byl potreba vykon nekolikanasobny nez ma GMA 4500 a to se taktovanim dohnat neda.
Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To je pravda. Jenže stejně to nelze, tudíž tady myslím není co řešit. Prostě se musí notebook vybírat i podle dalších kritérií, jako je grafická karta, ne jen CPU, RAM, ...
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

lanion píše:ydravim, chtel bych pretaktovat svoji grafickou kartu GMA 4500M.
Já jsem se kdysi pokoušela o totéž s GMA 950.

S jádrem jsem nehnula, ale pamětem šlo nastavit o dost agresivnější časování.

A protože nainstalovanou paměť používá ta grafika jako sdílenou, bylo to na výkonu grafiky znát.

Ale v souhrnu to nebylo k ničemu - co bylo nehratelné, to zůstalo nehratelné i pak.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tudíž lépe řečeno nic moc nenaděláš a jiný a lepší hry ti stejně nepůjdou. A žádné řešení tady nevydím.
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“